George Serban

10 MAI – doi sustinatori ai instituirii ca sarbatoare nationala

Petitia pentru sustinerea zilei de 10 Mai ca Sarbatoare Nationala va fi citita Marti 22 mai, in Parlamentul Romaniei.
Petitia poate fi semnata in format electronic aici

DOI SUSTINATORI

10 MAI

 

Petitie adresata Camerei Deputatilor

După 22 de ani de la Revoluţia anticomunistă din România, în viaţa poporului român încă observăm o perpetuare a atitudinii comuniste faţă de istoria noastră naţională. O anomalie inadmisibilă, inexistentă într-o ţară civilizată.

Independenţa României, încununarea războiului din 1877 elogiat în poeziile poeţilor noştri şi ilustrat de pictorii noştri, nu este încă o sărbătoare naţională.Această indiferenţă faţă de jertfele strămoşilor pentru a câştiga independenţa naţională, uitarea sacrificiului de sânge făcut la Plevna, Smârdan şi Griviţa, de către ostaşii şi ofiţerii Armatei Regale Române, nu îşi are nicio justificare şi devine – cu trecerea timpului – o ruşine inadmisibilă.Înainte de Revoluţia din 1989, regimul comunist a menţinut această stare de lucruri sub o continuă presiune şi sub control, falsificând istoria. Totul pentru a ignora faptul că Independenţa României a fost câştigată de armata română sub conducerea prinţului Carol, devenit mai târziu Regele Carol I al României.După Revoluţia din 1989, ca o urmare nefericită a procesului de propagandă comunistă, s-a menţinut in mod nejustificat şi răuvoitor fobia faţă de monarhie şi regi. Părem a uita că, în fapt, nici Mircea cel Bătrân, nici Ştefan cel Mare, nici Mihai Viteazu nu au fost… preşedinţi!Din fericire, prin adoptarea tacită de către Senatul României a iniţiativei legislative de sărbătorire oficială a zilei de 10 mai, s-a făcut un pas important în combaterea unor disperate eforturi de a separa multiplele semnificaţii ale evenimentelor petrecute de-a lungul istoriei în această zi de 10 mai.Ziua de 10 mai trebuie sărbătorită pentru a marca toate evenimentele istorice care au avut loc în ani diferiţi la aceeaşi dată. Aceste evenimente dau o încărcătură simbolică specială acestei zile tocmai pentru că toate au fost benefice pentru România:

■10 MAI 1866 – înscăunarea Principelui Carol I
■10 MAI 1877 – proclamarea Independenţei
■10 MAI 1881 – apariţia Regatului României
Oamenii trec şi, tocmai de aceea, eforturile de a schimba interpretarea istoriei după interesele unora sau altora se dovedesc inutile şi vremelnice.Singurul criteriu curat în perspectiva istoriei rămâne interesul naţional.Dumneavoastră, doamnelor si domnilor deputati, ca aleşi într-o cameră decizională, aveţi puterea de a intra în istorie ca cei care aţi redat poporului român adevărul istoric şi demnitatea naţională în legătură cu ziua de 10 mai.Avem convingerea că se vor găsi în acest înalt forum legislativ care este Camera Deputaţilor, acel minim necesar de 166 de iubitori de ţară şi de neam care să susţină această propunere legislativă.

Cu deosebită consideraţie,

Reprezentanţi ai societăţii civile”

.

2 Responses to “10 MAI – doi sustinatori ai instituirii ca sarbatoare nationala”


 1. Aya

  MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II”

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 3)

  Pretinsele documente pe care Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, le-a predat organelor de cercetare penala- si care au devenit proba in Operatiunea “Tigareta II”- sunt false.

  Ele au fost falsificate de Monica Macovei (avocat al firmei Business Woman, in epoca) prezenta pe Aeroportul militar Otopeni in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

  Mai clar, ea este femeia prezenta pe aeroporul Otopeni, in zona in care se descarcau tigarile (Operatiunea Tigareta II) in noaptea de 16/17 aprilie 1998 (a carei identitate nu a fost facuta publica, din ratiuni lesne de inteles).

  In fapt, Monica Macovei a falsificat documentele de transport intr-o maniera grosiera, cu certitudinea ca are acoperirea necesara prin Traian Basescu in aceasta operatiune de mare criminalitate transfontaliera organizata.

  Iata datele din documetele falsificate de Monica Macovei pentru a mistifica realitatea in Operatiunea Tigareta II (mai exact, pentru a acoperi o operatiune de mare criminalitate tranformtaliera organizata, in care au fost implicati Traian Basescu- avand autoritatea ministrului Transporturilor, in epoca- si traficantul de armament Viktor Bout- vechi colaborator, in materie, al lui Traian Basescu):

  “Transportul de tigari, cu aeronava ucraineana de tip IL-76, UR-UCA, zborul SFB-1651/2 din 16/17.04.1998.
  In “Cargo Manifest” (falsificat) erau mentionate:
  operatorul (Air Sofia),
  nr. zborului (SFB-1652),
  data (16.04.1998),
  nr. crt. al facturilor pentru marfa incarcata (3034; 3036; 3037),
  cantitatile (cate 1000 de baxuri pe fiecare factura),
  natura marfii (Cigarettes),
  greutatea/1000 baxuri (15.400 kg) si greutatea totala (46.200 kg).
  “Cargo Manifest” (intocmit in fals de Monica Macovei) era insotit de trei documente detaliate pentru fiecare factura. In fiecare dintre acestea este trecut vanzatorul (Papastratos SA – Piraeus Greece), cumparatorul (Business Woman Improes SRL – Bucharest Romania), aeroportul de incarcare (Athens), aeroportul de destinatie (Otopeni – Bucharest), cantitatea (1000 baxuri), denumirea marfii (Cigarettes “Assos International”), greutate (15.400 kg).

  Cateva lamuriri:
  In mod corect, Cargo manifest este completat, obligatoriu, pe calculator, deoarece el este transmis companiilor aeriene si altor beneficiari de informatii, prin sistemul international de telecomunicatii aeronautice dedicat (S.I.T.A.). Persoana care-l intocmeste trebuie sa fie autorizata in operatiuni de handling si raspunde pentru modul in care s-a realizat centrajul avionului.

  FALSUL INTOCMIT DE MONICA MACOVEI:
  Cargo manifest pentru zborul Air Sofia (prin care au ajuns pe Otopeni militar, in noaptea 16/17 aprilie 1998, tigarile destinate trocului tigari- armament) este completat de mana.
  Se mentioneaza, in mod fals, ca avionul ar fi decolat de la Atena cu destinatia Bucuresti – ceea ce este fals, intrucat a decolat de la Sofia cu destinatia Bucuresti Otopeni.

  Pentru intocmirea falsului in acte, Monica Macovei a folosit si un formular tipizat, apartinind companiei de transport aerian de stat Olympic Airways, pe care l-a completat de mana, incercand sa lase impresia ca ar fi fost completat de un angajat al firmei de handling Interservice S.A. de pe aeroportul din Atena.

  In mod evident falsul a fost intocmit de Monica Macovei in graba- si fara teama de consecinte- intrucat nu si-a dat osteneala nici macar sa se documenteze in legatura cu detaliile esentiale pentru un astfel de document.
  Astfel, Monica Macovei a comis greseli flagrante. Dau un exemplu: codificarea I.A.T.A. pentru aeroportul Atena este compusa din 3 litere si nu din 4. Pentru a nu mai discuta de modul cel putin ciudat in care apar numerotate containerele de marfa : 3034, 3036, 3037.

  Pe marginea de sus a Cargo manifest cu sigla Olympic Airways, completat de mina de Monica Macovei (pentru a mistifica realitatea in cazul operatiunii Tigareta II) apare scris ATTN : MR.ANDREI ( pentru a fi foarteclar: in atentia dl. Dan Andrei-directorul AACR).
  Monica Macovei, prin acest fals intocmit cu propria sa mana, a vrut sa simuleze ca documentul ar fost trimis de omologul lui Dan Andrei, directorul AAC din Grecia.

  Nu trebuie sa fie cineva expert grafolog – trebuie doar sa fi vazut, cu o ocazie, un text scris de mana (atat “de rand” cat si de tipar) de Monica Macovei pentru a realiza ca ea a falsificat acel Cargo.

  Dincolo de faptul ca Olympic Airways are propriul serviciu de handling si nu “imprumuta” formulare pentru Interservice- si ca nici Interservice nu recunoaste ca acel Cargo manifest ar fi completat de angajatii sai:

  Prin intermediul cui a intrat Monica Macovei in posesia formularului (in alb) tipizat, apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS – mai exact de la biroul companiei din Aeroportul International Bucuresti Otopeni?

  (Va urma)

 2. Felicitari, domnule George Serban, si pentru aceasta atitudine – si multumiri pentru aprecierile generoare pe care observ ca uneori le faceti pe internet in ce ma priveste.

Leave a Reply