George Serban

2 aprilie 2010

wit

Cuvintele nu-mi apartin. Sunt rostite de o fetita foarte inteleapta. N-o poti convinge ca ar fi altfel decat zice ea. Dar nici n-am incercat. Sunt sigur ca, atunci cand ea si altii ca ea vor fi mari, vor pasi in viata cu ideea – fixa, sper! -  ca … Base e câh, base e caca!
E unica speranta!
Cand ea va fi mare, in fruntea acestei tari nu vor mai ajunge un hot si o curva. Vor inceta blestemele celor pe care, din aceeasi  stare de lasitate ca aceea de azi, i-am lasat sa fie omorati in puscariile staliniste, fara sa ridicam privirea din pamant, fara sa murim de gat cu criminalii lor.
Lichele, hoti, corupti si corupatori, tarfe politice, ¨independenti¨ vor exista intotdeauna. Dar  societatea generatiilor viitoare va avea, spre deosebire de noi, curajul, intelepciunea si puterea de-ai forta, ca pe sobolani, sa nu mai iasa din gaurile lor.
Nu-mi fac iluzii ca voi fi contemporan acelor vremuri. Nici voi nu veti fi, desi am merita.
Dar imi place sa cred ca aceste randuri, aventura noastra violeta, vor face ca fetita despre care  scriam sa nu uite vreodata ca  … Base e câh, ca base e caca!

Am gasit aceasta fotografie la recomandarea lui Dan Chichernea, de la Dispecer. Intregeste perfect postarea mea.

noi-vrem-atat-putem

UPDATE: Iata dovada! M-am imbracat si m-am hranit violet.

Tricoul meu mov violet

Napolitana mea violet

No Basescu day

42 Responses to “2 aprilie 2010”

 1. Gura copiilor adevăr grăieşte!

 2. @Lucia, copiii intrevad viitorul


 3. spedy

  Grozava zicere !!!

 4. George, cred ca esti, totusi, o idee prea pesimist. Lucrurile s-ar putea indrepta intr-un orizont de timp mult mai strins. Tot ceea ce este necesar, – e drept, nu-i putin- , e ca oamenii sa stie ca pot! Eu zic ca masa critica e atinsa deja,mai ramine constientizarea.

 5. Totusi, de ce nu mi-ai citit textul? Sau …. l-ai citit si nu ai vrut sa comentezi?

 6. @Augustin, masa critica a fost atinsa in 2009. Cu ¨ajutorul¨ lui Geoana, bomba s-a dezamorsat iar acum se pregateste o strategie de ramanere la putere Basescu prim-ministru. In lipsa unei Opozitii adevarate nu m-ar mira sa reuseasca.

 7. @Augustin, am venit f. tarziu si am aflat la 22 cand am vazut mesajul Luciei. Dar vreau sa citesc pentru ca imi place.

 8. @spedy, ma bucur daca iti place :)

 9. George, excelent. Ce-am mai ras. Te sun maine, poate vii. :)

 10. George, iata un link spre textul meu; chiar ma intereseaza parerea ta si chiar contez pe faptul ca n-o sa fii “amabil”. Violet placut iti doresc! Si mie la fel!

 11. Buna dimineata George, ne vedem mai tarziu. eu ajung la 12 si ceva ca profit de ocazie sa mai bantui prin depozitele mari


 12. pastel

  Buna dimineata!
  Caut si eu “ceva” VIOLET sa-mi treaca “durerea basescu”.
  Cind aud de el ma duce gindul la inaltimea la care a ajuns MINCIUNA in tara asta in care respiram aerul “viciat” de PD-lachei.
  Daca era singurul om cu minciuna emblema m-asi fi resemnat zicindu-mi “iarta-l…” dar linga, sub el, sint atitia care gusta, saliveaza, iubesc minciuna, afirmind noi ipoteze pentru a fi crezuti. Si sint destui care se lasa pacaliti.
  O zi buna George!

 13. Copiii spun întotdeauna adevărul. :)

 14. [...] Ziua romanilor care nu mai vor sa fie mintiti. [...]

 15. @Dan Chichernea
  Asa este! copii nu au mintea inflentata de “moguli” si “grupuri de interese”. Copii sunt transanti. Ce e bun, e bun. Ce nu e bun, e cah, e caca! Au si parintii un merit in chestia asta :)

 16. @Augustin, nu vad link-ul dar cred ca stiu de unde sa iau textul.

 17. @Cody, buna sa-ti fie ziua! Ne vom auzi la telefon.

 18. [...] 2 aprilie 2010 [...]

 19. PD şi Băsescu = groparii economiei = trădătorii neamului = şacali = adunătură de prăpădiţi = impostori = Famiglia, punct.
  * Traian Băsescu NU este promotorul reconcilierii, ci al conflictelor, fiind animat de “vanităţi mărunte” în locul unui concept de bază care să asigure dezvoltarea ţării. *
  Onoarea, cinstea, demnitatea, corectitudinea, sunt noţiuni străine partidului PD-L şi tătucului Băsescu! Acest Băsescu, NU a câştigat Alegerile ci, s-a ales folosindu-se josnic de instituţiile statului, pe care le doreşte aservite în totalitate şi s-a mai folosit de ceva… de şantaj!
  NO BĂSESCU DAY, BECAUSE:
  Errare humanum est, sed perseverare diabolicum! – CORECT !!
  Băsescu NU e preşedintele meu ci, Naşul Famigliei de * succesuri * !
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/01/2-aprilie-no-basescu-day/


 20. gala

  Astazi dupa amiaza,voi fi alaturi de voi…cu sufletul…
  Bineinteles ca nu-mi va lipsi esarfa violet… :)

 21. Buna seara tuturor.
  Am fost la intalnire.
  Am avut o esarfa mov.

 22. @Theodora, eu n-am fost la intalnire dar am purtat toata ziua un tricou mov, am mancat napolitane mov si mi-am pus o aparatoare mov la cheia de la casa. Am facut si fotografii :)

 23. @Augusting, multam!

 24. @Sibilla, bine scris! Jos canaliile!


 25. pastel

  @ George,
  Sibilla a trecut pe aici? E o veste buna. Prezenta ei ma provoaca. Sa nu fie lasata singura. Le zice bine, adevarul e viata ei.
  Hai sa ne indreptam gindurile bune catre cei dragi noua, catre familii, catre prieteni, catre oamenii adevarului, catre nevoiasi,
  catre suflete care au nevoie de Dumnezeu si de o viata in credinta. Revolta sa nu fie pricina sanatatii noastre.
  Noapte buna !

 26. @pastel, o noapte buna cu linistea pe care ne-o aduci mereu cu vorbele tale!

 27. Fotografia de la Dispecer e mai mult decât grăitoare, nu găsiţi ?

 28. buna dimineata George. azi noapte pe la 12.30 a intors la poarta mea o masina de politie cu luminile aprinse, mi-am zis ala sunt, au venit sa ma salte )))). doar patrulau, nu au venit dupa mine

 29. Bună dimineaţa, George!
  Şi eu am stat îmbrăcată în mov toată ziua şi m-am uitat după lume, să văd dacă e mai mult mov pe ea, ca de obicei. :)
  Parcă era… Parcă nu era…
  Am o prietenă care a fost la plimbarea violetă şi-o să-mi povestească ea, fiindcă eu n-am ajuns acolo.
  Ce voiam să-ţi zic?
  Sărbători fericite, George, un Paşte cu tihnă şi lumină, alături de cei dragi!


 30. pastel

  @ Buna Dinineata!
  Da George, ma surprind uneori in ipostaza judecatorului, cu dreptatea de partea mea. Deci odata pagubit.
  Si asa revoltat intorc toate pe dos sa le gasesc un rost , o cauza, o motivatie. Ma chinuie, ma roade interior, chiar si exterior, tifna rasfringindu-se neintentionat in jur. Nu atit de mult vizibil. Dar cei apropiati te simt, te cunosc, intervin.Asa strici o zi , zgindari o noapte, mintea lucreaza in dezavantajul tau. A doua oierdere, Poate materiala imediat nu, dar pentru sanatatea trupului, a mintii, nociva, toxica. Alternativa este debarasarea, uitarea, ignorarea si iertarea faptei.
  Uneori este foarte greu, chiar cu ai tai din familie.
  Odata cu virsta am devenit mai ingaduitor, mai putin atent sau insensibil la unele intentii sau gesturi. Si ma retrag la adapostul unei lecturi, la exemplele Bibliei. Mi s-a intiplat deseori sa duc flori in loc de reprosuri, sa incep un dialog cu faptasul suparat si el, din motivele lui.
  Acum noaptea la culcare doar sanatatea mea fizica si a mintii mai conteaza. Am aliat de seama in sotie care ma simte, ma indeamna la uitare, la aminare, ma mai calmeaza.
  Somnul schimba multe iar Dumnezeu iarta si mai multe.
  Trebuie sa ne echilibram in toate, singuri, ca in cele mai multe din situatii, virstnicii, parintii, sa facem fata si pentru nevoile celor care depind de viata noastra. Cu sau fara multumiri esti stilpul casei. (si “cateii” au nevoie de stilp citeodata!?).
  Sa ne reintilnim cu bine. Pe curind.

 31. BASESCU – CEAUSESCU – BASESCU
  ( UNITI PRIN ASPIRATII SI DESTIN )

  DOCUMENTUL CARE A PECETLUIT SOARTA LUI CEAUSESCU !
  Ceasescu discuta cu un grup de tovarasi despre un proiect dement . In conversatie apar referinte la bomba atomica, bacterioogica, rachete, arme cu laser etc. Filmat inopinat in satul natal Scornicesti , materialul ajunge in occident. Cineastul Robert Horvath intra peste cateva luni in ancheta securitatii si este acuzat de inalta tradare . O scrisoare a presedintelui american Carter ai salveaza in ultimul moment viata si il trimite peste in SUA. Scriitorul Victor Nicolae preia in serialul ” ” DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII ” aceste evenimente de un dramatism deosebit si incepe publicarea lor in editia de miercuri 7 Aprilie 2010 al revistei NEW YORK MAGAZIN.

  VICTOR NICOLAE
  ” DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII ”

  “Printre locurile de anchetă ale Securităţii, era şi o veche sală de sport, golită de echipament. În mijlocul ei, se afla o simplă masă de lemn, de obicei goală, şi două scaune. În spatele anchetatorului, pe un perete ucigător de alb, trona portretul uriaş, supradimensionat, al lui Nicolae Ceauşescu. Privirea lui fixă m-a urmărit zi şi noapte, mult timp după aceea – îşi aminteşte astăzi, în exclusivitate pentru ‘New York Magazin’ operatorul şef al televiziunii române din anii ’70. Anchetatorii mai oboseau şi ei, dar aveau grijă ca la plecarea spre alte treburi de-ale lor să mă lase în grija celor mai negre gânduri. Atunci am încercat să pătrund în mintea, sau în lipsa de minte, a acestui ţăran / neţăran extrem de şiret, de care depindea ‘ziua de mâine” a peste 20 milioane de oameni. Pe mine mă obseda întrebarea dacă mai prindeam oare această ‘zi de mâine’? Cu cât mă speriam mai tare că totul depindea de o fracţiune de secundă pe muchia cuţitului, de o toană sau de câteva rânduri aşternute din oboseală pe-o hârtie, portretul dictatorului creştea în dimensiune şi importanţă funestă. Încercam uneori, ca în transă, să văd ce scrie pe coala destinului meu. Pentru mulţi dintre cei care au trecut prin această veche sală de gimnastică, de box sau de lupte, hotărârea finală depindea de anchetatori, de rezultatul lor final în urma anchetei. În cazul meu, între mine şi personajul atotputernic proiectat pe perete nu se mai aflau nimeni şi nimic. Uneori, în disperare, i-aş fi cerut scuze pentru curajul de a-l înfrunta direct, încercând chiar să-l conving de inconştienţa mea. Iar în alte zile mă copleşea mândria de a fi avut această îndrozneală. Încercam să-i conving pe toţi anchetatorii că, în cele 5 / 6 minute în care s-a făcut cel mai important film despre Ceauşescu, m-a dominat doar instinctul de operator cu camera-n priză, nu un obiectiv voit politic. Acesta este de altfel şi adevărul. Anchetatorii păreau că mă cred, mulţumiţi de un răspuns ce umplea o etapă a interogatoriului. Lucrurile se complicau însă la o altă întrebare, la care nu am dat răspunsul niciodată: De ce am trimis materialul filmat despre preşedinte Serviciului Francez? Scurtul film încă nedevelopat de mine mi-a schimbat destinul, pe o dorinţă mereu vie de a nu uita nimic. Trebuie să recunosc faptul de a nu fi ghicit atunci că tocmai aceste câteva minute de filmare ar fi reuşit să schimbe şi soarta lui Ceauşescu, împingându-l cu încă un pas spre zidul de la Târgovişte. Totul a început într-o zi friguroasă de toamnă, la Scorniceşti, unde liniştea unei ploi mocnite a fost întreruptă de girofarele maşinilor negre ale convoiului prezidenţial.”

  -ARTICOLUL COMPLECT PRELUAT DIN NEW YORK MAGAZIN POATE GASIT PE BLOGUL ROBERT HORVATH- DEVA 
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

 32. @pastel, te invidiez ca poti gasi puerea pentru asemenea echilibru. Eu nu-l gasesc si, daca ma gandesc bine, cred ca nici nu-l doresc cu adevarat de teama sa nu se transforme in resemnare. Poate ca asta se doreste. Cred ca, in ceea ce te priveste, faci bine. In ceea ce ma priveste, am trait si vin din lumea lor. N-am cum, vazandu-i, sa nu fiu incarcat de ura.

 33. @renata, iti doresc numai bine, un Paste linistit, cu ganduri bune de prietenie. Sa speram ca prietena noastra Lucia ne va oferi prilejul de a sta in tihna oazei de liniste si vegetatie de care se ocupa prietenul Cody :)

 34. @Cody, buna dimineata! Stai linistit, nu te gaseste nimeni acolo. Iar eu nu voi spune nimic, nici sub tortura :) IP-ul insa, cu IP-ul ar fi o problema :)

 35. @Dan Chichernea, poza este senzationala! Se potriveste postarii mele

 36. Un Paste fericit alaturi de toti cei dragi!

 37. [...] Noi vrem, atât putem… Posted 02/04/2010 Filed under: Uncategorized | Tags: A fost odata in Romania, Bla bla bla, De la naftalina, Domnu' cu barba, Eu, Juramant, Merge şi aşa, Prostitutio in integrum, Roman, Romania, Viata bate campii! | See also: Ada, Alex Mazilu – Blog foto zilnic, Cel Mare, Cristian, Dramo, Lilick, Manuel, Vania, Jurnal adormit de premii, Roxana, Andi, Cabral, Dan C, Dan P, Iarna, ISU, Natasa, Caius, Nenea Lars, Teo, Sibilla, George [...]

 38. Ieri a fost ziua lui Traian Alio d`Or Basanolea!
  L-am serbat cu violet….de Ziua Patimilor…

  Pana in 2014 il gratiaza pe Catalin Voicu!
  Are nevoie de pile pe langa judecatorii de ICCJ.

 39. Baietelul a fost un dulce. La fel alte doua fetite, in violet, care au participat la manifestatie. Bine, sa nu crezi ca “tanarul” s-a limitat in a oferi flyere… El explica ( sigur, cu cuvintele lui) fiecaruia ce vrem noi cu manifestatia. :)) Ba la un moment dat s-a si luat de niste ziaristi. Nu stiu sigur ce nu ii convenea… Ce mai, are un spirit civic iesit din comun. E adevarat, si parinti pe masura. :)

 40. @Lilick, m-a cucerit cu moaca aia a lui si cu faptul ca a picat manusa pe postarea mea. Desi, eroina postarii a crescut intretimp … :)

 41. @medpsih
  Dragi prieteni medpsih zice: … “Sa stiti ca OBSESIA voastra e o boala grea” Eu, in numele vostru, dragi prieteni, ii raspund: … “Obsesia noastra va trece odata cu disparitia Cabotinului. In schimb prostia voastra este definitiva. Prin urmare, avantaj, noi!:)

Leave a Reply