George Serban

2. De ce vreau sa-i “cer prietenia”, pe Facebook, lui Dominique Strauss-Kahn?

Daca am inceput prin a-mi adresa foarte prudent aceasta intrebare, astazi, pot spune ca am facut foarte bine, mai ales ca stiu exact ce urmaresc prin aceasta ¨prietenie pe Facebook¨ cu DS-K.
Am intarziat cu aceasta a doua parte a postarii din motive obiective. Primul motiv a fost acela al timpului liber. Am avut prea mult.

Al doilea motiv a fost acela al faptului ca nu aveam proba materiala a vinovatiei lui Basescu de al fi facut ¨mincinos¨ pe DS-K, intr-o declaratie publica. Am in vedere acea conferinta, de tipul ¨one man show¨, tinuta de Basescu pe ecranele televizoarelor in sforaiturile generale ale ¨romanilor¨, ale cameramanilor.
Al treilea motiv a fost acela al perplexitatii pe care mi-a produs-o revelatia faptului ca Basescu este un geniu al economiei, in fata caruia DS-K ar trebui sa se incline.
Uimind milioane de telespectatori, – adormiti, e adevarat – dupa ce cu doar cateva zile in urma botezase un fel de print, acum vine, cu lejeritatea unui ganditor, si boteaza, asumandu-si acest gest, insasi criza mondiala, cu numele superb … ¨criza datoriilor suverane¨. Prin urmare, ne aflam in fata unui personaj aproape biblic, Base Botezatorul.
Aici istoria a fost, ca de multe ori, un pic nedreapta. In loc sa rostogoleasca aceasta idee geniala inainte spre succesorii nostri, a rostogolit-o invers spre antecesorii nostri. De aceea din cauza rautatii istoriei, daca dam un pic pe google, vom gasi referiri la datoriile suverane si criza datoriilor suverane, facute de diverse personalitati ca Barosso, prietenul meu de pe Facebook, Dominique, precum si alti experti ai lumii financiare. Dar, pana aici! In materie de inventica, Base nu e escroc!
Si, in sfarsit, daca mai punem la socoteala (a lui, bineinteles!) si acel sublim … “sapte or doi. patruspre,ece, patru si tinem unu, sase ori trei, optsprezece, opt si tinem unu” prin care, ca un vrajitor, in fata a milioane de telespectatori, a determinat … la zecimala deficitul bugetar, cred ca Smith&Ricardo ar trebui sa fie gelosi. Va dati seama ca “prietenul meu de pe Facebook”, Dominique, trebuie sa stie toate aceste lucruri?!
Iata doar cateva motive principale, incepand cu includerea mea in grupul de sustinere a candidaturii sale pentru presedintia Frantei, pentru care am dorit sa-i cer lui Dominique prietenia pe Facebook.

DAR, DIN LIPSA DE TIMP ACUM, ADEVARATUL MOTIV VI-L SPUN ABIA DISEARA.
ESTE, DE FAPT, O BANALA INTREBARE PE CARE, CUM SPUNEAM, VREAU SA … I-O PUN LUI DOMINIQUE SI ARE LEGATURA CU SECURITATEA LUI CEAUSESCU SI VECHILE EI OBICEIURI.

Pana atunci pentru curiosi, exista un document gasit pe pagina oficiala a FMI in care se poate vedea istoricul tranzactiilor facute cu Romania incepand cu 1984. Reamintesc ca Romania a aderat la FMI in anul 1972.

4 Responses to “2. De ce vreau sa-i “cer prietenia”, pe Facebook, lui Dominique Strauss-Kahn?”

 1. Îmi vine rău!
  Voiam să spun că nu mă miră că-i dă cu zecimale, dar mi-a pierit tot cheful de bancuri.
  Tot ce-au putut plăti bandiţii ăştia au fost dobânzile!
  Nici un chior din datorie!
  Nu mai spun că tot ce-au luat TOATE celelalte guverne dinainte reprezintă mai puţin decât O SINGURĂ tranşă, ultima, cea mai mică (!) din cele două luate de criminalii ăştia!
  Asta aşa, la prima vedere, fără calculici,
  P’asta nu ne-a mai calculează, chiombu’ dracului?!
  Şi mai zice cineva să nu Fuck the bastard(s)?!
  Ia să-l văd şi eu!
  Un pas în faţă!
  Dacă nu, toţi ăilalţi un pas înapoi!
  Bravo, George!

 2. P.S. Parcă se vorbea de vreo 10 miliarde luate de Ceaşcă? Unde sunt, de nu le văd?
  Sunt cuprinse în ratele de dinainte de 1989, cred…
  Nu stau să adun acum, dar nu înţeleg ce s-a întâmplat cu suma luată în 1991.
  S-a returnat sau nu?
  Oricum, e de văzut.
  Mai încolo.

 3. [...] superb! Este unic! Este PREŞEDINTELE ROMÂNIEI! L-au votat 5 milioane de cetăţeni ai acestei ţări! A doua oară! El citeşte LEVANTUL! De cinci ani de [...]


 4. robert horvath

  STIMTE GEORGE SERBAN 
 ACESTA ESTE CEL MAI IMPORTANT MESAJ TRIMIS VREODATA MULTI VOR FI INDATORATI PENTRU PUBLICARE. EL ANUNTA IMCEPUTUL SFARSITULUI……

  SEFUL CIA LEON PANETTA LA BUCURESTI
  CINEASTUL ROBERT HORVATH AI ANMANEAZA UN DOCUMENT TERMINAL
  PENTRU REGIMUL BASESCU.

  From: valentin_vasilescu
  Subject: FILMUL …BASESCU SI TERORISMUL INTERNATIONAL
  Date: May 27, 2010 11:25:17 AM EDT
  http://www.myspace.com/val2002

  Fragmente din declaratia lui Valentin Vasilescu, fostul comandant al aeroportului Otopeni si fost deputat de Bucuresti, data recent intr-o baza aeriana secreta de la periferia New York-ului in fata unor ofiteri de rang inalt ai FBI.
  Robert Horvath raspunde : Am remis ultimul document cu clarificarile cerute
  domnului Brian Lutz Attaché, U.S. Secret Service ( AMBASADA SUA -BUCURESTI ) cu rugamintea de a fi predat de urgenta lui L. Panetta directorul CIA inaintea intalnirii cu Presedintele Romaniei Traian Basescu. Inceputul filmarilor depinde de desfasurarea celor doua anchete- Cea americana si cea a serviciului Interpol de la ONU.
  Intrebarille pentru interviu vi le trimit curand. Interviul va fi remis presei internationale si va fi postat la Clubul Presei Straine New York.
  Pana atunci va rog raspundeti pe scurt ( maximul 3 randuri ) la doua intrebari
  1 Presedintele Basescu a fost involvat in tranporturi ilegal de arme catre organizatii sau
  regiunilor aflate sub embargou ONU. ?( precizati aprox numarul transporturilor )
  VASILESCU Iata declaratia mea :Bout business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost HUNDRED flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc……… Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.” Am inregistrat in secret pe Presedintele Romaniei confirmand ca acesta avea cunostinta de uriasul trafic ilegal de arme.
  2 S-au trimis rachete romanesti teroristilor columbieni FARC?

  “Catre FARC au fost trimise rachete sol-aer IGLA-S24 fabricate in Romania. Transportul rachetelor romanesti a fost facut cu avioane provenite din Romania si asigurata de piloti romani.”
  Raspunsul la intrebarea doua este deosebit de importanta. Exportul rachetelor sol-aer duce automat la pedeapsa de 30 de ani puscarie conform legislatiei americane iar moartea a pilotilor sau a soldatilor americani poate duce pe Basescu pe scaunul electric.
  Trimit urgent raspunsul catre Departamentul de Stat ( Romanian Desk ). El trebue sa ajunga inainte de plecarea lui Panetta de la Bucureti.
  
 Vom face treaba buna impreuna in interesul general.
  URMARITI ZILNIC BLOGUL MEU- FAC MEREU REFERIRI LA DUMNEAVOATRA. ( Vezi interviul cu BOUT )
  Cu respectuasa prietenie
  Robert Horvath DEVA – cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

Leave a Reply