George Serban

A 8-a zi de campanie prezidentiala! Despre dinamica variabila a lui Pogea, nevoile Robertei si fermitatile lui Geoana

Update: ultima ora … pe surse!


Inainte de orice trebuie sa aflati o stire de ultima ora … pe surse!
Delegatia romana la Consiliul European, formata din premierul Basescu, subpremierul Boc si specialistul in finantele materialelor Pogea, au solicitat si li s-a aprobat sa ia cuvantul toti trei. Practica este cu totul neobisnuita pentru CE dar utila pentru imaginea Romaniei. Cei trei vor citi de trei ori acelasi material incat delegatii la CE sa creada ca Romania are cel mai stufos Plan anti-criza. Daca si aia sunt la fel de fraieri ca unii de pe aici, inseamna ca structura CE este, intr-adevar, reprezentativa pentru continentul nostru.

Capitolul 0: Despre Inutil

Despre eroul acestei campanii este absolut inutil sa vorbim. El exista, se duce pe oriunde il primeste cineva si vorbeste spunand, invariabil, acelasi lucru. Ca sa nu va plictisesc va sintetizez eu in cateva cuvinte intreg discursul prezidential: … copii, mai vreau inca o data, pana mi se prescrie altfel ma baga astia la beci pentru Flota Romana, casa din Mihaileanu si alte manareli pentru ca … om sunt si eu! Orice alta discutie despre Basescu … e can-can.

 Inca de dimineata, stirile tv m-au pregatit psihologic ca urmeaza prioritatile maxime ale zilei: nevoile Robertei la Camera Deputatilor, un discurs inutil al lui Gheorghe Pogea peste care as fi putut sari daca nu urma sedinta Comitetului Executiv al PSD care putea fi interesanta.

Capitolul 1: Despre nevoile Robertei

Cateva imagini si titluri fara comentarii ca sa intelegeti de ce Roberta Alma Anastase are riduri si cearcane in vremuri de criza. Roberta Alma Anastase are prioritati:

roberta-si-scaunul1

Am impresia ca ii vine sa planga! Dani de la matinal o fi liber?

prioritati-camera
prioritate-cd-1si tot ce-si doresc deputatii!
Ar vrea si ei o Miss pentru cand o fi criza mai deprimanta:roberta1
Poza asta nus’ ce cauta aici!

In sfarsit, urmeaza chestia peste care as trece cu placere dar risc, cum spuneam, sa pierd sedinta CE al PSD. N-am ce face. Il vad pe ecran, incepe sa vorbeasca. Suficienta lui care este de natura sa ascunda faptul ca n-are nici o legatura, dar absolut nici o legatura, cu Finantele Romaniei, ma face sa rad si imi redau tonusul unei zile bune.

Capitolul 2: Dinamica variabila

 Incepe bine! Dandu-si ochii peste cap, suficient si, poate, satul de el insusi, ministrul Pogea ne anunta ca: …principala caracteristica a actualei crize economice este dinamica ei variabila. Incerc sa-mi aduc aminte daca am auzit de vreo dinamica invariabila. Nu reusesc desi am bagat ceva fizica in mine la facultate. Incerc sa extrapolez amintindu-mi de o alta cugetare adanca a domnului ministru cand incerca sa ne transmita mesajul: …intotdeauna, o indecizie este mai proasta decat o decizie proasta.

Extrapolez si intru in impas. Ma duc la filmoteca mea de aur:

Imaginea nu-mi spune nimic. Ba de fapt, imi spune ceva. Daca observati, Realitatea tv ni-l prezinta pe dl. Pogea ca fiind Emil Boc. E limpede, chiar si ei au observat ca nu-i nici o diferenta. Mergem mai departe dar ascultand atent:

Ati inteles ceva? Nimic, bineinteles! Dar eu de ce sunt aici? Menirea mea pe acest blog este sa traduc din romana in romana ceea ce vor sa spuna cei care habar n-au ce vor sa spuna. Cu alte cuvinte, dl. Pogea – va rog sa ma urmariti atent – ne informeaza ca … ne va vorbi in sinteza, … ca in capitolul doi ne va spune lucrurile cele mai interesante si … ca va incepe cu capitolul unu, dar, de fapt, cu concluziile care – banuiesc eu – ar fi asezate dupa capitolul doi cu care nu imcepe. Nu? Ce nu-i clar aici? Deja, cred ca sunteti rautaciosi si nedrepti!

Abia analizand toate aceste vorbe si fapte am reusit sa inteleg ce a vrut sa spuna la inceput, dl. Pogea, referindu-se la … dinamica variabila. Dinamica variabila in mintea dlui. Pogea inseamna lipsa predictibilitatii. Va spun eu sigur, asa este! Am fost cu mintea in gandul lui. Of, Doamne, era o harababura

psd-fmi

Capitolul 3: Despre fermitatile lui Geoana

 Sincer vorbind, nu stim cine a gandit cele 7 conditii pe care vrea sa le impuna PSD in negocierea cu FMI. Dar sunt foarte bune. Problema dlui. Geoana este ca negocierile cu FMI ar putea fi deja in faza finala fara ca cineva sa fi intrebat PSD daca are niste cerinte. O alta problema a dlui. Geoana ar fi ca daca va dovedi fermitate – ceea ce este foarte putin probabil – inseamna ca … va fi prima oara ca i se intampla asta de cand dl. Geoana a devenit, accidental, presedintele PSD.  Nu va faceti griji, orice angajament sau promisiune il tine o zi, poate doua, pana il suna Basescu si-i aduce aminte ceva numai de ei stiut si, poate, de Daniel Morar …

No Responses to “A 8-a zi de campanie prezidentiala! Despre dinamica variabila a lui Pogea, nevoile Robertei si fermitatile lui Geoana”

 1. Unde sunt fermităţile lui Geoană? Cu Roberta m-am lămurit, are probleme într-adevăr serioase. Ciorapii nu cred că sunt ai ei, btw. Dinamica variabilă a domnului Pogea mi-a bulversat sistemul de valori. Dar unde sunt fermităţile lui Geoană? Are aşa ceva?

 2. Dar muncesc in direct, sunt on-line cu Pogea. geoana e la urma. Imi pare rau stiu ca pentru amandoi Mircica e pe locul 1. Analiza este cronologica.

 3. Bine, aştept, nu pot să dorm dacă nu aflu :)

 4. “Încep cu prima parte… mi-aş permite să încep cu concluzii”. E genial, ar trebui să-l studiez, eu n-aş putea inventa un asemenea personaj :)

 5. Doamna Verona, asta-i farmecul! El nu este inventat, Pogea exista si se ocupa impreuna cu Videanu de scoaterea Romaniei din criza. Acum, abia, lucrurile au devenit clare. El, din greseala, luase partea a doua a manualului si apoi concluziile. Eu, ducandu-ma cu mintea mea in gandul lui, am incercat sa i le randuiesc ca lumea. Dar, al naibii misca capul prea repede si i se imprastie ideile. La asta chiar n-am solutie, oricat de patriot as fi!

 6. Ce putem face? Rămîn ideile împrăştiate, asta e. Măcar v-aţi străduit, aţi dat dovadă de patriotism, de spirit civic… :)

 7. Da, ma incearca patriotismul cand il vad pe Pogea, altfel il reprim! Nu pe Pogea, el e comic, e chiar dragut si ma distreaza mai tare decat Divertis & prietenii.

 8. Da, aşa-i cu fermităţile lui Geoană, se… Vai, ce era să scriu :) Poate totuşi se propune comisar. Eu am comandat florile pentru aeroport.

 9. Oricum, maine pleaca pana acolo. Poate i se face drag si … duca-se!

 10. Aşa să fie! Noapte bună.

 11. Noapte buna si dumneavoastra!


 12. matilda

  acesti boci,videni,pogeni si alti cotroceni sunt in criza.Pardon, avem o criza si dumnealor se straduiesc sa ne-o scoata ! Ar trebui sa-i multumim lui Zeus ca i-a inventat !

Leave a Reply