George Serban

“Adevarul nu este totdeauna acelasi lucru cu decizia majoritatii”

De cateva zile, constat cum, intr-o succesiune rapida, adevarurile se construiesc si se sfarama sub apasarea infernala a unor majoritati sau, chiar, unanimitati precipitate, gafainde care ma sperie. Imi sunt martori, in fata propriei constinte, toti prietenii cat de tare am sustinut si am dorit sa spulberam, cu cele mai radicale masuri, acest regim politic, cu nume de flegma – Basescu.
Cand ma gandeam la masuri radicale, ma gandeam la sacrificiile luptatorilor si nu la beneficiile lor. Cand ma gandeam la masuri radicale, ma gandeam ca “ai mei” vor intra la Putere pe usa din fata.
Nu pot sa revendic nici idealismul, nici ingenuitatea in politica. Am practicat politica, timp de mai multe decenii.
Dar pot revendica decenta.
Niciodata, nu am asistat la o transformare atat de brutala, de violenta, a NEVOII DE A DARAMA, cu cele mai radicale actiuni, un guvern politic, intr-o DORINTA DISPERATA de a ajunge la putere, cu orice pret.
Simptomatica este stupida mass-media incapabila de a se dedica prioritatii. In opinia mea, prioritar nu mai este ceea ce se intampla intr-o Putere care, deja, incepe sa fie conjugata la trecut. Ma preoupa mult mai mult ceea ce se petrece intr-o Putere care incepe sa se conjuge la viitor. O democratie fara presa, o democratie cu “rating” e in pericol.
Simptomatica este unanimitatea votarii in conducerea PNL a “ungerii” unei lichelute portocalii pentru a fi propuse congresului … bla, bla, bla.
UNANIMITATE IN PARTIDUL NATIONAL LIBERAL???
Eu pentru asta am venit in Partidul National Liberal, cu 12 ani in urma. Pentru ca la liberali, exista unanimitati doar atunci cand tara este atacata …

3 Responses to ““Adevarul nu este totdeauna acelasi lucru cu decizia majoritatii””

  1. Pai, maestre, tara CHIAR E ATACATA!


  2. nicole

    nici eu nu votez pedelepre vopsite.

  3. @Augustin
    Maestre, daca tara este atacata, nu-l asezi pe atacator la masa ta, si nu-i spui ca te onoreaza daca imparte puterea si treburile tarii cu tine. Il pui sa spele toaletele, sa plateasca pentru cardasia ultimilor ani si … apoi, mai vedem. Iar daca iti arde buza dupa un “fondator” pedist, pai il ai langa tine pe … “fondatorul fondatorilor”, pe numele lui Petre Roman, al carui portret mai exista si astazi prin organizatii locale sa primarii comunale. Pai orice s-ar spune despre Roman, talharii la adresa lui, cum am auzit la adresa aluilalt “fondator”, n-am auzit.
    Te imbratisez, maestre

Leave a Reply