George Serban

Adversarii inteligenti si demni sunt cei care te sustin atunci cand prietenii te tradeaza!

Multe dintre mesajele pe care le primesc si merita atentie imi cer sa explic  -citez unul dintre ele care mi se pare mai delicat si reprezentativ:  “… ce sens au cochetariile tale cu Adrian Nastase si Corina Cretu de la PSD?” Am incheiat citatul.

Am de ales intre a raspunde dintr-o rasuflare sau sa ma prefac ca ma gandesc. Pentru ca nu vreau sa fiu necivilizt in general si, mai cu seama, pe blogul meu, aleg varianta a doua. Deci, ma adancesc in ganduri si ce descopar?

In primul rand, ca instinctul ma indeamna catre oamenii inteligenti, echilibrati (eu nu sunt!) cu bun simt, cu umor.  Ma indrept spre astfel de oamnei fara sa-i intreb din ce partid fac parte.

In al doilea rand, mi-am respectat intotdeauna adversarii demni care, la randul lor m-au respectat.  Si acum mare atentie, urmeaza SOFISMUL MEU:  adversarii inteligenti si demni sunt cei care te sustin atunci cand prietenii te tradeaza!

Corina Cretu mi-a placut atat ca ziarista cat si in perioada in care a lucrat la Cotroceni. Acum chiar o invidiez pentru ce face acolo. Nu e singura. Din pacate cu ceilalti nu se poate comunica la fel de usor. I-am lasat un mesaj lui Adrian Severin … astept. I-am lasat un mesaj Alinei Gorghiu … astept. Ii las destul de des cate un mesaj lui Calin. El e mai comod cu blogul.

In ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase lucrurile stau altfel. Cand era in opozitie nu l-am menajat deloc. Cand a devenit prim-ministru si pot spune ca o cam luase razna la un moment dat, i-am facut “mizerii” din opozitie cat am putut.  Acum el este la “putere” si prietenii lui par sa fie pe cale sa-l tradeze pentru dulcea aroma a “ciolanului” si ametitoarea putoare a dihorului.
Eu voi fi alaturi de el. Daca va fi judecat drept, va fi gasit vinovat si condamnat, eu voi fi alaturi de el pentru un singur motiv. Atat timp cat sobolanii astia de la asa-zisul DNA (si pentru mine sunt toti la fel, daca nu se desolidarizeaza public de penibilul politruc Daniel Morar) nu inceteaza orice cercetare penala asupra oricarui dosar al oricarui om politic pentru a-si concentra toate fortele si competenta pe dosarele lui Traian Basescu privind Flota, spalarea de bani si casa din Mihaileanu, orice dosar prezentat instantei il voi considera o facatura politica, indiferent de hotararea judecatorilor. Ei, DNA-istii, avand complicitatea unor mercenari din mass-media care fosnesc rechizitorii (probabil bine platiti) emitand judecati ticaloase si anticipand vinovatii furate de prin dosarele “scapate”, nu fac altceva decat sa creeze in spatiul moral si politic vidul necesar de care are nevoie un las pentru a mai obtine un mandat vital fara de care el insusi nu s-ar mai putea sustrage raspunderii penale.
Adrian Nastase nu este singurul. Voi fi alaturi de orice om care va fi in situatia lui. Dar pentru ca i-am fost adversar, cu atat mai mult, lui Adrian Nastase ii datorez sustinerea mea.

Nu m-a facut mama filozof si am masura propriei mele valori. Dar inteligenta ma ajuta sa vad si sa inteleg ce se intampla in aceasta tara.

Cand cei mai multi oameni politici vor gandi in logica acestui rationament vom putea – spun eu – sa vorbim despre o Romanie curata, demna si democrata.

George Pruteanu: Sofismul e un raţionament cu aparenţă logică, prin care se poate dovedi aproape orice – dar care are un viciu fundamental, numai că bine ascuns, bine mascat

No Responses to “Adversarii inteligenti si demni sunt cei care te sustin atunci cand prietenii te tradeaza!”

 1. Prietene de data asta iti scriu ca sa te critic putin (amical desigur).
  Mi se pare profund nedrept sa raspunzi cu atat de multe cuvinte unor interpelari ciudate de genul de ce cochetezi cu Adrian Nastase si nu cu Cristina Rus sau cu Elena Udrea in loc sa ne mai povestesti putina istorie de la Petre Roman incoace (capitolele 5,6,7, etc).
  In fond ,noi toti ,ar trebui sa ne luptam pentru dreptul de a cocheta cu cine vrem cand si cum vrem fara sa trebuiasca sa mai dam si explicatii pentru aceasta atata vreme cat nu suntem persoane publice !

 2. Intai da-mi voie sa te salut! Apoi sa-ti spun ca mesajul tau m-a tulburat. Am stat si m-am gandit ce as face eu in situatii alternative, ce as alege intre Adrian Nastase, Cristina Rus sau Elena Udrea. Meditand mi-am dat seama ca as alege:
  1. in conditii normale pe nici unul;
  2. pe o insula pustie, doar cu ei trei, pe Cristina Rus;
  3. pe o insula pustie doar cu Elena Udrea, as fi primul om din istorie care as prefera sa traversez oceanul. As reusi, cu siguranta, pentru ca doar ideea de a nu da de ea pe fundul oceanului m-ar salva de la inec.

  Am comentat mesajele primite nu pentru ca m-as fi simtit obligat sa ma justific. Dar am transmis un mesaj pentru ca imi place sa observ grupul de cifre care alcatuiesc IP urile celor care ajung pe computerul meu. Mesajul meu raspundea la intrebarea privind, nu pe cei care imi transmit astfel de comentarii, ci in cadrul carei Directii lucreaza ei.

Leave a Reply