George Serban

Agale, printre gonflabile

Pleecarea lui Cristian Diaconescu din PSD nu m-a tulburat. Deloc! N-am inteles incotro se duce. Spre ¨La Voltaire¨ sau spre ¨La Gabi OPrea¨? Plecarea lui Cristian Diaconescu nu m-a tulburat, poate, si din cauza bruiajelor media. De la Discovery aflu ca, mai nou, pe Tutancamon l-au intors pe burta. Se pare ca nu a fost o crima politica ci una pasionala. In acelasi registru, dar nu de la Discovery, aflu despre unele defectiuni ale lui Irinel – un fel de Tutancamon contemporan – care l-ar distanta de Monica, care … cu soferul … In acest context geronto-socio-erotic, si-a gasit Cristian Diaconescu sa plece din PSD, spre chinurile Puterii.

Aaa, da! M-a impresionat plecarea dlui Razvan Theodorescu. Dupa asta, Cristian Diaconescu putea sa plece in pas de tango, in genoflexiuni, stilul smuls. Nu ma mai poate impresiona.
In timpul congresului PSD, fara sa stiu ca se va retrage, fara sa stiu cine il urmareste cu interes de pe ecranul de la Realitatea tv, am scris ca baiatul nu este altceva decat un produs mediatic, ieftin, o gogoase sau, mai exact, o papuse gonflabila. Dupa, o dezumfli, o pui in sifonier si-ti mai amintesti candva.
Cristi Diaconescu imi amineste de alta papusa gonflabila care, in timp ce se dezumfla din cauza frigului, i-a scapat suierat, printre buze, … ¨iarna nu-i ca vara¨. Si … din cauza unor imbecili din media, n-am mai scapat de papusa. Unii au devenit dependenti.
Si mai trista este amintirea celei mai caraghioase papusi gonflabile. Se dezumfla in timpul intrebuintarii. Cand sa candideze la presedintie, ii sarea ventilul. Cand sa preia fraiele guvernarii, i-a suierat aerul printr-o carie neplombata.
Un produs mediatic, Theodor Stolojan a devenit un celebru prim-ministru. In perioada guvernarii Stolojan s-a trait bine. S-a trait bine pentru ca dupa un inceput de reforma din timpul guvernarii Roman, presedintele Romaniei de atunci, domnul Ion Iliescu, i-a acordat lui Stolojan un mandat scurt si clar: nu faci nimic, organizezi alegerile! Si Theodor Stolojan a facut ceea ce stia cel mai bine: nimic! Si media a fabricat un prim-ministru de exceptie.
Cristian Diaconescu, asemenea lui Stolojan, este un produs mediatic pe care il uiti dupa ce nu-ti mai face trebuinta. O papusa gonflabila.

17 Responses to “Agale, printre gonflabile”


 1. Toni

  Stolo a făcut totuşi ceva, absolut remarcabil şi fără precedent: a blocat toată valuta, din conturile tuturor!
  În rest, reiau o postare adecvată:
  Uni-nominal a vrut poporul, uni-nominal are!
  Să vedem ce referendum ne mai aşteaptă, că de ce ne e frică…
  Eu nu ştiu la ce naiba ne mai trebuie partide. Doar aşa, ca să aibă aleşii de un’ să plece?! Probabil că urmează votul uni-nominal punct. Votăm persoana! Ne place de ea, o votăm. Nu ne place, n-o votăm! Simplu ca bună ziua! Ce programe, ce partide, ce bi-cameral?!
  Să ştim o treabă! Cum s-or grupa ei pe urmă, prin ce grupuscule, majuscule sau minuscule, în opoziţie sau la putere, e problema lor!
  Oricum, la câţi vor fi, le-ajunge o debara din Casa Poporului. Şi-n restul spaţiului vede el, rândaşul-vehil, ce amenajează. Banul să iasă!
  Sau, mai bine, mută Parlamentul la Circ şi Circul în Parlament. Că oricum îi face concurenţă ilegală şi intră în conflict de interese!
  Deşi, mai nou, văd că concurează şi cu sexi shop-ul!
  Cam asta e azi. Doamne, fereşte-ne de mâine!
  Adică de congresul PNL! Ce le-o fi trebuit, nu ştiu!

 2. @Toni, oricum in textul noii Constitutii va scrie ca … organul reprezentativ, suprem, al poporului roman este Garsoniera. Sa vezi ce zboara in sus preturile la garsoniere.


 3. Toni

  Nu cred, că doar n-o să-l pună iar pe Tăriceanu, să crească PIB-ul cu 8 %, speculativ, desigur, dar real!
  Sau, cine ştie, l-o creşte bo(c)uleanu din sporurile ilegale recuperate de la funcţionarii publici, din pensiile ciuntite, din salariile pe cartelă, din forfetarul maximizat… Doar se străduie, nimic de zis!
  Că altfel, să vedem cine o să mai aibă vreun ban de cheltuială, de investit, de ceva…
  Oricum, dacă se menţine tendinţa cu întreţinerea, la bloc n-o să mai vrea nimeni!
  Poate la cort! Second hand, că tot le-au scos ţiganii din uz, expuse printre merţane, prin curţile viloaielor vizitate de bulibaşă… ăsta, de preşedinte!
  Nu singur, cu tot neamul lui!

 4. Gonflabil ori nu, va ingrosa randurile celor ce il vor declara pe Base superprezident, mai tare ca regele si imparatii, cu dinastie, piramida, pe viata… Râdeti, voi, râdeti… Nerusinarea de azi nu era nici pe vremea lui Vasilie Lupu…

 5. @Eliana, ceea ce citesti si “auzi” pe blogul acesta, nu e ras, chiar daca asa pare la prima vedere. Pentru ca ai dreptate.

 6. @Toni, cum spuneam. Ne intoarcem spre mioriticul feudalism. Voievodul tiganilor. Si nu doar unul!

 7. Ţara asta e toată o gonflabilă, spre uzul unui singur om…

 8. @Ada, e o perspectiva din care, marturisesc, n-am privit inca tara. Oricum, e jalnic …

 9. O anumită gonflabilă ar trebui dezumflată urgent. Utilizarea ei a devenit periculoasă, dăunătoare mai ales sănătăţii mintale a celor care o frecventează.

 10. Trecand pe langa toate detaliile si incercand creionarea unui portret: cel care parea sa aiba un viitor politic etans si grandios (cat poate fi el de grandios pe Dambovita), s-a dovedit a fi o “carpa umeda” – buna pentru sters ambitii. Nu poti avea incredere in cineva care a dorit sa conduca un partid, ca numai dupa trei zile sa dea o gaura in barca si sa plece. Intr-o societate normala, un astfel de personaj ar disparea pentru totdeauna din peisaj. La noi insa, va mai fi ministru, va calatori mult si bine prin diverse “asocieri politice” si va avea mereu de castigat. Pentru ca are fata de baiat bun… Iar bizonul inghite, George. Pentru acest lucru, macar din acest punct de vedere, nu mai pot avea deloc incredere in absolut nimeni… Sper ca odata si-odata sa se piarda aceasta senzatie de sleahta imunda… Dar nu stiu cate generatii vor mai trece…

 11. @Paul, nu-mi fac iluzii nici pentru fata mea de 15 ani, ca va trai, aici, intr-o alta lume. Prin urmare, din pacate, nici pentru tine iar pentru mine, nici atat. Caut prieteni. Oamenii luati … asa, la bucat, iti pot oferi prietenie si sustinere.

 12. @Lucia, pai nu zicea in campanie ca ii este teama ca nu va mai avea parte de posta ca i o ia Vantu?

 13. Domnule Serban
  Eu cred ca domnul Diaconescu nu stie sa piarda.
  Nici domnul Geoana nu stie sa piarda.
  Domnul Cristian Diaconescu s-a inscris in grupul „independentilor” lui Gabriel Oprea viitorul partid „Uniunea pentru Progres”.
  Uniunea pentru Progresul cui?
  Pentru progresul Romaniei? NU
  Pentru progresul Lui Gabriel Oprea, Da
  De ce l-as ajuta eu prin votul meu pe domnul Gabriel Oprea sa progreseze?
  Cat sa mai progreseze domnul Gabriel Oprea?
  Nu am inteles nimic din explicatiile pe care le-a dat domnul Cristian Diaconescu ieri seara la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3
  Pana la urma de ce a demisonat Cristian Diaconescu din PSD?
  A reclamat lipsa de susutinere din partea colegilor de partid si „disparitia” de la Congres a celor care i-au promis ca il sustin.
  S-a declarat suparat ca nu l-a sunat nimeni dupa Congresul PSD ca sa il intrebe ce s-a intamplat.
  Este ciudat.
  O zi buna!

 14. @Theodora, eu spun demult ca Romania are nevoie de mai multe femei in politica. Eu am incredere in femei. Ele nu te vand, nu te tradeaza. Stii de ce? Pentru ca in Romania, tarfele sunt de genul masculin. Si … au promotii pe ecranele televizoarelor.


 15. lucia

  Da.Zeus stie asta deja.,Nutzi,Ritzi… :)

 16. @lucia, ce exprimare directa … :)

 17. [...] George Şerban – Mi-e greu să mă concentrez, printre gonflabile, asupra subiectului propus! [...]

Leave a Reply