George Serban

Aghiuta nu-mi da pace, ii scriu lui Adrian Nastase!

Un dialog foarte sugestiv citit pe blogul lui Adrian Nastase ma inspira.

Ii las cateva randuri:

¨Citind dialogul prezentat de dumneavoastra ma intreb: dupa mai bine de 19 ani, o fi ceea ce am invatat la filozofie … ¨istoria se repeta¨ sau o fi ceea ce vad cand deschid televizorul … nu s-a schimbat nimic? Voi repeta pana nu va mai fi adevarat – si s-ar putea sa plec din aceasta lume repetand in barba – ca in Romania, comunismul nu mai exista ca sistem politic, comunismul exista ca stare de spirit. Ion Ilescu nu mai este la putere. Era atat de confortabil s-o dam pe el! Mi-e teama ca nu Conducatorul induce comunismul ca stare de spirit ci … Condusul. Si de asta nu vom scapa decat mult prea greu

Fac rareori greseala de a reciti ceea ce am scris. Recitesc, si-mi dau seama ca adevarul asta e dureros!

No Responses to “Aghiuta nu-mi da pace, ii scriu lui Adrian Nastase!”

  1. N-ar fi rau sa dai un link la postarea lui Adrian Năstase. Sunt de acord cu tine. Comunismul rezidual e manifest în mentalitatea şi atitudinea multor români, poate, ale majorităţii. Totuşi, George, unii sunt comunişti nu doar rezidual. Eu am vrut, de prin vară, să-i scriu o scrisoare deschisă preşedintelui Iliescu şi am amânat, fie pentru că au fost mereu evenimente pe care le-am tratat, fie că am dat eu nişte teme – fiindcă îmi place. :) Dar tot am să-i scriu acea scrisoare. Va fi, ca de obicei, antologică. :mrgreen:


  2. Dinu

    D-le Serban,

    ei, comunisti, s-au straduit sa ne obisnuieasca …iar cum obisnuitnta este a doua natura a omului si cea mai mare putere, “puterea obisnuintei”, iata-ne azi in toata splendoarea de vasnici pastratori peste timp ai “valorilor” bolsevice. Iertare pentru contradictia in termeni ! :)
    Este un simplu gand.

Leave a Reply