George Serban

AM DE DUS UN RAZBOI. SCURT SI CU SANSE MINIME.

Am de dus un razboi pe care este foarte posibil sa-l pierd. N-ar fi prima oara cand as pierde. Dar nu s-a intamplat niciodata sa ocolesc un astfel de razboi, pe motiv ca l-as putea pierde.

Se pregateste o schimbare politica majora si radicala cum, poate, nu a avut loc in Romania, dupa decembrie 1989. Se schimba un sistem putred, corupt, un soi de mutant al democratiei, cu un altul care se identifica prin programe, prin angajamente.

In ceea ce ma priveste, asist si ma implic cu placere in orice dezbatere pe teme politice, economice, legate de modernizarea Romaniei. Imi place si o fac cu pasiune, atat cat ma pricep. Am aproape toate puntile de comunicare deschise. Cu exceptia uneia. Nu pot accepta, ca inca o data, nu mai stiu a cata oara, sa procedam ca pana acum. SA INLOCUIM LICHELELE LOR CU LICHELELE NOASTRE.

Am vazut asta in 1996, in PD-ul lui Petre Roman si in CDR-ul lui Emil Constantinesc. Nu intamplator, lichelele din ambele grupari s-au regasit in acelasi loc. In PDL.

Absenteismul mare are drept cauza mesajul promovat de propaganda portocalie. Vina este a tuturor, de 20 de ani incoace. Intre unii si altii nu-i nici o deosebire.

Ajunge! Nu sunt justitiar, nu mi-a dat nimeni un asemenea mandat. Nu am cum sa stiu cate lichele se vor lipi la noul val al puterii care se pregateste sa o inlocuiasca pe cea putreda. Sunt sigur ca pe unii, nici cei din conducerea USL nu-i vor dibui la timp. E greu.

Dar cand pe unul il stim si il promovam, discret, fara galagie? Eu ce ar trebui sa fac? Sa tac?

Ei bine, nu! Nu am calitatea si nici lipsa de bun simt de a face ordine in PSD, desi acolo sunt oameni pe care ii pretuiesc si de la care ma asteptam la o reactie. Daca ei vor sa promoveze in Parlament o lichea, fie ca se numeste si Liviu Harbuz, este problema lor.

Este vorba de PNL, ca parte a Uniunii Social-Liberale. Pentru ca Liviu Harbuz nu va patrunde in Parlament fara sprijinul PNL. Voi cere conducerii PNL, motivat – motivele sunt de natura penala -, sa nu acorde sprijinul unei astfel de candidaturi. Daca partidul meu, in ciuda argumentelor pe care le voi aduce, va continua sa sprijine o astfel de candidatura pentru Parlamentul Romaniei, inseamna ca nu s-a schimbat nimic si va trebui sa-mi inchei si formal implicarea in politica.

2 Responses to “AM DE DUS UN RAZBOI. SCURT SI CU SANSE MINIME.”


  1. matilda

    Îţi doresc şanse maxime !!! Ştiu că poţi, ştiu că ştii !
    Neghina trebuie îndepărtată de la început, iar acest lucru nu este foarte greu de făcut, atîta vreme cît se cunosc buruienile, ele trebuie doar îndepărtate.
    Doamne-ajută !


  2. codeus

    eu am ajuns la saturatia ..saturatiei. stiu, o sa zici ca e un pleonasm, dar asta simt. Pe zi ce trece am tot mai mult senzatia ca sunt in timpul si mai ales locul nepotrivit. am avut sperante, mai am inca, dar ele nu tin de foame, si nici macar sufleteste nu ma mai satisfac. asta e, nu stiu ce voi face in viitorul apropiat sau mai indepartat, dar trebuie sa analizez si sa iau o hotarare cat de curand

Leave a Reply