George Serban

Am inceput ziua rau …

N-am dormit toata noapte. Am stat lipit de telefon, asteptand sa sune.
Dupa ce l-am vazut, aseara, la RTV, pe domnul prim-ministru, declarand cu o figura plina de convingere si un ton impunator ca in Romania exista un detinut politic, lucru de neconceput unor caractere cum suntem domnul prim-ministru si cu mine, asteptam, din clipa in clipa, sa sune telefonul iar domnia sa-mi spuna, cu voce tremuranda de emotie: “George (sau, ma rog, Serbane, sau Aliatule, avand in vedere ca nu ne cunoastem), echipeaza-te de lupta ca incepem razboiul impotriva unei Justitii inepte, corupte, subordonate “presedintelui paranoic” si trebuie sa … facem ceva!”. Am asteptat, cu emotie, toata noaptea, acest strigat de lupta … “Sa facem ceva!” care este, alaturi de “Merge si-asa!”, unul dintre resorturile secrete ale dezvoltarii natiunii noastre. N-a sunat telefonul. Cum n-a sunat nici cand primarul liberal domnul Anghel, de la Baia Mare, a facut nevinovat puscarie desi doua instante anterioare il achitasera. Cum n-a sunat nici cand dupa 12 ani de puscarie s-a constatat ca domnul Tundrea, acuzat de crima, fusese nevinovat iar animalul acela de procuror fusese repede pensionat de scroafa suprema pentru a-l face scapat. Cum n-a sunat nici cand un alt “puscarias” de la Baia Mare a fost eliberat dupa doi ani pentru ca se constatase ca nu era vinovat.
Al dracu’ telefon n-a sunat …
Am iesit dimineata, pe facebook, nauc de nedormit dar prudent, sa nu fiu calcat in picioare de multimile de social-democrati, treziti din șoc, iesiti sa-si apere camaradul, fostul si inca veneratul lider, acum “detinut politic”, potrivit spuselor presedintelui PSD. Eram prudent. E limpede ca nu toti cei peste 5.000 de social-democrati pe care i-am vazut aplaudandu-l, minute in sir, in picioare, la Sala Palatului, au acces pe internet. Nu toti au cont pe facebook. Dintre cei care au cont pe facebook, unii lucreaza in schimburi. Dar macar 20-30 de social-democrati furiosi pentru o astfel de mizerie, intr-un dosar politic, te pot calca in picioare, daca nu esti atent, in tumultul lor de a face dreptate. 
Nimic! Liniste …

Ba nu, am citit ceva interesant. Incercand sa aflu numarul de telefon al Angelei Merkel, sa o intreb ce ar face dumneaei, in calitate de cancelar, daca ar afla ca in Germania exista un detinut politic, am aflat ca nu e disponibila. Mi s-a spus de la Cancelaria Germaniei ca doamna cancelar a suferit o fractura la muntele lui Venus pe care, de mica, ii place sa stea asezata si nu poate fi deranjata, in astfel de momente.

N.B. – Am gasit in DEx urmatoarea definitie:

PRIÉTEN, -Ă, prieteni, -e, s. m. și f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic. ♦ Amant, iubit.

Ma felicit ca la 7 ani, cand am aflat de la niste barbati cu totul deosebiti, ce inseamna prieten, in vremuri crancene, cand tatal meu a fost “ridicat” intr-o noapte, … nu citisem DEx ul. Pentru ca n-as fi aflat niciodata ce inseamna prieten.

Leave a Reply