George Serban

Am incheiat prosteala lui Basescu despre spion_as!

Pentru mine aceasta tema s-a incheiat inainte de a incepe. Astfel de giumbuslucuri vom mai intalni atat timp cat Basescu are la indemana jucarii care sa-l faca sa uite de plictiseala de la Cotroceni sau sa-l ajute, in opinia lui, de a mai strange cateva puncte electorale.

Am tratat, de la inceput, acest subiect cu ceea ce merita orice subiect pe care Traian Basescu incearca sa-l transforme intr-o dezbatere serioasa. Adica l-am tratat … “la misto”. Nici nu merita altfel pentru ca este un subiect de campanie electrala. Mi-am intitulat comentariul “Floricel – spionaj sau evaziune fiscala?”
http://gserban.wordpress.com/2009/03/04/serviciul-roman-de-informatii-o-sansa-spre-viitor/

Am citit pe blogul lui Andrei Badin – unul dintre cele mai dinamice si bine documentate bloguri – mai multe analize serioase asupra acestui caz. Unul dintre ele il puteti gasi la adresa de mai jos.

http://www.badin.ro/2009/03/mutare-surpriz-la-kiev-n-rzboiul-spionilor-la-bucu.html

Ii las comentariul de mai jos, constatand ca majoritatea comentatorilor au ajuns, dupa cateva saptamani, la aceleasi concluzii.

[George Serban] spunea ….

Imi cer scuze pentru faptul ca prin ceea ce spun risc sa arunc in derizoriu aceasta poveste. Vom asista din ce in ce mai mult la actiuni ¨eroice¨ ale mediilor aflate in imediata apropiere a lui Traian Basescu, in special daca aceste ¨eroisme¨ pot fi asociate direct sau in subliminal cu imaginea lui Basescu. Exista doua erori ale celor care au regizat acest spectacol mediatic. Prima comunicare a SRI, potrivit careia il observau (adica il lucrau operativ) pe subofiterul roman inca din anul 2005. Apoi filmul, mai mult decat penibil, al descinderii si perchezitiei la domiciliul spionului bulgar. Aparent normala, urmarirea operativa timp de patru ani poate fi justificata prin intentia de a se descoperi intreaga retea. Asta poate fi o atitudine justificata atunci cand este vorba de orice altceva decat secrete ale sistemului de aparare, incluzand granita NATO. Doar niste dementi sau idioti – ceea ce nu este cazul – pot spune: l-am lasat sa vanda secrete militare, patru ani, ca sa vedem unde ajung. Asa ceva nu este posibil desi, nu stiu de ce, nu m-ar mira foarte tare. Oricum, dandu-si seama de ridicolul acestei declaratii initiale, baietii au renuntat la ea si au reformulat-o spunand ca pe bulgar l-au lucrat operativ si chiar l-au ¨intors¨. Varianta care ar putea fi mai credibila dar nu pentru mine sau dumneavoastra. Despre filmulet nu merita sa vorbim pentru ca el spune tot. In rest, ¨complicatiile diplomatice¨ au rolul de a acoperi ridicolul situatiei si, oricum, este o procedura care nu mai putea fi oprita. Cu multa simpatie pentru autorul acestui blog, extrem de interesant si incitant.
Publicat la 08:58:46 (06.03.2009)

No Responses to “Am incheiat prosteala lui Basescu despre spion_as!”

  1. Mulțumesc pentru laude, dar mai ales pentru lectură. Încerc să ofer niște informații. Unele mai bune, altele mai proaste. Partea proastă din toată telenovela asta este că ne-am făcut, din nou, de rahat, adică țara. Am compromis tot în ultimii 18 ani: democrația, capitalismul, răpirile, spionajul… Nu e cam mult?

  2. @Andrei Badin
    Nu e mult, e revoltator de mult. Dar s-a intamplat si un lucru folositor. In toata nebunia asta, oamenii buni au devenit mai buni iar cei … nepotriviti au devenit mult mai vizibili, s-au marcat. Important este ca cei care alcatuiesc majoritatea sa se regaseasca. Pentru mine, dupa ce patru ani am stat indiferent, acum aceasta preocupare a devenit obsesiva. Ma bucur ca am comunicat. Succes!

Leave a Reply