George Serban

Antena 3 promoveaza un mesaj terifiant, greu de acceptat! … Nu, ca n-ar fi adevarat

Persoana, personajul si personalitatea domnului Mircea Dinescu sunt bine cunoscute. Este greu de stiut cand este … pentru si cand este … contra. Este greu de stiut impotriva cui este … pentru sau impotriva cui este … contra.
Tocmai de aceea, n-am nici o indoiala ca gestionarea relatiei contractuale a domnului Mircea Dinescu cu Agentia Domeniilor Statului, cu sefii acestei institutii, s-a desfasurat intr-o ambianta placuta, la un pahar de vin, intr-o vizita “de lucru”, la vie, pe mosiile poetului revolutionar. De altfel, directorul ADS, recunoaste acest mod de lucru, in discutia purtata “live” in emisiunea din care am extras clipul video.
N-am nici o rezerva in a accepta ca domnului Mircea Dinescu i s-au facut concesii in derularea contractelor cu Agentia Domeniilor Statului. Cunosc bine aceasta institutie si n-am nici o indoiala ca seria concesiilor facute domnului Mircea Dinescu a incetat, odata cu rezilierea contractelor, urmare faptului ca poetul-mosier revolutionar a suparat pe Cineva sau s-a suparat pe Cineva, simtind ca nu mai poate beneficia de concesii.
Toate aceste lucruri nu au nici o relevanta in talciocul manelist dambovitean. Daca nu gresesc, unul dintre motivele pentru care domnul Mircea Dinescu si-a sustinut dizidenta, in timpul regimului comunist, a fost egalitatea cetatenilor in fata legii. Sau, in ceea ce il priveste, poate gresesc …
Dar ceea ce rezulta din dialogul din clipul de mai jos este terifiant. Antena 3, postul meu TV favorit in lupta pentru democratie, imi transmite, prin vocea socio-analistului Marius Pieleanu, – mi-e tot mai greu sa inteleg ce cauta acest om pe ecranele Intact?! – ca eu sunt un anume fel de cetatean.
Nu stiu din care categorie! Dar asta nu e treaba domnului Marius Pieleanu. Eu m-am autodefinit!

AS ACCEPTA CU BUCURIE O DELIMITARE DIN PARTEA CONDUCERII ANTENEI 3!

31 Responses to “Antena 3 promoveaza un mesaj terifiant, greu de acceptat! … Nu, ca n-ar fi adevarat”


 1. andrei apostol

  Am vazut si eu emisiunea. Si am dat si pe reluare..
  http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2010&month=3&day=2&show=news_magazine

  Era Giugea de la Dolj, care cu o exaltare de subordonat dornic de promovare prin executarea dusmanului de clasa, urla ca apucatul ca Dinescu trebuie tratat chipurile “ca orice cetatean”.
  In mintea lui, asta insemna sa i se anuleze contractul de concesionare a hectarelor pe care le are, adica sa-si faca bagajele si sa-i dea drumu’ din judet.

  ATENTIE, pentru ca nu isi platise nush ce taxe din ianuarie, in rest era la zi!

  E,
  1.Dinescu a facut o investitie acolo, pe bani europeni+personali, de i-a scos din foame pe oamenii din vreo 3 sate doljene.
  2.Rugat sa argumenteze de ce vrea desfacerea contractului de concesionare, dincolo de plata datoriei, alde Giugiu a zis ca exista nereguli la respectarea contractului. A fost intrebat mai departe “ce neregului, numiti-ke punctual”, moment in care s-a blocat. Ca nu stie, ca nu sta sa se ocupe de fiecare dosar, ca are mult de munca…
  Si dupa ce i s-au demontat argumentele, continua sa tipe in telefon.

  Atunci a intervenit Pieleanu, incercand sa sublinieze ideea ca un om care a facut Revolutia, ar trebui tratat cu mai mult respect. Si nu numai pentru revolutie, dar si pentru locurile de munca pe care le creeaza, cu a doua afacere ca marime din judet. A, si daca observati, individul il luase si la per tu pe Dinescu, cu putin timp inainte.

  3. Cred ca pna la finalul emisiunii, toata lumea a inteles ce presiuni de 2 lei, cu executari pentru datorii de 30 de zile, trimise prin posta, la alta adresa decat la aia la care sta omul, sunt facute de functionarasii PDL.
  Daca Dinescu ar fi urlat in campanie “Hai Basescu”, chestiunea de azi ar mai fi avut loc? eu nu cred.

  In fine, legat de treaba cu Pieleanu, a fost o sarja verbala, si atat. Ati decontextualizat un artificiu critic, dintr-o discutie in contradictoriu, luand-o drept mare enunt filosofic..

  Si daca e vorba de Pieleanu, cred ca treaba de dinainte, cu excluderea dreptului de vot pentru analfabeti si restantierii la taxele catre stat, era mai degraba o afirmatie demna d criticat pe blog..


 2. lucia

  Mai mult, decat grav.Germenii dictaturii incoltesc ,deja.Cineva ma linisteste,spunindu-mi ca suntem in UE..O fi o forma adaptata ,pentru a putea fi manuita ambidextru si hahait…


 3. andrei apostol

  Nu cred ca analfabetii a cum sa atace la UE ceva.. nu de alta, dar n-au cum sa formuleze plangerea :D

  in schimb eu, daca din cauza neplatii taxelor, n-as mai primi stampila de vot… m-as apuca de facut pancarte cu Huoo, nazistilor..

  Cu toate ca, pragmatic vorbind, Antonescu (crin, nu ion) ar sari de 30%.


 4. Toni

  Nici măcar hăhăitul infernal nu e marcă înregistrată “Made in Cotroceni”. Până şi pe ăsta l-a furat.
  Aici originalul: http://www.metacafe.com/watch/178650/rare_video_of_hitler/
  În rest, hăituiala continuă. Hienele devin frenetice. Ştiu că au zilele numărate. Se apropie de cap. Metastaza!
  Mircea, fă-te că te pleci! Câştigă timp… Că de răzbunarea jigodiei nu scapi. Asta e principala lui armă. Arma prostului, păi cum altfel!
  Dar vine! Sigur vine!
  Hai liberare!


 5. nae

  Da. Binee. BRAVO! Uite la Pieleanu asta ce nazist e, nu? Fix cu ipocriti si fuduli ca voi ne-am ales cu matrozul preshedinte pe inca juma de deceniu.. Ca-n romanica au drept de vot toti puscariasii, ratatii si babele analfabete, care-si vand votul la baietei gen giugiu pe 10 lei. Dreptul de vot nu e inalienabil, baieti. SE PIERDE DACA OMORI, DACA MITUIESTI, DACA STATUL ITI OFERA SANSA DAR TU NU ESTI IN STARE SA CITESTI NUMELE DE PE BULETINUL DE VOT!
  Pretentiile astea cu drepturi drepturi si iar drepturi, cu tara dusa de rapa, eu zic sa le tineti prin Canada!

 6. @andrei apostol
  Am avut si eu curiozitatea de a revedea cea mai mare parte a emisiunii. Nu as fi facut acest comentariu daca nu aveam cateva referinte clare pentru mine. Nu pun in discutie efectele intreprinzatorului Mircea Dinescu despre care am vazut si auzit lucruri bune. Fondul problemei este altul. Exclud orice fel de evaluare emotionala. Sunt liberal si ar trebui, emotional, sa-l sustin pe dl. Dinescu. N-o fac pentru ca nu sunt sigur cat timp va sta ancorat pe aceasta pozitie. In schimb, stiu ca realizarile dlui. Dinescu s-au bazat (chiar cu buna-credinta) pe autoclasificarea dumnealui intr-o categorie mai speciala de cetateni. Cunosc, cum am scris, institutia ADS (o cunosc profesional vorbind) si am inteles exact ce a spus smecherul acela guraliv de director. Va precizez ca are dreptate. Un contract de concesiune, pe langa redeventa (taxa cum spune dl. Dinescu) mai are si alte prevederi cum ar fi realizarea unui anume plan de investititii (unul anume cu sume , termene si categorii de lucrari). Daca dlui. Dinescu i s-a parut ca este mai rentabil sa investeasca in cultura viei si sa faca investitii in alta structura decat era in contract, trebuia sa ceara aprobarea Cons. de Adm al ADS care avea libertatea de a-i aproba sau nu cererea. Daca nu i-o aproba si dl Dinescu nu se conformeaza, ADS are libertatea de a-i rezilia contractul. Ceea ce am vazut la televizor, este consecinta unui amestec de “politizare a institutiilor” si “autoclasificare” a dlui. Dinescu intr-o … anume categorie de cetateni. Dincolo de meritul de a fi realizat o investitie acolo, dl. Dinescu a neglijat latura formala pe considerentul ca este “Mircea Dinescu”. Acest lucru i-a mers cat timp ADS a fost condus de PSD, UDMR, PNL. Mai mult, i-a mers si cat timp a fost un sustinator al lui Basescu si al literei “L” din PDL. Si, repet, a neglijat latura formala a punerii contractului de concesiune in acord cu modul real in care dumnealui a gestionat derularea contractului. Orice om cu scaun la cap, vazand ce a realizat dl. Dinescu a acolo, i-ar fi reactualizat contractul. Cu atat mai mult cu cat a si baut un pahar de vin “pe teren” cu dl. Dinescu. Din pacate (doar pentru dumnealui) dl. Dinescu s-a distantat de Basescu si de acea litera “L”. A facut-o la inceput mai discret. Cand i s-a intarit convingerea ca Basescu va pierde alegerile in decembrie 2009, a inceput sa-si manifeste direct si vocal (si sincer, as spune eu!) opiniile. Dar Basescu … a ramas.
  Acesta este tabloul. Prin urmare nu am scos nimic din context. In tonul multor “opinii” exprimate de dl. Marius Pieleanu pe ecranul televizorului, a comis-o si de aceasta data. Nu ca o sarja, ci ca o convingere personala. L-am vazut pe dl. Pieleanu exprimandu-se si la B1 si la TVR. Stie sa-si armonizeze opiniile in raport cu “politica postului”. Dl. Marius Pieleanu a afirmat cu convingere ca … “sunt cetateni si cetateni”. De altfel, nu a gresit. Dl. Mircea Dinescu asa se comporta.


 7. Toni

  Şi acum, ce, nu-i aşa?! Nu sunt cetăţeni şi cetăţeni? Nu vedem în fiecare zi democraţia dâmboviţeană în splendoarea originalităţii ei?!
  Originalitate vorba vine, e o copie palidă, o caricatură, de fapt, a marii demokraţii moscovite.
  Omul nu face decât să expună o situaţie de fapt. Pe care o consideră absolut normală, absolut respectabilă şi absolut admirabilă. Ecce homo!
  Dacă ar fi avut vreo noţiune de “egalitate în faţa legii”, ar fi scos lista cu muşterii oranjaţi scutiţi de dări, amânaţi la plată, prioriatari la restituirea de TVA, etc.
  Lista MOV (mov-oranj-violet),cu cetăţenii mai cetăţeni ca alţii, privilegiaţii epocii de groază pe care suntem pedepsiţi s-o trăim.
  Mai vorbim.


 8. nicole

  Nu inteleg nici eu ce cauta Pieleanu la Antene.
  E deja prea mult ca basescu isi permite sa-i considere pe cei care nu sunt de acord cu el ” cetateni de rangul doi”.


 9. ela

  ce mai cauta giugea la ADS, a fost demis!
  Este unul dintre cei mai slabi pregatiti PDl din judet si cel mai razbunator om!

 10. @ela, intortochiate sunt caile … PD ului

 11. @nicole, are talent, e un actor bun. L-am vazut producandu-se pe B1 si pe TVR. Ai fi jurat ca e de acolo, de cand lumea


 12. Toni

  Cu hăhăitul mă refeream la Hăhăilă, nu la Pielea-Nu!
  Băiatu’ ăsta n-are nici o legătură cu democraţia. Nu neapărat pentru luarea de poziţie de aici. Are un parti- pris şi-atât. Un portocaliu, ca mentalitate, eşuat, sau mânat de interese, într-o tabără deocamdată opusă cotrocenistului. Un aparatnic în căutarea unei sinecuri.
  Dar nu voi înceta să mă bat pentru dreptul la libera exprimare. Omul are dreptul să emită toate aberaţiile pe care le poate concepe. Sigur că asta îmi incumbă datoria de-a alege între a-l ignora şi a-l combate.
  Pe ăsta l-aş ignora. E inofensiv. Lătrău de circumstanţă, multicolor, interşanjabil. Chiar nu merită efortul.
  A bate câmpii a devenit o meserie. Remunerată.
  Că Mircea a lunecat pe treptele puterii, şi-n sus, şi-n jos, e tot un drept cetăţenesc. El, măcar, a lăsat o urmă în sufletul unei generaţii. Poate două. Posteritatea va avea ce judeca. Omul va fi uitat bine merci, opera va dăinui. Poate să-mi spună cineva cine-l mai ţine minte pe Pielicică ăsta după ce schimbă canalul?! Poate doar dacă nu dă tot peste el, pe alt post, cu alt discurs.
  Nu el este pericolul la adresa democraţiei în România. Demolatorul ei este baricadat în spatele porţilor bine păzite ale palatului.
  De-acolo vine prăpădul!
  Nu vorbe, ci fapte! Crime!
  Pentru că mutilarea Constituţiei, ca să nu-i spun violare, asta este. O crimă de lez-majestate. Împotriva suveranului. Poporul. We, the people!

 13. @Toni, cred ca ai mare dreptate. E vina mea ca-mi sare tandara la toate imbecilitatile fariseilor astora.


 14. nae

  Toni, spune-mi si mie asa, te rog:

  E normal ca analfabetii sa aiba drept de vot, intr-o tara in care s-a demonstrat ca organizatiile politice locale fura (prin mita si manipulare), cel putin un sfert din voturile categoriilor defavorizate?


 15. gala

  Mi-e din ce in ce mai clar,ca astia au reusit sa ne puna bocancul pe gat… :(

 16. @gala, asa este! Dar n-ar fi nici prima oara si nu va fi, cel mai probabil, nici ultima. Vorba cantecului … noi suntem romani, … noi suntem romani …


 17. Mar

  “ce se ascunde in spatele unui “sociolog” care apare la televiziune si ca in spatele unor oameni TELEGENICI si ai unor “vedete” se ascund personaje foarte periculoase care sunt capabile de orice,asta la adapostul “celebritatii” si a faptului ca sunt perceputi ca fiind personaje aparent foarte morale care dau lectii altora.Pana cand se descopera ce sunt cu adevarat cei care se intreceau sa dea lectii de morala.”

  http://www.mail-archive.com/romanian_misogyny@yahoogroups.com/msg00180.html

  “Iata de ce infractorul sexual Pieleanu,care da lectii de
  morala poporului la televiziunile lui Vantu sau Voiculescu,si-a permis sa
  terorizeze sexual in voie multe studente,multe avand cosmaruri cand il
  vedeau.”


 18. carpaticul

  Nea Georgele,cum a facut cum a dres ca Base s-a suit pe cai mari.Ebun,ii f..te pe pesedisti,il iubeste femeile si i-a batut pe toti de-odata.Vad ca alde ciutacu,gidea astia,au facut ciocu mic iar dan voiculescu se tot uita la congres sa vada daca nu cumva vine base peste ei.Asta e,ce-i al lui e-al lui.


 19. carpaticul

  cit despre domeniile statului si dinescu,eu nu cred ca alea sunt poeziile lui..i le-a facut plesu ca sa para si el disident…hai sa fim seriosi


 20. Toni

  OK, Nae, am revenit şi încerc un răspuns.
  Cu ce ne-a ajutat că în comunism analfabetismul era eradicat, poate nu tot, dar în proporţie covârşitoare? Ba chiar aveam o pupulaţie educată, peste media europeană?!
  Cum anume votam?!
  Acum sigur că analfabetismul a crescut, dar şi posibilitatea de informare s-a multi-diversificat.
  Nu trebuie să fii alfabetizat ca să caşti gura la TV, să discuţi cu vecinul, să-ţi numeri banii din buzunar.
  Şi să ştii că mai mulţi analfabeţi ca-n America nu avem. Încă. Gândeşte-te ce-a fost pe capul lor când au votat negrii (foştii scalvi) şi femeile (fostele casnice) prima oară!
  Sau la noi, când liberalii au impus votul universal în locul celui cenzitar. Adică nu se mai vota după avere, ci după buletin! Îţi dai seama, boierii votau în rând cu iobagii! Un boier = un ţăran. Şi, crede-mă, prea multă carte n-aveau alegătorii ăia! Ca să nu mai amintesc de ţiganii dezrobiţi. Nu-i de mirare că li se spunea “roşii”! Liberalilor!
  Nu analfabeţii şi muritorii de foame sunt de vină că primesc mită electorală, ci corupătorii şi sistemul care-i tolerează, ca să nu zic îi protejează.
  Şi ce fac alfabetizaţii să oprească corupţia?!
  Atâtea ONG-uri, atâtea Grupuri pentru Dialog Social, atâtea comitete şi comiţii ale Societăţii Civile care strălucesc prin ineficienţă?! Ca să nu zic prin oportunism şi lichelism. Adică îi pupă-n bot şi papă tot. Pe guvernanţi. Ca să nu mai vorbesc de poliţie, de procuratură, de Justiţie.
  A naibii a treia putere-n stat. În stat pe banii publici!
  Crezi că dacă mâine n-ar mai vota decât alfabetizaţii, ăştia cu carte (de la 4 clase în sus, hai 8), ar fi mai puţini corupţi?
  Ar avea loc vreo dezbatere de idei şi de programe la care să ia parte electoratul, urmată de colocvii ale votanţilor despre subiectele de campanie, cu argumente pro şi contra?
  Sau tot de filmuleţe, de înregistrări telefonice, de aluzii cu privire la orientarea sexuală, de fotografii cu amante, de moguli, de comunişti, de securişti, de dosare inventate şi îngropate a doua zi după alegeri am avea parte?
  Că de manele, de mici, de ţuici, de tricouri, de şepci, de găleţi, de pixuri, în fine de toate plasticile alea emblematice în nici un caz nu scăpăm.
  Eu zic că, totuşi, îi poţi minţi pe mulţi pe termen scurt şi pe câţiva pe terman lung, dar nu-i poţi minţi pe toţi, tot timpul.
  Din păcate, nu analfabetismul a decis rezultatul ultimelor alegeri supreme, aş zice că nici al penultimelor.
  Hoţia da. Banditismul, da. Ticăloşia, da.
  Complicitatea, laşitatea, inerţia sigur!
  Aşa că da, sunt pentru votul universal.
  Aşa cum sunt pentru independenţa Justiţiei. Ce a treia putere în sat e ea dacă stă la mâna guvernului?!
  Nu zic să fie aleşi, dar măcar inamovabili, independenţi fianciar (cu buget propriu şi cu autonomie fiscală) şi controlul societăţii civile, prin (re)introducerea Curţii cu Juri la Penal.
  Sunt pentru limitarea numărului şi atribuţiilor serviciilor secrete şi pentru controlul PARLAMENTAR REAL, atât al puterii, cât, mai ales, al opoziţiei, asupra lor.
  Sunt pentru aplicarea Legii. Asta care e, aia care va veni. Şi nu mă refer aici doar la cea electorală.
  ŞI, ca liberal şi creştin, sunt pentru educaţie, pentru apărarea demnităţii umane, a libertăţilor şi a drepturilor fundamentale, aşa cum au fost ele consemnate în Bill of Rights.
  Şi pentru consolidarea valorilor care încheagă o societate, adică un cod moral universal, liber acceptat de cetăţeni.
  Pentru mine decalogul e suficient, dar asta nu este decât o părere personală.
  Nu pot confunda liberalismul cu anarhia, cu haosul, cu libertinismul. Care, sigur că da, sunt un marker al toleranţei în democraţiile liberale, dar nu o trăsătură dominantă.
  Până la urmă, dacă nu ne respectăm între noi, în ce fel de cetate vieţuim?
  În Babilon? În Armaghedon? În Infern?
  OK, am cam luat-o pe arătură, dar e noapte, e postul Paştelui, e o lună muribundă, care mai mult nu e decât e…
  Sorry. Sper c-am fost explicit.

 21. @Toni, pentru mine, da! Dar cred ca eram lamurit :) Eu, in schimb, desi acolo am rude si prieteni la care tin, ii iubesc si ii respect, am o problema cu diaspora. Nu degeaba si Securitatea avea o sectie speciala pentru diaspora. Exista libera circulatie, nu mai exista exil. Tu, ca prieten, ca frate, ai ales sa traiesti liber in alta tara, nu-mi poti hotara mie modul de viata doar pentru faptul ca, la origine, esti roman. Tu care traiesti intr-o alta lume, oricum mai buna ca asta, nu este drept sa-mi hotarasti mie modul de viata. Pana la urma, cred ca este si o forma de respect pentru cei de acasa. Sigur ca unii n-au plecat nici de bucurie, nici de fericire ci de nevoie dar asta nu schimba cu nimic lucrurile. Asa gandesc majoritatea celor pe care ii cunosc. Restul sunt folositi ca masa de manevra politica desi, cu trecerea timpului, multi dintre ei nu mai au decat o legatura emotionala cu tara. Pentru unii puternica dar numai emotionala. Stiu ca nu da bine ceea ce afirm dar viata a demonstrat ca este … sanatos.


 22. Toni

  Cu diaspora e ca dracu’, vorba unui clasic în viaţă.
  În primul rând nu cred că au votat. S-au prezentat câţiva, arvuniţi cu vorbe şi avantaje consulare, ca să nu zic cumpăraţi de-a dreptul, mânaţi din spate şi plimbaţi cu autocarul de mardeiaşii electorali oranjaţi.
  În al doilea rând, s-a furat ca la balamuc. În ritm de rock’n'roll, ca să nu zic de mitralieră. Kalaşnikov.
  În al treilea rând, cetăţenia rules. Dacă omul şi-a păstrat cetăţenia, chiar dacă şi-a dublat-o cu cea a ţării gazdă, e îndreptăţit să se exprime la urnă.
  Nu mai spun că marea majoritate sunt acolo temporar, la muncă, izgoniţi din propria ţară tocmai de cei pe care sunt chemaţi să-i repună în fotolii. Deci e şi viitorul lor în joc.
  Să nu uităm că, în perioada interbelică, şi chiar mai’ nainte, era un du-te vino peste ocean de te-apuca ameţeala!
  De la curve calificate, ca Ana Persida Cumpănaş, amanta fatală a lui John Dillinger, până la Nobel-ul savant George Emil Palade, unul dintre primele efecte benfice pentru America a căderii Cortinei de Fier, sute de mii, acum milioane de cetăţeni români s-au integrat şi se integrează, cum pot şi ei, în societăţile civilizate care-i găzduiesc.
  Aşa că eu zic că soluţia problemei nu mi se pare a fi luarea acestui drept fundamental, ci mobilizarea lor, ceea ce mi se pare a fi fost absolut trecut cu vederea, neglijat complet, de PSD şi PNL.
  În definitiv, câţi au votat, din cei 4-6 milioane de exilaţi?!
  Un procent infim.
  Şi mai e ceva. Chiar dacă în ţară alegerile, cu toată furăciunea, au fost câştigate, nu ar fi fost mai normal ca diferenţa să fie asiguratoare?
  Până la urmă, 70000 de voturi măsluite au făcut nenorocirea, asta e realitatea!
  Important este să fie trase învăţăturile care se impun.
  O dată, e greşeală. A doua oară, e neglijenţă. A treia oară e prostie cu ştaif!
  Primele două au fost. Urmează a treia.
  Încă o dată, nu alegătorii sunt de blamat. Organizarea, mobilizarea, comunicarea cu electorii sunt esenţiale!
  Ca să nu mai vorbesc de vigilenţă, care, însă, ţine şi de sistemul pervertit.
  Dar ce e făcut de om poate fi desfăcut.
  Şi refăcut. Şi refăcut. Şi refăcut.
  Până iese bine!


 23. codeus

  Am trecut si eu pe aici., sa mai vad ce se intampla sa nu pierd contactul cu “realitatea” ))))


 24. carpaticul

  Toni,fii calm,in fatza lui Base n-o sa cistige nimeni,niciodata.Eu l-am votat pe Crin,insa trebuie sa dam cezarului ceea ce merita.In turul doi nu m-am dus sa votez.Foarte multi liberali n-au votat in turul doi.De ce crezi?Poti sa-ti imaginezi un partid liberal ca anexa a pedesereului,doar de dragul ambitiei personale a unor lideri?Hai sa fim seriosi!


 25. carpaticul

  Dupa mine Constantinescu a fost cel mai adevarat presedinte! cred ca el ar castigat cu chioru

 26. BOMBA ATOMICA DELA CEAUSESCU LA BASESCU !

  ACEIASI INTENTIE, ACELASI SFARSIT ! ALARMA CANCELARILOR OCCIDENTALE ESTE EVIDENTA.. SERVICIILE SECRETE AMERICANE SI ISRAELIENE AU CONCLUZIONAT CA BASESCU URMARESTE PRODUCEREA ARMEI NUCLEARE. FOTOGRAFIILE LUATE DIN SATELIT A EXPLOZIEI DE LACentrul de cercetare ştiinţifică pentru apărare nuclearo-bacteorologico-chimică din Bucureşti SUNT PROBE DEFINITIVE.
  Inspectiile efectuate intre anii 1990 si 1992 de agentii AIEA in Romania confirma desfsurarea incepand cu a doua jumatate a anilor ‘80, experimente secrete pentru obtinerea de plutoniu imbogatit necesar la fabricarea armamentului de distrugere in masa. Romania, semnatara a Tratatului de Neproliferare Nucleara, a fost si ea mult timp suspectata de Occident de faptul ca Nicolae Ceausescu ar fi avut propriul program secret de inarmare nucleara. Dupa ‘90, in presa occidentala au aparut mai multe articole care tratau acest subiect. Sub titlul „Ultimul secret al razboiului rece”, ziarul britanic „The Sunday Herald” dezvaluia, intr-un articol publicat in august 2002, ca in 1989 Ceausescu ar fi detinut deja bomba atomica. . Serviciile ruse de informatii externe au dezvaluit si ele, in baza arhivelor secrete ale KGB-ului, ca Romania ar fi avut capacitatea tehnica sa construiasca arme atomice in 1989, dar si ca Nicolae Ceausescu avea deja arma de distrugere in masa. Informatii despre planurile nucleare secrete ale dictatorului roman Rapoarte CIA, confirma deasemenea ca Romania ar fi putut sa fabrice arme nucleare in anul 2000, daca programul nuclear ar fi functionat la capacitate maxima. „In anul 2000 Ceausescu ar fi putut avea bomba” AMENINTARE. „Din punct de vedere tehnic, dispunem de capacitatea de a fabrica arme nucleare”, isi incepea fostul lider comunist, Nicolae Ceausescu,o cuvantare in mai 1989. Cuvintele dictatorului au fost preluate de mai toate ziarele straine, printre care „Washington Post” si „The Times”, iar marii lideri ai lumii au intrat in panica. Sapte luni mai tarziu aveau sa rasufle insa usurati. Ceausescu era executat pe 25 decembrie. Au trcut 20 de ani. Un accident la Bucuresti fotografiat din satelit creiaza o panica totala. O tara condusa de un paranoic ,considerat ca un potential Milosevici poate sa fie lasat sa detina arme de distrugere in masa ? Din analiza sumara a fotografiilor se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina si nu un institit de cercetari stintifice. Concluzia este ca dorinta lui Ceausescu de a avea bomba atomica a fost preluata de Basescu. In 1985, conducerea Romaniei si-a pus problema studierii posibilitatii crearii armei nucleare si savantii romani au asimilat tehnologia obtinerii plutoniului, scrie Forum.msk. Inspectiile nucleare desfasurate de Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) in anii 1990 si 1992 au aratat ca, incepand cu 1985, Romania a desfasurat experimente secrete in vederea obtinerii pe cale chimica a plutoniului (prin folosirea reactorului nuclear american de model TRIGA) si a unei cantitati limitate de uraniu imbogatit, la fel, de origine americana. Succesul acestor cercetari i-a permis lui Ceausescu sa declare oficial in mai 1989 ca, din punct de vedere tehnic, Romania este capabila sa produca arma nucleara. In orasul Pitesti a fost creata o instalatie industriala avand capacitatea de producere a un kilogram de plutoniu pe an, cu perspectiva folosirii acestuia ca focoasa militara la rachetele cu raza medie de actiune de tip SCUD de productie proprie. Pana in anul 1990 la combinatul chimic din Pitesti au fost produse 585 de tone de combustibil nuclear. In august 1991 Romania a cumparat licenta de la concernul canadian AECL pentru tehnologia integrala de producere a combustibilului nuclear. In perspectiva se are in vedere si prelucrarea repetata a deseurilor existente. In localitatea Colibasi din suburbia Pitestiului se afla Institutul pentru Reactori Energetici, care, cu ajutorul SUA si Canadei, se reprofileaza in prezent asupra perfectionarii tehnologiilor de producere a propriului combustibil pentru centralele atomo-electrice la combinatul petrochimic din oras. Cel mai important depozit de material radioactiv este situat in judetul Bihor. Apa grea este produsa la combinatele chimice din orasele Turnu-Magurele si Drobeta Turnu-Severin. Au fost deja obtinute 140 de tone, iar din Canada au fost cumparate alte 335 de tone. In 1991 Romania a fost de acord sa puna sub controlul total al AIEA materialele sale nucleare si centrele de cercetari nucleare. In urma unor inspectii ale obiectivelor nucleare ale Romaniei, in aprilie-mai 1992 au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Pitesti. Iar la sesiunea Consiliului guvernatorilor AIEA din 17 iunie 1992 Bucurestiul a fost avertizat sa-si incheie total programul militar nuclear punandu-i-se un sir de conditii. Printre acestea au fost cererea de a incetare a cercetarilor nucleare in scopuri militare si distrugerea echipamentului industrial destinat acestor scopuri,i, ceea ce a fost confirmat de un nou control al AIEA in aprilie 1994. Nu trebue uitat ca toate eforturile lui Sadam de a avea arme de ucidere in masa sau bazat pe tehnologia romaneasca. Aceaste tehnologie a fost creiata sub Ceausescu, care in delirul lui asi imagina Romania, ca o viitoare putere nucleara . Statul Roman a negat orice amestec. Din nefericire pentru clanul armamentului dupa victoria americana asupra lui Sadam, ascunse la o firma de pasari sau gasit zeci de documente despre armele de distrugere in masa romanesti, puse, la dispozitia dictatorului, decis sa stearga Israelul de pe harta si sa incinereze intreaga civilizatia occidentala. Au trecut 20 de ani. Stirea despre accidentul atomic de la Bucuresti a fost preluate de mai toate ziarele straine, printre care „Washington Post” si „The Times”, iar marii lideri ai lumii au intrat din nou in panica. Au rasuflati usurati cand Ceausescu a fost inpuscat…….. Istoria se repeta mereu. Robert Horvath EXCLUSIV pentru Nipon PRESS SITE: www,devagallery.com BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

 27. INDUSTRIA ANTICOMUNISMULUI IN FUNCTIUNE !
  IN PLINA CRIZA ECONOMICA ,IN TIMP CE SE MICSOREAZA PENSIILE SI COPII PLING DE FOAME O DELEGATIE DE 12 PERSOANE ATERIZEAZA LA NEW YORK . SIMPOZIONUL ORGANIZAT DE ICR LA COLUMBIA UNIVERSITY A AVUT SUCCES DEOSEBIT…… IN FATA UNEI SALI ABSOLUT GOALE ! DEMENTA CONTINUA PE BANII CONTRIBUABILULUI ROMAN.
  Simpozionul a oferit o analiză a evenimentelor din 1989 din spaţiul est-european şi a
  evoluţiilor care le-au urmat, a modului în care au fost ele percepute în spaţiul american, a
  schimbărilor intervenite în aceşti 20 de ani în percepţia asupra regimurilor comuniste şi a
  schimbărilor de la sfârşitul deceniului nouă, a felului în care este definit “post-comunismul”, a
  moştenirilor comunismului şi a mişcărilor de dizidenţă din regiune şi la nivel global.
  Participanţii români invitaţi – Prof. Vladimir Tismăneanu (Director, Center for the Study of Post-
  Communist Societies, University of Maryland); Prof. Paul Dragoş Aligică (Senior Research Fellow,
  Mercatus Center din cadrul George Mason University); filosoful Vlad Mureşan; prozatorul, criticul
  literar şi eseistul Angelo Mitchievici; Horia-Roman Patapievici, preşedintele, şi Mircea Mihăieş, vicepreşedinte
  (Institutul Cultural Român) – au susţinut prezentări în cadrul simpozionului.

  ACEASTA ESTE PROBABIL ULTIMA VIZITA A AGENTULUI VOLODYA TISMANEANU IN SUA DESCHIDETI :
  Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/


 28. carpaticul

  Ce zici bre nea george o da boaln chioru sa scapam de el. daca iesea prostanacu de Geonel era mai bine ala macar vede cu doi ochi. Hai sa fim seriosi!

 29. [...] hă. Aşa că ascultă-mă. Deci, apoi vezi fă ceva şi cu Lilick, cu Ada Rus, Chat Noir, Deceneu, George Serban, Alexandru [...]

 30. Intai de toate si poate doar atat, Dinescu e cu el, sau pentru el…

 31. @Teo Negura
  Foarte corect, Teo!

Leave a Reply