George Serban

Cu bine, Marian! Prin moartea ta ne-ai daruit o clipa de umanitate. De maine, totul reintra in normal!


Am urmarit tot ce s-a putut vedea pe ecranele televizoarelor despre uciderea lui Marian. Nu de putine ori mi-au dat lacrimile. Nu pentru ca a murit un om. Vad asta zilnic la tv. Dar moartea lui, intens mediatizata, familia lui frumoasa, ca multe altele, cu siguranta dar si frustrarile mele legate de tara asta in care traiesc, mi-au atras atentia asupra unor imagini cu totul speciale.
Am perceput uciderea lui Marian ca un atentat la siguranta nationala a Romaniei. Au ucis un tanar, plin de dorinta de a trai, un om cu un suflet frumos, performant, iubit de oameni, care stia sa iubeasca la randul lui, un fiu cu o familie frumoasa, cu un tata puternic si intelept, un roman. Stiu ca voi fi cinic. Sa ucizi un roman dintr-o categorie aflata, in zilele noastre, in plina crestere este dramatic. Sa ucizi un roman dintr-o categorie umana aflata intr-o inspaimantatoare descrestere, este un atentat la siguranta noastra nationala.
Am vazut ca exista o localitate, intr-o tara vecina, in care nu football-ul este singura preocupare intelectuala. Am vazut cum arata galeria unei echipe pe care ei o iubesc si o respecta.
Am vazut cum arata o echipa multinationala comportandu-se in cea mai adanca semnificatie semantica a cuvantului echipa.
Si am mai vazut ce poate face pentru un roman o tara despre care, de peste 20 de ani, o gramada de descreierati, esuati in politica, incearca sa recupereze, chiar si astazi, convingandu-ne ca vecina noastra europeana este un dusman periculos cu pretentii iredentiste.
Am vazut cat este de emotionanta solidaritatea umana.
Mi-am amintit ca am fost martor unui cutremur devastator, inundatii, o imensa miscare populara care a schimbat destinul Romaniei. Mi-am amintit si m-am gandit ca solidaritatea umana se destrama la fel de repede pe cat de spontan si sublim explodeaza in sufletele oamenilor.
A trebuit sa fie ucis Marian ca ne mai aducem aminte ca suntem oameni. Eu asa am simtit, Marian! Prin moartea ta, ne-ai daruit o clipa de umanitate. De maine totul va reveni la normal!

No Responses to “Cu bine, Marian! Prin moartea ta ne-ai daruit o clipa de umanitate. De maine, totul reintra in normal!”

 1. Eşti în gaşca mea!


 2. Chat Noir

  Asa se pare !

 3. Dumnezeu sa il odihneasca!
  Multumesc din suflet pt aprecieri, atat cele de pe blogul meu, cat si cele exprimate pe blogul dlui Presedinte Iliescu.
  O seara buna!

 4. @Corina
  Nu ai pentru ce sa-mi multumesti, Corina. Am scris exact ceea ce am gandit. Cred ca vreo patru ani am fost cam dus… Nu-mi imaginam ca mai sunt atati oameni buni. Cred ca ti-am mai spus, daca voi mai ajunge in Parlament – ceea ce nu prea ma tenteaza – voi face o propunere legislativa cu privire la modificarea legii partidelor. Ajung doua partide: Noi si Ei. Atunci, poate voi candida la un post de conducere in probleme de securitate. Voi feri partidul pentru ca Ei sa nu mai patrunda:) Cred ca ne vor trage o bataie la primele alegeri! Cu prietenie, noapte buna!

 5. Deja nu mai este sigur faptul ca Raffael Sandor este ucigasul lui Marian Cozma, raportul medico-legal identificand doua rani produse de doua cutite diferite.

  Succesuri in protectia minoritatilor, oriunde s-ar afla!

 6. @Marius
  Desi e nedrept ca tu la ora asta dormi:-) eu am auzit ca nu vinovatia aluia este indoielnica ci doar faptul ca ar fi fost singurul.

Leave a Reply