George Serban

ATENTIE LA IESIREA DIN GREVA!

La o greva a foamei, fie ea foame de mancare sau foame de dreptate, iesirea este mai complicata decat intrarea.
Scriu de pe pozitia unuia care a sustinut plecare Opozitiei din parlament si care, in final, s-a multumit cu aceasta greva parlamentara ca forma de protest si de blocare a unui parlament devenit un fel de “anticamere” ale lui Basescu.
Intrarea intr-o greva, exceptand situatia ignorarii, nu poate fi decat eroica.
Iesirea dintr-o greva, daca nu este eroica, nu poate fi altfel decat penibila.
Cele mai cunoscute greve in Romania sunt greva foamei si greva pentru dreptate.
In greva foamei se intra simplu, de regula la televizor. Iesirea din greva foamei se face, de regula, in doua feluri. Victorios sau dramatic. Le-am vazut pe amandoua. Dar tot in Romania s-a brevetat si o a treia forma de iesire din greva foamei. Iesirea din greva foamei … de foame, in a 70 a zi, fara nici un rezultat, cu ajutorul lui Mihai Gadea, pentru a face ridicolul mai putin ridicol.
Orizontul de asteptare, in cazul grevei parlamentare a Opozitiei, a fost atat de mare incat iesirea nu poate fi altfel decat victorioasa. Altfel, va fi penibila si se va contabiliza in procente electorale.
Opozitia a intrat in greva parlamentara pe starea de spirit creata de protestele din Piata Universitatii, generalizate in toata tara. Opozitia a intrat in greva parlamentara pentru a bloca un parlament abatut de la regulile constitutionale, devenit un instrument in folosul unei Puteri nedemocratice. Opozitia a intrat in greva parlamentara pentru a forta caderea guvernului si fortarea alegerilor anticipate.
Iesirea din greva parlamentara, fara indeplinirea acestor obiective, ar fi penibila, jalnica. Ar mari si mai mult penibilul situatiei create prin … “onorarea” de catre Frunzaverde a PNL si, indirect, a USL si a Opozitiei.

N.B. – ma bucura asocierea la USL a lui Bogdan Teodorescu. As dori sa le bage in mintea si in gura liderilor USL mesaje simple, pe care sa le inteleaga milioane de oameni si nu numai un grup de oameni cu experienta in comunicare;

One Response to “ATENTIE LA IESIREA DIN GREVA!”

  1. Maestre, bine ai (mai) venit pe la noi! :)
    In legatura cu tema principala, mi-as permite o nuantare:
    daca Opozitia a parasit Parlamentul CERIND ceva, mi se pare O.K. sa se intoarca pentru a FORTA acel ceva.
    Sigur, momentul trebuie ales cu grija, ca sa fii sigur ca si poti forta atingerea obiectivului.
    Cit despre Bogdan Teodorescu, el este cu adevarat un mare cistig al USL, insa nu doar in materie de tehnici de comunicare, ci si in strategii generale sau sectoriale. E de salutat faptul ca in jurul USL-ului se concentreaza marile competente (adaug pe Liviu Voinea si Daniel Daianu), asa cum in jurul PDL-ului s-au adunat tot soiul de fripturisti si sinecuristi, ca mustele alea … Acum dificultatea e doar de a-i tria … cu mare atentie!

Leave a Reply