George Serban

Avem unul si … ne facem ca ploua

Aud, un vaiet, un geamat al unora – cei mai multi din mass media – care, la fel ca mine, deplang mascarada Justitiei romane care a ajuns pe mainile unor magistrati neperformanti, corupti sau lichelizati intr-o cariera esuata. Acei magistrati care ar putea schimba lucrurile, sunt putini si sufocati.
Refrenul zilei de 9 septembrie 2010, ziua in care a fost retinut Sorin Ovidiu Vantu, este: … “ne-am saturat de circul lui Basescu cu justitia televizata. Vrem sa vedem un dosar penal, ajuns pe fond, in instanta!”
Dragii mei, preocuparea voastra de a fi performanti, v-a orbit. Avem un dosar penal, in instanta, pe fond.  Termen la Inalta Curte de Casatie si Justitie, 9 septembrie 2010, ora 12:00. Ce poate fi mai frumos? Dece ne facem ca nu-l vedem?

La Inalta Curte de Casatie si Justitie, astazi la ora 12:00, in sedinta separata, a avut termen judecarea dosarului penal, privind savarsirea infractiunea de spalare de bani, in care sunt 12 inculpati cu nume sonore. Avand in vedere ca un astfel de dosar il are cap de afis pe profesorul DAN VOICULESCU, pe profesorul dr. MENCINICOPSCHI GHEORGHE, pe CORNELIU POPA, fostul director general al Administratiei Domeniilor Statului, cum s-ar putea interpreta tacerea?

Doritul dosar pe fond

One Response to “Avem unul si … ne facem ca ploua”


  1. pastel

    Momentul aparitiei cazului SOV legatura cu presiunea facuta de Opozitie prin motiunile de cenzura . Este modalitatea de santaj politic facut la momente de rascruce , cu “anuntarea” cu trimbite (televiziuni) a posibilelor dezvaluiri legate fie de partide, fie de membrii marcanti ai acestor partide, un exmplu concludent fiind cel cu arestarea lui Popa … si vizita lui Geoana la SOV. Este o gaselnita verificata, la care insii santajabili cedeaza, nefiind in stare sa-si asume greselile sau faptele si sa denunte santajul ordinar.
    Slugile din justitie, cu pacate sau care trebuie sa fie recunoscatoare pt. niste avantaje, fac jocul puterii, fiind in aceasi postura de iresponsabilitate fata de un denunt ce ar pune capat mentinerii la putere a actualilor conducatori. Arestatii trebuie sa accepte si sa declare fapte adevarate, dar fara impact serios, ori fapte neadevarate, dar credibile, care sa arunce o umbra asupra Opozitiei. Durata unor astfel de actiuni poate sa fie pina cind ele isi ating scopul, chiar daca ele se dovedesc pina la urma false.
    Emisiunile televizate, dezbaterile tot mai inversunate, le fac servicii nesperate celor care ticluiesc asemenea dosare.
    Sa vedem deznodamintul acestui ultim caz.

Leave a Reply