George Serban

BASESCU CONVOACA (!!!) GUVERNUL LA COTROCENI

Presedintele Romaniei, Basescu, a convocat Guvernul Romaniei, maine, 24 octombrie, la Cotroceni.
Stie cineva, in baza carui articol din Constitutie, presedintele tarii are aceasta competenta?
Din tampeniile mass media care, din ignoranta, l-au denumit pe Basescu sef al Statului, paranoicul a inceput sa se considere sef al Statului.
Prin gestul de a convoca Guvernul la Cotroceni, Basescu si-a arogat competente de sef al Statului, incalcand Constitutia. Exceptand dictatura comunista, de la maresalul Antonescu, Romania nu a mai avut un sef al Statului si nimeni nu a convocat Guvernul la Cotroceni.
Este un moment important pentru Opozitie sa actioneze si, cel putin formal, sa ceara suspendarea lui Basescu.

One Response to “BASESCU CONVOACA (!!!) GUVERNUL LA COTROCENI”

  1. Tabloul unui guvern-marioneta, condus wireless (ca doar ne-am modernizat) direct de la Cotroceni, nu e deloc o noutate.
    Basescu se considera sef al statului, as zice chiar STAPIN al statului, din chiar clipa in care a patruns in Palatul Cotroceni. Vinovati de faptul ca el se si poarta, din ce in ce mai mult, ca atare sint toti cei care ar fi putut spune sau face ceva inca de la primele manifestari dictatoriale ale inca locatarului din Dealul Leului. Inclusiv noi! Poate MAI ALES noi! Sigur, si presa, si clasa politica, si multi alti factori au contribuit la asta, prin actiune sau lipsa ei. Pe mine ma preocupa cel mai tare sa inteleg de ce NOI n-am facut nimic. Si cred ca ar trebui macar acum, cind deja nu mai stiu daca nu cumva e prea tirziu, sa ne luam inima in dinti si (macar) sa discutam asta. Caci, poate, vom reusi sa intelegem acele resorturi tainice care ne-au oprit. Iar daca vom intelege, si daca vom spune cu glas tare ce am gresit, poate mai avem o sansa. Altfel, nu stiu ce mai putem spera.
    Cit despre suspendare, nu cred ca e oportuna, fiindca inca nu cred ca e coapta. Si INCA o suspendare ratata cred ca ar compromite ideea.

Leave a Reply