George Serban

Cand am vrut … si eu sa ma sinucid

Sambata seara, la Antena 3, pare sa se fi sfarsit serialul “Sa ne sinucidem cantand!”. Finalul apoteotic l-a marcat episodul “Marturisiri la Q&A” in care maestrul Adrian Paunescu – pentru al carui talent am toata pretuirea – ne-a marturisit cum si cand i-a trecut prin minte gandul sinucigas. Emisiunea Sandrei Stoicescu, ca de altfel intregul serial care a durat aproape trei zile, mi-au deschis sufletul spre noi marturisiri.

Si pentru ca la Antena 3 pare sa fie locul potrivit marturisirilor sinucigase, simt nevoia sa ma eliberez de aceasta povara.
Am vrut sa ma sinucid! Da, am vrut sa ma sinucid cand eram spermatozoid. Nu suportam viteza. Totul, in jurul meu, se misca …cu o viteza ametitoare. Ii vedeam pe fratii si surorile mele cum cadeau rapusi, unul cate unul, cu miile. Eu eram impins inainte de o forta nevazuta. Solidaritatea umana care exista in fiecare spermatozoid imi cerea sa fac ceva pentru fratii si surorile mele. Inteligent eram. In timp ce zburam ametit de viteza, mi-am dat seama ca nu putem invinge toti. Si, atunci, gandul nebunesc mi-a incoltit in minte. Sa ma sinucid pentru a fi solidar cu ei. Da, de atunci aveam nebunia asta cu … solidaritatea. Imi facusem si planul … La viteza aceea inspaimantatoare, urma sa … pierd controlul directiei si sa ma zdrobesc de perete, intr-o curba periculoasa.
Ma concentram, ma pregateam, imi faceam curaj si … am intarziat o fractiune de secunda. Atat, o fractiune de secunda. A fost suficient. M-am trezit infipt in ceva moale si cald, plin de iubire.
Si, … iata-ma in fata voastra!

Bineinteles, am pus povestea asta intr-un plic si am trimis-o la Antena 3, sa prezinte si tragedia mea.

Iata si o poza din timpul acela! Nu purtam ochelari.

Eu foarte foarte mic

26 Responses to “Cand am vrut … si eu sa ma sinucid”


 1. matilda

  hihihi ! Gandurile astea trebuiau sa-l chinuie pe cel responsabil de nasterea lui Basescu…

 2. George! Nu speram că vei depune atât de repede mărturisirea pe blogul tău!
  Mulţumesc, că am mai râs odată.
  Da’ nici eu n-am stat degeaba după ce m-ai lăsat în staţia de taxiuri. Când ai chef şi timp, treci prin gară şi citeşte “Mădălinooou, lasă-ne!”


 3. codeus

  hi hi, sa pui tu o Doamna sa citeasca textul, George…George

 4. … şi până la urmă cum-necum scăpăm teferi şi o luăm de la capăt, obligaţi fiind să rcapitulăm după Müller şi după Haeckel.

 5. Maestre, ai gasit doar un pretext elegant ca sa ne arati poza de care esti atit de mindru! Intr-adevar, trasaturile ti le recunosc, desi trebuie sa admiti ca erai mult mai suplu; in schimb nu aveai parul vilvoi, ca acum!
  Ceea ce nu inteleg e ce era acel ceva moale si cald, ca airbagul s-a inventat mult mai tirziu!

 6. “Portretul artistului în tinereţe”


 7. Adi

  Eu recunosc doar zambetul!


 8. c

  buna dimineata George

 9. :) :) :)

 10. Am citit acest articol absolut cinic. Am fost cutremurat, nu relativ la cinismul postării (În România asta deja a devenit o normalitate a dezumanizării), ci la faptul că lumea a găsit cu cale să râdă.

  Acum 10 ani, sau mai mult, priveam cu un prieten la câţiva copii hiperactiv care alergau, ţipau, şi, din când în când, se mai dădeau şi cu capul de asfalt, unul pe altul, dar şi fiecare de unul singur. Atunci prietenul meu mi-a spus un lucru memorabil (de vreme ce mi-a rămas în minte)… Priveşte aceşti copii! Este cea mai bună reclamă la prezervative.

 11. :)
  Încă un liberal cu moderare pe blog…


 12. robert horvath

  Domnule Serban
  Nu este cazul sa va sinucideti. Trimit documente terminale care va vor salva de la un gest regretabil. RH
  In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european .

  PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
  SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
  si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
  ( Cod A33-2 Rom )
  “Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte “curier diplomatic neinsotit” al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica.” Cod A33-2 Rom
  Semnat
  ION MIHAI PACEPA
  Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
  ……………….. ( video testimony. )
  VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

  Robert Horvath Special for Nipon Press

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 13. @Bibliotecarul, moderarea exista doar la prima intrare. :)

 14. @ Bibliotecaru
  Nu e deloc un articol cinic; e doar o reactie fireasca la o suprapresiune inimaginabila pe care o presa complet dezumanizata o exercita asupra noastra; o presa pentru care, pe scara valorilor, primele locuri sint detinute cu brio de goana dupa audienta cu orice pret, lipsa oricaror norme deontologice si chiar a bunului-simt. O presa care o tot “intreaba” pe defuncta de ce NE-a parasit, uitind s-o “intrebe” de ce si-a abandonat copilul. Probabil, e o intrebare care nu face rating …
  Parerea mea …


 15. codeus

  buna dimineata George, o zi buna

 16. @Cody, buna dimineata, amice! O zi buna si tie!

 17. @ Augustin

  Poate aveţi dreptate. Eu unul lupt cu sinuciderea de ani de zile, mă mint că nu este morală, că este condamnată de biserică şi multe alte astfel de lucruri ca să pot duce mai departe o zi în laşitatea vieţii. Eu unul pot înţelege sinuciderea unui artist, pot înţelege şi sinuciderea unui muritor de foame, pot înţelege sinuciderea unui înşelat… Am trecut prin toate, fiecare câte un purgatoriu cumplit pe care nu l-aş dori nici la duşmani. Înţeleg şi sunt revoltat tocmai pentru că înţeleg. A face băşcălie pe seama acestui lucru dureros, şi aşa pângărit de tot felul de personaje dornice de rating pe la TV, oameni de nimic care “îşi dau cu părerea” lor de “supravieţuitori”, este o dimensiune inumană, cel puţin din punctul meu de vedere. Aţi putea, la fel de bine, să mergeţi să-i dansaţi pe mormânt. Sunt lucruri care nu prea merg cu băşcălia, iar suprapresiunea pe care o face presa asupra noastră este păcatul lor… Dar de ce trebuie să fie şi “spectatorul televizionistic” la fel, de ce staţi şi ascultaţi nesfârşitele păreri de parcă ar fi mirobolante. Ei o fac pentru bani, şi fac bani pentru că cineva are plăcerea să tragă cu ochiul şi urechea când se scormoneşte prin cadavre… Dar aici pentru ce se face băşcălie?

  Vi se pare un lucru uşor să-ţi iei viaţa? Este curajul suprem, pentru că trebuie să lupţi împotriva instinctului de conservare, cel mai puternic lucru care este în fiecare dintre noi, esenţa naturii animalice. Cineva care ajunge la sinucidere are suferinţe mai mari decât tortura, pentru că torturatul se trage într-un colţ pentru a-şi salva viaţa. Vi se pare a fi de râs? Dacă da, atunci râdeţi.

 18. @George
  Si cand te gandesti cati semeni participanti la acea cursa prin tunel s-au sinucis… de ciuda ca au pierdut, inainte de a se face oameni! :)
  Ce zice spermatozoidul care ajunge pe ceaceaf?
  -Nu ma mai fac eu om!

 19. Jos palaria pentru incercarea dumneavoastra. Nu v-a iesit sinuciderea, in schimb v-a iesit un post excelent. :))

 20. @ Bibliotecaru
  Domnule, aveti in mare masura dreptate ! Si constat ca nu vorbim limbi chiar atit de diferite. As spune chiar ca ne diferentiaza, in cazul de mai sus, evident, doar niste nuante. Sigur, de multe ori, in viata, nuantele inseamna totul …
  Iata, multa lume o intreaba pe raposata, evident retoric : de ce ne-ai lasat, Madalino ?
  Eu, dac-as putea, as intrebat-o de ce a lasat propriul ei copil …E o nuanta …
  Evident, noi doi n-am fost niciodata mame (si probabil nici in viitorul apropiat) asa ca nu stiu daca am putea spune ce poate determina o mama (despre care se spune ca a luptat ani si ani de zile pentru a avea acel copil) sa abdice de la statutul ei.
  Incercam sa spun anterior ca risul, bascalia pe care le incriminati (si nu ma mira) sint, de fapt un rictus, o iesire nervoasa.
  Nu cred ca cineva intreg la minte poate ride de moartea unui om, fie ea autoprovocata sau altcumva. Dar sint convins ca si dvs. sinteti tentat, din cind in cind, sa spargeti televizorul.
  Eu, de exemplu, nu foarte demult, aproape ca l-am scuipat. (Si chiar nu mi se pare relevant cine era atunci pe sticla) Sint convins ca, daca m-ati fi vazut atunci, nu m-as fi bucurat de o parere chiar elogioasa din partea dvs. Norocul meu !


 21. codeus

  buna dimineata George, poate ne vedem mai tarziu

 22. @Cody, buna dimineata! Ne putem vedea … pe net. Ma voi intoarce spre seara in Bucuresti.


 23. codeus

  buna dimineata George, iar caut cuvinte )))

 24. În urma acestei sinucideri ratate s-au produs în premieră 2 nașteri: cea a micului G.S. și, mult mai tîrziu, cea a unui prozator. Și cinismul (jucat desigur cum e cazul acici) poate fi o sursă de umor de calitate. Un mare scriitor despre care îmi amintesc doar inițialele (h g) scria: „Sarcasmul e cea dintîi dintre virtuțile artei!” Tot înainte cu viteză!

 25. @Horia Garbea, il salut pe acel scriitor despre care si eu imi amintesc doar initialele (h g). Cu prietenie!

 26. Neata, Cody! Nu mai cauta … Sunt in viteza dar la intoarcere va trebui sa ma ocup de blog. L-am neglijat dar … timpul e vinovat. Timpul … timpurile-s incitante!:)

Leave a Reply