George Serban

Catren in cinci versuri. "N'tzcai"


Scuze! Eu, fiind autodidact ca dl. Pogea, pot face catrene doar in doua sau in cinci versuri. In patru, nu-mi iese nicodata!

CATREN

N’tzcai …
(de ce-mi iei ce nu mi-ai dat?)

Oooo, voi urmasii lui Traian,
cat ati mai supt pentru un ban?!
Veni-va un sfarsit de an
cand veti simti c-a fost in van.
Mai trageti, repede-un chiolhan!

Am vrut sa-l “anvelopez”, cum spune dl. Pogea. dar nimeni nu stie s-o faca asa cum o face domnia sa …

Erata: la primul vers, sunt 3 (trei) de “o”, nu 4 (patru). Se va citi … Ooo si nu Oooo. Azi noapte, in vis, cand editam catrenul, mi-a aparut prietenul meu George (da, Byron, la el ma refer!) si mi-a sugerat sa corectez. Se poate intelege ca ar fi vorba de doua seturi complete de “oo” – zicea el. Si cum lumea stie ca am o relatie mai speciala cu AN sa nu se gandeasca la chestia cu … numaratul. Si se duce dracului lirismul.

- Mai, George, – l-am intrebat – dar de unde stii tu, atat de bine, romana?
- Din trairi anterioare, zice amicul George. Sunt si eu, pe jumatate, urmasul lui Traian …
Si … a cazut linia! S-a auzit un zgomot asurzitor. M-am trezit. Era MM care isi manifesta entuziasmul ca pleaca la scoala.

No Responses to “Catren in cinci versuri. "N'tzcai"”

 1. Daca mai apare doamna Udrea, intr-o elucubratie stropsita de cioclu ce-a gresit inmormantarea, si ne mai spune o data, cu patos, ca suntem urmasii lui Traian Basescu, zau ca va incepe si Grigore Ureche sa-si puna intrebari, preocupat de chestia aia cu “de la Ram ne tragem”…

 2. @teonegura
  excelent! Mie, mi-a blocat memoria! Daca incerc sa ma gandesc in urma, el, Base, este singurul … precursor. Nici la Ceausescu nu mai pot ajunge cu memoria. Tu inca mai poti ajunge la Grigore Ureche?! Inseamna ca nu e totul pierdut … :)


 3. nicole

  :D


 4. nicole

  Credeti ca inteleg portocalele? :)))

 5. @nicole,
  bineinteles ca n-au cum sa inteleaga. Portocalele n-au creier :) De altfel, eu nu scriu pentru portocale. Eu scriu pentru oamenii revoltati si nemultumiti a caror atitudine se opreste la usa locuintei sau atunci cand inchid televizorul. Asta este razboiul meu :) Asta este tot ceea ce pot face intr-un partid la care tin dar care me priveste cu circumspectie avand in vedere ca nu mai sunt de acord sa-mi selectez prietenii dupa criterii politice. Si, pe de alta parte, cu niste prieteni care, probabil, vor accepta cu rezerve, sau deloc, faptul ca voi ramane ceea ce sunt :)


 6. nicole

  Grea lupta cu “atitudinea mioritica” si cu prejudecatile romanilor!
  Nici mie nu-mi place sa “execut” ce vor altii.
  PS Poate mai salvam si ceva portocale! Li se mai pot reactiva neuronii? :D

 7. @nicole,
  am pierdut legatura cu cei mai multi dintre ei. Nu stiu daca le-a fost stearsa … memoria si poate fi supusa unui proces de “ricovery” (daca nu cumva au aruncat disketele de back-up) sau, pur si simplu, le-au fost extirpati neuronii si inlocuiti cu lampi incandescente ca la vechile televizoare

 8. Cred că portocalele îşi vor recăpăta brusc memoria după 6 decembrie. Poate chiar pe 22 noiembrie…
  Cît despre catrenu’ în cinci, George (Byron) are dreptate, e mai bine cu ooo. Dar contează şi părerea urmaşilor lui George (Washington).

 9. @Lucia,
  cred ca ai dreptate dar George Washington nu-mi apare mie, in vis. Cred ca apare altora, cu veleitati de mari comandanti de osti, cum sunt Puiu Iordanescu sau Gabi Oprea. Dar, repet, ai dreptate!

 10. Niciodata nu e totul pierdut, George Serban, atata timp cat nu devii un numar intre lobotomizatii de Curtea Veche…


 11. Lulutza

  Am gasit o perla de “tragedie antica” pe un forum de ziar, creatie anonima, profetica, plina de suspans si pe care o copy/paste mai jos. :

  opera „Alegeri 2009”
  Nuţi: Noi ne tragem din Traian!
  Corul: Ea şi-o trage cu Traian!!
  Alegătorii: Să i-o tragem lui Traian!!!


 12. Lulutza

  In privinta prietenilor, am facut cindva greseala, platita de mine cu virf si indesat, sa cred ca prostii pot avea suflet bun… De atunci, urmez principiul sanatos “Decit un prieten prost, mai bine un dusman inteligent”! Parerea mea… :wink:

 13. @Lulutza
  tragedia antica mi se pare o opera monumentala :)


 14. gala

  Cat de rai sunteti! (si stapanul blogului si comentatorii) :P … Cred ca nu stiti despre cine vorbiti… Despre noua Ana Ipatescu, sau Lady Di [asa cum o alinta "porcalii" care-i balesc (scriu) pe blog]… :lol:

 15. @gala
  nu vreau sa ma scuz dar n-am stiut. Daca stiam va vrea sa fie Ana Ipatescu as fi vorbit cu dl. primar Chiliman s-o … asfalteze un pic. Eu trec pe ea, aproape zilnic si am observat ca i-au aparut gropite, un fel de celulita a marilor bulevarde. Ca sa fie Lady D, este mai complicat. Intai trebuie sa arate ca o femeie, apoi ca o doamna si apoi … mai stam de vorba :)
  PS: eu nu sunt stapanul blogului. Sunt liberal :) Blogul, casa si masina sunt ale altora. Eu doar le folosesc si platesc pentru asta :) )))))


 16. gala

  N-ai inteles! Eu am scris Lady Di (exact asa cum a fost “alintata” pe blogul ei).Poate pentru asta, nu trebuie neaparat sa fie doamna… :P :lol:

 17. @gala
  acum e clar :) Scrisese unul care isi dorea sa fie … in Dodii

 18. Vezi pe blogul meu ce face urmaşa lui Tr’ian cu masa succesorală :))

Leave a Reply