George Serban

Ce am invatat in 2009?!

O leapsa primita de la Adrian Nastase careia, initial, am vrut sai “dau curs” cu operativitate. Apoi, cu frana trasa, am inceput sa separ lucrurile, potrivit unui principiu stabilit, cu un an in urma, cand scriam prima postare. Sa fiu sincer! Iar daca nu pot fi sincer, din anumite motive, mai bine nu scriu. Faptul ca sunt nemultumit de multe reactii exprimate in scris pe blog, ma determina sa cred ca am reusit!
Si, iata ca fara sa-mi propun s-o fac din primele fraze, am inceput sa raspund.

Fiind primul meu exercitiu de acest gen – sa scriu intr-un spatiu, relativ public – am reusit sa scriu … ganduri si nu vorbe. Nu este usor atunci cand iti propui sa fii sincer. Prin urmare, in 2009, am invatat sa-mi scriu gandurile, fara sa le supun unui filtru ideologic, emotional sau premeditand o actiune politica, asa cum o faceam cu ani in urma. Nu credeam ca pot! Probabil ca, de aceea, imi respect si tin la blogul meu.
Sa scrii pentru oameni – atati cati sunt -, sa scrii pentru prieteni, sa scrii sincer, te invata sa citesti. Te invata sa ignori textele scrise la comanda, textele care urmaresc o anume miza, textele nesincere. Prin urmare, in 2009, am invatat sa caut, sa gasesc si sa citesc texte care exprima ganduri si nu vorbe. Cei mai multi dintre ei se gasesc in blogroller-ul meu.
Am invatat sa scriu sincer. Am invatat sa gasesc si sa citesc gandurile sincere ale unor oameni. In mod cu totul neasteptat, in 2009, cu “ajutorul” celei mai mari canalii pe care am cunoscut-o vreodat, am invatat sa … vad oameni pe care, pana atunci, doar ii zaream. Nu credeam ca pot avea proiecte comune cu ei. Nu credeam ca, in multe privinte, putem gandi la fel. Prin urmare, in 2009, am invatat sa vad oameni, ale caror opinii nu le impartasesc in totalitate, am invatat sa-i pretuiesc iar pe unii chiar sa-i simpatizez, in mod deosebit.
In 2009, am invatat ceva foarte important. Am invatat sa simt si sa identific pericolul. Un pericol anume. Neviolent. Un pericol care nu siluieste, care nu se face simtit. Un pericol pandemic. Se insinueaza “pasnic”, in constiintele oamenilor. Le le perverteste, le schimonoseste, le hipnotizeza, le indobitoceste cu scopul de a crea in interiorul unei natiuni o masa critica suficienta pentru a exercita controlul general. Prin urmare, in 2009, am invatat sa identific si sa simt acest pericol. Si, in mod straniu, pe neasteptate, am redescoperit ca-mi iubesc tara. Am descoperit ca nu sunt singurul!
Si iubind aceasta tara mutilata, sfasiata, calcata in picioare si batjocorita, ca pe o tarfa, simtind acel pericol invaluind totul ca o molima, am invatat, in 2009, ca harta politica a tarii este desenata gresit. Sunt trasate contururi ideologice care separa oameni angajati in aceeasi batalie. Oameni care au obiective, aspiratii si prioritati comune se privesc neputinciosi, din cauza unor frontiere artificiale sau potrivite altor vremuri … de pace!
Si dupa ce am invatat toate astea, scriindu-le, mi-am dat seama cat de mare este diferenta intre ceea ce credeam ca am invatat si ceea ce am invatat, cu adevarat, in 2009. Din aceasta cauza, am scris atat de putin …

PS: pentru ca era tarziu iar eu eram obosit, am uitat esentialul. O leapsa trebuie data mai departe, ceea ce fac, acum, cu intarziere, transmitand-o sensibilului Mordechai cu masca lui de dur, violetei Lilick, celei care este Gabriela Savitski si scrie povesti adevarate, amicului Paul Gabor (inca n-am aflat care dintre noi doi este adevaratul emigrant), prietenilor mei Cody si Vlad apoi, cu voia dumneavoastra, ultima pe lista, Dramoleta

14 Responses to “Ce am invatat in 2009?!”


 1. robert horvath

  Domnule Serban.
  De la distanta lucrurile se vad uneori mai bine. Nu demult 5I de membrii ai Camerei Reprezentantilor au adresat o scrisoare Presedintelui Obama cerand sa ia masuri impotriva contrabandei de arme romanesti care au devenit un pericol major pentru SUA. Daramarea lui Basescu devine in acest fel deosebit de simpla. Imaginez o scrisoare similara in care membrii parlamentului roman sa denunte mafia romana de armament “supravegheata ” de presedintele reales. Scrisoarea trebue trimisa ambasadei SUA. Ea va ajunge imediat pe biroul Vice Presedintelui Biden prietenul personal din copilarie a ambasadorului American. Sper sa acordati atentie acestei propuneri. Cu deosebit respect.

  ARMELE ROMANESTI UN PERICOL PENTRU SECURITATA USA
  United States Diplomatic Mission to Bucharest,
  Romania
  
Ambassador Mark Gitenstein
  Domnule Ambasador
  
În aceste zile asistăm la un uriaş scandal naţional şi în curând internaţional. În calitate de cetăţean american şi ziarist specializat în investigaţii am trimis o scrisoare oficială Senatorului John Kerry-Senate Committee on Foreign Relations.
Armamentul provenit din România reprezintă un pericol şi o ameninţare directă la adreasa
securităţii Statelor Unite şi a cetăţenilor ei.
  UNITED STATES HOUSE OF REPREZENTATIVES’
 COMMITTTEE on FOREIGN AFFAIRS
 ASSAULT WEAPONS
  Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress
THE WHITE HOUSE
  PREZIDENT
 BARACK OBAMA
Dear Mr. President:
The alarming prevalence of imported assault weapons in the US has put our nation’s police officers at risk. Returning to the Bush 41/Clinton enforcement of the ban on imported assault weapons will protect our brave police forces and all people throughout New York and the United States,” said Rep. Engel.
As a result, the civilian firearms market is flooded with imported, inexpensive military-style assault weapons, primarily from Romania. Importers are also able to skirt the restrictions by bringing in assault weapons parts and reassembling them with a small number of US-made parts. Assault weapon “parts kits” for assembly by individuals are also being imported. ATF has further weakened the prohibition by placing certain extremely problematic assault rifles on the “curios or relics” list, making certain firearms automatically eligible for importation.
Not only is the violence in Mexico already spilling over the border into the U.S., but the prevalence of imported assault weapons in the hands of criminals has made “officer survival” a critical issue for many urban law enforcement agencies. The Miami Police Department has reported a steep rise in the number of murders and other crimes committed with assault weapons; a Romanian WASR-10 (AK-type) assault weapon was ASSAULT WEAPONS
Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress to kill two Fairfax, Virginia police officers in 2006; a Romanian WASR-10 assault weapon was used in a mass shooting that left eight dead at a mall in rural Omaha, Nebraska in 2007. The Associated Press conducted an analysis showing that the number of romanians
AK variants traced to crime by ATF has increased from 1,140 in 1993 to 8,547 in 2007. 
We ask that you direct ATF to act in accordance with the 1968 Gun Control Act and return to enforcing the ban on the import of all assault weapons, both those that are fully manufactured abroad as well as those imported as parts. By restoring these important restrictions, we will be able to help reduce violence here in the United States, while also sending an important signal to our friends in Mexico.
Sincerely,
  1. Eliot L. Engel (D-NY)
2. Michael N. Castle (R-DE)
3. Carolyn McCarthy (D-NY)
4. Gregory Meeks (D-NY)
5. Christopher Smith (R-NJ)
6. Alcee Hastings (D-FL)
7. Jerrold Nadler (D-NY)
8. Nita Lowey (D-NY)
9. Joseph Crowley (D-NY)
10. Bob Filner (D-CA)
11. Barbara Lee (D-CA)
12. Dennis Kucinich (D-OH)
13. Ellen Tauscher (D-CA)
14. Louise Slaughter (D-NY)
15. Bill Pascrell (D-NJ)
16. Marcy Kaptur (D-OH)
17. David Price (D-NC)
18. Eleanor Holmes Norton (D-DC)
19. Edward Markey (D-NA)
20. Chaka Fattah (D-PA)
21. Jim Moran (D-VA)
22. Robert Wexler (D-FL)
23. Earl Blumenauer (D-OR)
24. Brad Sherman (D-CA)
25. Jan Schakowsky (D-IL)
26. Gary Ackerman (D-NY)
27. Henry Waxman (D-CA)
28. Jose Serrano (D-NY)
29. John Conyers (D-MI)
30. Nydia Velazquez (D-NY)
31. Rosa DeLauro (D-CT)
32. Loretta Sanchez (D-CA)
33. John Olver (D-MA)
34. Betty McCollum (D-MN)
35. Rush Holt (D-NJ)
36. Linda Sanchez (D-CA)
37. Albio Sires (D-NJ)
38. Betty Sutton (D-OH)
39. Donna Christensen (D-VI)
40. Raul Grijalva (D-AZ)
41. Sam Farr (D-CA)
42. Jim McGovern (D-MA)
43. Lois Capps (D-CA)
44. Allyson Schwartz (D-PA)
45. Patrick Kennedy (D-RI)
46. Michael McMahon (D-NY)
47. Donna Edwards (D-MD)
48. Tim Bishop (D-NY)
49. Pete Stark (D-CA)
50. Doris Matsui (D-CA)
51. Zoe Lofgren (D-CA)
52. Paul Tonko (D-NY)
53. Mazie Hirono (D-HI)
Trebue să menţionez că armele care au inundat Statele Unite sunt produse la Cugir care este o întreprindere a statului român. Operaţiunea este condusă de A. Cazacu prin Romtehnica şi Romarm . Faptul că această persoană este partenerul de firmă cu fratele preşedintelui atrage în special atenţia. Această acţiune ostilă Statelor Unite se desfăşoară de mulţi ani şi cu certitudine este condusă de şeful statului Român , Traian Băsescu. Faptele sunt de o gravitate specială şi le voi face în curând cunoscute mediei americane şi internaţionale. În concluzie acţiunile iresponsabile ale mafiei armamentului aprobate de un preşedinte inconştient pe nume Traian Băsescu trebuie oprite imediat. Vă rog insistent a lua măsurile
necesare.
  Robert Horvath- DEVA ZIARIST DE INVESTIGATII USA New York

  http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

 2. ‘Neata George! :)

 3. @Lilick, esti chiar tu? sau esti “biosul” lui Cody? :) ‘neata!

 4. Hahahaha! Te-ai prins. M-am gandit ca poate are probleme Cody si sa fac pe biosul lui. Ideea e sa nu iti lipseasca “buna dimineata” :D Merci de leapsa. Grea.

 5. Biosul meu se ofera sa il ajute pe biosul lui Cody daca nu si-a rezolvat inca problema.
  Oferta este serioasa si nu implica nici o recompensa. :)
  Am un bios generos cu prietenii prietenilor mei .
  Cu drag

 6. Din pacate cred ca nu prea s-a invatat nimic pina in 2009, de-acum incolo e mult prea tarziu.

  Concluzia ? Banana Republick la puterea a 3 a. E o problema de ADN , n-ai ce-i face.

 7. Robert Horvath , n-ai de gand sa termini cu terorismele de balaceanca?

 8. @Theodora, cu siguranta ca in curand, numitul Cody si biosul sau iti va vedea oferta si va avea o reactie. S-o asteptam! :)

 9. @Marius, tu, eu si multi, foarte multi – pe unii, ii cunoastem amandoi! – au alt ADN. Eu nu cred ca se va irosi sau ca se va solubiliza in Marea Romanelia. Cu inteligenta, putem face mult mai mult decat pot face ei, doar tragandu-si-o si impuindu-se :)


 10. robert horvath

  Domnule Serban
  Trimet atentiei dumneavoastra un document care va duce la scurtarea mandatului prezidential. Opozitia ar trebui sa foloseasca faptul ca contrabanda de arme romanesti a devenit un pericol existential la adresa SUA. “Razboiul nedeclarat al mafiei de arme Basescu trebue sa inceteze ”

  AMBASADA ROMANIEI IN USA.
  MINISTRU CONSILIER
  Stimate domnule Gaginski.
  In decursul saptamanii trecute am cerut sa ma puneti in legatura cu o persoana oficiala reprezentand Serviciul de Informaţii Externe (SIE) (External Intelligence Service) . Nu am primit nici un raspuns. Printre altele am vrut sa relatez pozitia Senatoarei DIANNE FEINSTEIN in legatura cu invazia armelor romanesti in USA.
  DIANNE FEINSTEIN ESTE Chairwoman of the United States Senate Select Committee on Intelligence
  As part of its oversight responsibilities, prepares legislation authorizing appropriations for the various civilian and military agencies and departments comprising the Intelligence Community. These entities include the Office of the Director of National Intelligence, Central Intelligence Agency, Defense Intelligence Agency, National Security Agency, National Geospatial-Intelligence Agency, National Reconnaissance Office, as well as the intelligence-related components of Department of State, Federal Bureau of Investigation, Department of the Treasury, and Department of Energy. The Committee makes recommendations to the Senate Armed Services Committee on authorizations for the intelligence-related components of the U.S. Army, U.S. Navy, U.S. Air Force, and U.S. Marine Corps. The Committee also conducts periodic investigations, audits, and inspections of intelligence activities and programs.
  Faptul ca nu am primit un raspuns este de o gravitate deosebita. Nu ramane decat a comunica senatoarei atitudinea negativa a autoritatilor romane.
  Robert Horvath ziarist USA http://www.devagallery.com
  TRIMIT UN DOCUMENT DEOSEBIT DE IMPORTANT:
  ROG SA FIE TRIMIS COMISILOR DE POLITICA EXTERNA SI DE APARARE A PARLAMENTULUI ROMAN. DEASEMENEA VA ROG SA O TRIMITETI PRINCIPALILOR CANDIDATI LA PRESEDENTIE IN ULTIMILE ALEGERRI,DEASEMENEA FOSTILOR PRESEDINTI CONSTANTINESCU SI ILIESCU. VA ROG CONFIRMATI PRIMIREA DOCUMENTULUI OFICIAL.MULTUMESC.

  SENATOAREA DIANNE FEINSTEIN (CLIFORNIA ) INTR-O CUVANTATE IN SENATUL AMERICAN, ADRESATA PRESEDINTELUI USA. VORBESTE DESPRE URIASA AMENINTARE PENTRU AMERICA A ARMELOR ROMANESTI
” INTR-UN SINGUR TRANSPORT PLECAT DIN PORTUL CONSTANTA 8.000 DE ARME AK-47……VOR FI VANDUTE CRIMINALILOR” “ACESTE ARME SUNT ARMELE PREFERATE IMPOTRIVA POLITIEI ” ARMELE ROMANESTI ” $7 million — 8,000 AK-47s.
ESTE CAZUL CA ROMANII SA CUNOASCA OPINIA UNUIA DIN CEI MAI IMPORTANTI OAMENI POLITICI AMERICANI DESPRE ARMELE MAFIEI BASESCU. VA SUGEREZ SA PUBLICATI UN ARTICOL IN ZIARUL ZIUA.
DIN ACEST MOMENT NIMENI NU VA MAI PUTEA SA PUNA SUB SEMNUL
INTREBARII CONTRABANDA CRIMINALA DE ARME.
SPER CA VETI ACORDA TOATA ATENTIE ACESTUI DOCUMENT EXTRAORDINAR. VA DORESC MULT SUCCES.
  “In other words, even though craven gun manufacturers tried to evade the ban, those copycat guns did not replace banned guns in equal numbers, at least when traced to crimes. I want to spend a couple of minutes and explain to you about a shipment that was recently found by Italian customs. Some 8,000 AK-47 assault rifles were on their way from the Romanian port of Constanta to New York City, according to press reports and BATF information, apparently bound for a gun store in Georgia by the name of Century International Arms. These guns had a value of more than $7 million — 8,000 AK-47s.
. Though this shipment may very well have been illegal in any case under a 1989 Executive Order, think of one gun store buying 8,000 AK-47s in anticipation of 5 days from today.
Think of where guns like these are going to go. Some are going to go to legitimate gun owners. Others are going to go to gang bangers. They are going to be sold out of the backseats of automobiles and on street corners to criminals. They have become the weapon of choice for those who go up against the police. Mr. President, that is 8,000 AK-47s in one shipment coming into the United States.”
http://feinstein.senate.gov/04Releases/r-awban-floor-stmnt.htm

  THE NEW YORK TIMES
Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
Reuters ^ | Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
– ROMARM AS CUGIR-
ROME (Reuters) – Italian customs officers seized more than 8,000 Kalashnikov assault rifles and other weapons on a ship headed to the United States, officials said Tuesday. The arms, worth about $7.15 million, were discovered aboard a ship arriving from Romania that pulled into the southern Italian port of Gioia Tauro on its way to the United States, Italy’s customs said in a statement. According to the travel documents, the arms belong to a large U.S. company with headquarters in the state of Georgia.
“We know that the destination was North America, but we don’t effectively know if that’s where the arms were going,” a customs official told RAI state television.
The arms were found inside three containers during a routine customs check earlier this week. They were confiscated due to discrepancies in the customs forms, but the news was only made public Tuesday.
The customs office said the weapons had been described as “common guns” instead of assault rifles and longer-range combat arms in the travel documentation. ($1-.8390 Euro)

  ROBERT HORVATH- DEVA ZIARIST USA http://www.devagallery.com


  http://devanewyork.blogspot.com/

 11. ei, ei cum lipsesc un pic cum va faceti de cap :) Ok pentru toata lumea am rezolvat problema. am luat alt hard pentru ca adevarata problema a fost se pare in hard, o partitie blocata.multumesc Teodora pentru gandurile bune. George uff ce ma fac eu cu tine, pe cand m-am bucurat ca nu mi-a dat Lucia leapsa nu ai tu de lucru si-mi dai tu. ce scriu io amu acolo ca habar nu am.ii bai daca nu o iau?da ma mai gandesc pana maine.

 12. Buna dimineata George

 13. @Cody, buna dimineata!

 14. Iti multumesc George, pentru cuvintele si pentru gandurile tale, pentru faptul ca reprezinti un grup de oameni care stiu sa se faca intelesi si vorbesc cu si despre sinceritate. Cat despre remarca ta, cea despre adevaratul emigrant… Multa amaraciune pot provoca unele cuvinte, chiar si puse asa, intr-o “coada de peste”… Nu sunt adeptul lepselor, stii bine, dar materialul acesta mi-a dat de gandit… Numai bine!

Leave a Reply