George Serban

ce inseamna un Miron in viata unui om!?

Intr-o zi de 3 decembrie, intr-o iarna grea, geroasa, cu nameti mari, am cunoscut un om inalt, brunet, frumos, cu voce calda, baritonala. Se uita la mine cu un zambet larg si prietenos. S-a apropiat si mi-a spus: salut, bine ai venit! ma numesc Miron si sunt tatal tau. Vreau sa te fac om, da? … L-am privit cu simpatie dar – sincer? - usor indiferent si i-am spus: bine, daca vei reusi, sunt de acord, multumesc, Miron!

Cand l-am vazut ultima oara, avea 92 de ani si dormea linistit. L-am privit indelung, stiam ca nu-l voi mai vedea niciodata. M-am gandit cat de mult mi-a influentat viata si i-am spus: multumesc, Miron!

Au trecut 12 ani, priveam ecranul televizorului. Era o emisiune de stiri. Priveam absent si foarte preocupat de ale mele. Chiar nu intelegeam ce se intampla. Deodata, observ ca se umple ecranul cu masivitatea unui barbat inalt, brunet si cu o mustata frumoasa. Devin curios, vad ca imaginea se ingusteaza si apare langa primul un alt barbat mai scund, rosu in obraji. Era Mircea Geoana, proaspat castigator al functiei de presedinte al PSD in competitie cu (incredibil!) Ion Iliescu. Voi fi in veci convins ca sedinta aceea a fost “trucata” cu delegati alesi pe spranceana. Pe ecranul televizorului, Mircea Geoana se apropie de masivul Mitrea, ii strange mana, il bate barbateste pe umar si murmura ceva. Nu aud, dar sunt sigur ca i-a spus: multumesc Miron!  Nici o clipa nu mi-am putut imagina atunci si nici mai tarziu ca acel gest, acea multumire, acel Miron imi va schimba mie viata. In preajma Craciunului din 2008 am inteles. Acel Miron, … Miron Mitrea a pus umarul, l-a inlaturat pe Ion Iliescu pentru ca apoi sa fie unul dintre arhitectii Intunericului in Romania, cu unicul scop de a-si salva propria pielea si pentru a-mi umbri mie viata.

Dar sa nu uitam! Intr-o vara de la inceputul anilor ’90, intr-o piata mare, dintr-un balcon, un barbat nu prea inalt, cu o voce rara, apasata, usor de retinut se adresa unei multimi spunand: multumesc, Miron! Era domnul Ion Iliescu care ii multumea lui Miron Cozma.

Ce destin ciudat!

Acelasi Miron (Cozma) ii acorda un sprijin nelimitat  si avea sa-l scape de un premier incomod pe domnul Ion Iliescu, pe mine ma va indeparta definitiv de dumnealui si imi va schimba viata in plan politic si profesional.

Peste ani, acelasi Miron (Mitrea, de data aceasta) avea sa-l inlature pe domnul Ion Iliescu de la conducerea PSD iar mie imi va umple viata si sufletul de Intuneric.

Pare aiurea … dar ce inseamna un Miron in viata unor oameni absolut diferiti?!

No Responses to “ce inseamna un Miron in viata unui om!?”


 1. gala

  Iar dispar comentariile?!?


 2. George Serban

  Nu cred, dar, oricum, voi schimba setarile. cei care au fost aprobati o data sa intre liber.


 3. gala

  Reiau ceea ce scrisesem inainte.
  Nu stiu daca-mi amintesc bine,dar parca am citit undeva, ca miron este o rugaciune.In cazul asta,se poate interpreta ca “Mironii” din postarea ta,au indeplinit cate o dorinta cuiva.Priviti prin prisma asta,unii dintre ei,pot deveni chiar “periculosi”… :lol:

Leave a Reply