George Serban

Actualizare: Concluzia serii … Concluzia iernii care se sfarseste

Actualizare:

Am postat cele doua programe-motiuni, documentele cu adevarat semnificative pentru politica romaneasca.
Daca documentul lui Crin Antonescu reprezinta textul motiunii in baza careia va candida la presedintia PNL, textul lui Adrain Nastase este cel in baza caruia intentiona sa candideze la presedintia PSD. Le consider pe amandoua, procedural, de valoare egala. Documentul lui Adran Nastase a fost elaborat, din cate stiu, cu implicarea departamentelor CN al PSD. Prin urmare, are toate sansele sa devina un document program al PSD.
Deoarece cred, spre binele Romaniei, ca viitorul trebuie sa apartina unei  confruntari al ideilor expuse in aceste documente, am postat textele integrale.
Prezentul se bazeaza pe cele doua doctrine intitulate: “Noi nem menium hozo. noi vrem la guvernare!” si “Furati, furati, ca nu stim cat o sa luati!”
Intotdeauna, prezentul se sfarseste in viitor. Doamne fereste sa sfarseasca in trecut …
Eu sustin si doresc inca un mandat al lui Crin Antonescu in fruntea partidului meu. Desi sunt de acord cu faptul ca un presedinte trebuie sa aiba un cuvant greu in configurarea echipei de coducere, nu sunt de acord cu “lista inchisa” si cu aplicarea principiului “castigatorul ia totul”. O lista deschisa, pe principiul proportionalitatii, adica al doilea primeste un numar de functii proportionale cu voturile primite la congres, mi se pare, in primul rand, o concesie in intampinarea pluralismului si unei optiuni alternative. In cele din urma, congresul PNL va decide.
Lista de vicepresedinti alesi la congresul PSD, configuratia noii echipe, atesta faptul ca formula enuntata de mine  este optima in  construire a unei echipe.

Eu zic:

Liberali si social-democrati, pentru a ajunge sa ne confruntam onest si democratic, in folosul acestei tari, trebuie, mai intai, sa invingem impreuna!

Crin Antonescu, avand la indemana retorica lui recunoscuta, zice mai scurt si mai frumos:

De acord, domnilor? Da? Bine! Atunci, domnilor Crin Antonescu, Victor Ponta, pe locuri, fiti gata, …

10 Responses to “Actualizare: Concluzia serii … Concluzia iernii care se sfarseste”

 1. Da, ar cam fi cazul să treacă la acţiune.

 2. @Lucia, altfel, le ingheata picioarele in blockstarturi :)

 3. EXPLOZIA DEMOGRAFICA TIGANEASCA
  ( Diferenta dintre mogulism si populism )
  Pe blogul Dan Voiculescu a inceput o dezbatere despre ajutorul social acordat famililor cu multi copii si in general sprijin pentru o natalitate ridicata in Romania.
  Iata opinia mea in legatura cu aceasta importanta problema.

  Domnule Dan Voiculescu
  Problema are un acut caracter social. A accepta conceptul de “corectitudine politica” (political correctness) creat si promovat de gruparile politice socialist-liberale, partidele socialiste Europene si Nord Americane,NU ar trebui sa faca parte din programul dumneavoastra. Democratia reala se sprijina pe clasa de mijloc. Lasati partidul socialistilor sa fie al socialistilor iar dumneavoastra sa sprijineti elementul activ al societatii.
  Concluzie
  Sa nu se dea ajutor social decat persoanelor care sunt activ implicati in activitati benefice comunitatii in care locuesc.
  Sa se impuna planificare familiara in cadrul etniei tiganesti. Crestera iresponsabil a populatiei tiganesti, nu este o activitate benefica tarii fiindca: schimba demografia specifica Romaniei, altereaza cultura nationala (manele vs. traditionala muzica populara) Un stat care nu lupta pentru a-si pastra etnicitatea specifica, traditiile nationale si cultura proprie, isi dezice existenta, nu merita sa fie inclus in familia statelor europene.
  ROBERT HORVATH DEVA cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://devanewyork.blogspot.com/

 4. Eu zic ca dumneavoastra ziceti bine.
  Daca ar intelege si ei… cine bine ar fi!

 5. Noi am mai discutat, pe blogul tău, despre reprezentarea proporţională a diferitelor curente/moţiuni. Dar cred că la noi oamenii văd prea multe filme americane, le-a intrat în cap fraza “Cîştigătorul ia tot”. În Europa lucrurile stau altfel, de aceea s-a răspîndit votul proporţional, care mi se pare mai echitabil şi mai exact ca reflectare a opţiunilor electoratului, fie că este vorba de o ţară sau un partid.

 6. @Lucia, eu vad in sistemul proportional, in interiorul partidului, o consecventa fata de sistemul de vot pentru parlamentare chiar si uninominal.


 7. spedy

  Stimate domn ,am exprimat si eu acelasi punct de vedere ,sau aproape,inca inaintea alegerilor din Noiembrie trecut dar,indiferent de faptul ca eu pot fi o faptura ingsignifianta sau neavenita,am o satisfactie deosebita cand primesc oarece confirmari de la oameni din mediu,avizati.Sper sa nu inoportunez .O zi frumoasa va doresc si sa fiti sanatos.

  spedy/25/02/2010

 8. @spedy, esti binevenit! Nu inoportunezi pe nimeni. Ma bucura orice confirmare a opiniilor mele. Ma ingrijoreaza ca ceea ce scriu se intampla dar … nu si ceea ce ar trebui sa se intample. Numai bine!


 9. spedy

  Va multumesc pentru ingaduinta,.Si da, aveti dreptate ,parca toate se-ntampla nu asa cum le intelegem in mod firesc ci,tocmai pe dos.O realitate absolut rasturnata si toti se leagana-n ea de parca ar fi o….barca,dar care nu mai este calafatuita demult si pe lemnul careia si-au facut lacas tot felul de vietati parazite,de la alge la scoici iar carma este din ce in ce mai firava si-i greu de stapanit.

  spedy/25/02/2010

 10. @spedy
  Si Romania cu nevoile ei vine spre noi, desprinzandu-se greoi fariseii si impostorii care o conduc. Iar noi ne ocupam doar de prezent si deloc de viitor. Ne va surprinde asa cum ne surprinde ninsoarea, iarna, asa cum ne surprinde canicula in iulie si … tot asa.

Leave a Reply