George Serban

CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE VA AFECTA GRAV NATALITATEA SI FIINTA POPORULUI NEEMIGRANT

borbelyCred ca nici un om cu scaun normal, la cap, auzindu-l pe dl. ministru Lazlo Borbely si afland ca varsta de pensionare, pentru femei si barbati, va creste cu cel putin doi ani, nu se va gandi sa mai faca copii. Adica, eu cel putin, nu m-as apuca sa fac un copil, stiind ca in loc sa iasa la pensie la 62 de ani, va iesi la 65. Ar trebui sa fiu nebun.
Acelasi lucru se poate spune si despre conditiile materiale, acordate mamicilor si unor tatici, dupa nastere. Dl. Lazlo Borbely (n-am gasit o poza de cand era mai tanar) ne asigura ca dupa marirea de catre guvernul PNL a indemnizatiei postnatale, numarul romanilor a crescut. Nu am nici o indoiala ca are dreptate.
Ceea ce ma preocupa este altceva.
In situatia indemnizatiei si concediului post natal, vorbim de circa 200.000 de cazuri si de o suma de bani, nu foarte mare. Si, totusi, dl. ministru Lazlo Borbely (chiar regeret ca nu am o poza de cand era mai tanar) a sarit de cur in sus, ca sa zic asa, cu toata organizatia etnica a domniei sale, sub motiv ca asa ceva nu se poate. M-am interesat daca, cumva, dl. ministru este insarcinat sau este cineva insarcinat in anturajul intim al domniei sale care sa-l motiveze atat de tare. Nu este nimeni. Mai mult, dintre cele 200.000 de beneficiare ale alocatiei si concediului postnatal,doar 8% sunt de etnie maghiara. Si atunci? …
Ma intreb de ce n-a sarit de cur in sus dl. ministru Borbely (chiar ma simt jenat ca nu am gasit o fotografie de cand era mai tanar) cand acelasi guvern, din care face parte, arunca milioane (si nu 200.000) de romani in mizerie cu alte masuri economice, una mai aberanta si mai idioata decat cealalta? Sa fi sarit, si atunci, de cur in sus, la fel de ipocrit ca si acum, dar  … s-o fi facut. Sa ne fi bucurat si noi.
De ce dl. ministru Lazlo Borbely nu sare de cur in sus atunci cand, prin complicitate la masurile aberante si criminale ale guvernului din care face parte, colegul domniei sale, ministrul sanatatii se face vinovat, prin tacere sau aceeasi complicitate, de “moartea cu zile” a multor oameni, romani si maghiari, in egala masura?
Eu am raspunsul la aceste intrebari. Santajul. Legea educatiei.
Dl. ministru si intreaga organizatie etnico-politica din care face parte nu practica politica ci prostitutia politica. Scuzati-mi pleonasmul!

6 Responses to “CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE VA AFECTA GRAV NATALITATEA SI FIINTA POPORULUI NEEMIGRANT”


 1. codeus

  ce mumos ninge la tine George () () (). si io regret ca s-au nascut…ca m-am nascut …

 2. Maestre, nu te necaji: presimt ca in curind vom avea ocazia sa vedem cum era la 5 anisori, sarind de cur in sus in jurul unei (!) brad frumos! (O brad frumos…)

 3. @Cody, un pic de zapada nu strica :) desi nu ma dau in vant dar aici e chiar frumos. Sa nu regreti niciodata ca te-ai nascu tu. Sa regreti ca s-au nascut inutilii si craniile goale, da!

 4. @Maestre, cu siguranta ca pregateste ceva. D-aia n-am gasit poza de la cinci anisori. O pregateste, o retuseaza …


 5. sabina

  Oare poate Legea educatiei – asta pe care vor sa ne-o bage pe gat neaparat – sa justifice enormitatile cu taierea salariilor, cresterea TVA, taierea indemnizatiilor mamelor, legea pensiilor, taierea bugetului la sanatate, etc, etc, etc?
  UDMR-ul asta a innebunit oare? Daca pot sa pricep de ce se agata de putere infractorii astia lacomi de la pdl, nu inteleg carui maghiar ii mai foloseste sa invete istoria si geografia in orice limba, atunci cand moare de foame si frig! Pot dormi linistiti visand in ungureste cand stiu cati oameni au condamnat la disperare??? Oare orgoliul tampeste pana-ntr-atat?

 6. @sabina, aici nu este vorba de orgoliu. UDMR, vazand sondajele a inteles ca, de acum incolo, se va putea guverna fara ei. Prin urmare ceea ce nu obtin acum putin probabil sa mai poata obtine in viitorul apropiat, ceea ce ii va face sa-si piarda sustinerea. PD este disperat pentru ca fara UDMR nu mai poate guverna si are o mare problema. Odata pierduta guvernarea vor trebui sa raspunda, unii chiar cu libertatea, pentru halul in care au adus tara. Prin urmare, este vorba despre un santaj ordinar si despre prostituie politica.

Leave a Reply