George Serban

CRIZA “VACII NEBUNE” IN POLITICA

(nimic despre Elena Udrea)

In plina criza a vacii nebune, ma aflam la Bruxelles. Eram curios cum se vor descurca occidentalii pentru care carnea de vita, alaturi de peste erau alimente esentiale. Pentru ei, din totdeauna, porcul era ceva … câh. Ceva pentru saraci, pentru oamenii amarati. Pentru prostime. Urmaream emisiunile tv, curios. Am inceput sa aud cum, de-a lungul a doar doua luni, discursul public s-a modificat. De foame, comentatori media, nutritionisti si in special politiienii si-au flexibilizat discursul, transmitand mesajul plin de calorii si colesterol … “dom’le, porcul nu-i chiar atat de rau, cum se spune”.

Ei bine, cam acelasi lucru se intampla, acum, in politica romaneasca. Criza “porcului nebun” si a “scroafei nebune” nu au inceput de ieri, de azi. Primele simptome s-au facut simtite incepand din 2005, dupa alegerile prezidentiale, cand oamenii cu mai putina ratiune au inceput sa-si dea seama cat de toxic este “porcul portocaliu” … De atunci, tot mai multi romani au inceput sa taie de pe lista preferintelor “porcul portocaliu”. Noi, cei buni, am devenit vegetarieni. Asta ne-a facut sa devenim ceva mai buni decat ceilalti si chiar decat noi insine. Este adevarat ca a fi vegetarian este foarte sanatos dar nu tine de foame. Si, in politica, foamea vegetariana este tot mai mare, odata cu trecerea timpului, si tot mai febrila, pe masura ce se apropie sfarsitul “postului opozitiei”. Si, uite asa, am inceput, de foame, sa descoperim ca “porcul portocaliu” nu-i chiar atat de rau si de toxic, cum … “spun unii moralisti”. De sigur, este foarte usor sa-i ironizezi pe moralistii care critica noua apetenta pentru “porcul portocaliu” cand tu, in ultimii vreo 20 de ani, ti-ai putut permite sa ai pe masa tot ceea ce te-a putut face sa eviti “porcul”, de orice culoare, dar … si cand s-a ivit prilejul, parca nu l-ai mai imparti cu nimeni.

Voi, ursitoare si prezicatoare, spuneti-mi … voi ajunge sa mi se legitimeze calitatea de liberal de … a-i cere, sau nu, scuze public lui Basescu? Pentru ca, din experienta romaneasca, astfel de lucruri se stie cand incep dar nimeni nu stie pana unde pot merge …

3 Responses to “CRIZA “VACII NEBUNE” IN POLITICA”


  1. Ghita Bizonu'

    La multi ani !!!

    (PS in legatura cu porcu portocaliu : insa sa-l pui la masa labga tine nu in farfurie ….Recunosc – mie imi place poru. Da fript! In meniu nu comenseab!!)

  2. La multi ani cu sanatate, maestre! In rest, “o mai fi si cum vrem noi”!

  3. Multumesc pentru urari! Vi le intorc, cu prietenie

Leave a Reply