George Serban

Cu 1000 de ani in urma, situatia era aceeasi! Piosenie si obedienta …


Am gasit o cronica foarte veche din care, – asa cum spune batranul Cuvios Base – rezulta ca in 28 iunie 1009, pelerinul Gigi se tavalea cu angoase la picoarele Cuviosului care, la randul sau, cu mare cutezanta, candidand pentru functia de Cuvios Sef, isi tine discursul electoral din altar, sub privirile obediente si servile ale inaltilor prelati, pe care interesele lumesti ii face sa uite ca deasupra lor este numai vointa lui Dumnezeu.

Rusine si unora si altora!

Base seful BOR

No Responses to “Cu 1000 de ani in urma, situatia era aceeasi! Piosenie si obedienta …”

 1. N-ai înţeles, vrea să fie patriarh!

 2. @LV cine, Lucia, Gigi?

 3. Nu, Raul :)

 4. @LV chiar asa departe vezi lucrurile in … trecut :) Eu cred ca in viata anterioara Raul a fost ocnas. De unde ar veni ecourile astea?


 5. codeus41

  Nu patriarh george vrea sa fie Conducatorul, Zeul Ra, Shiva si daca se poate trimisul lui D-zeu pe pamant.Salvatorul Romanilor :)

 6. Nu înţeleg nemulţumirile, celor doi le stă bine împreună, se armonizează!

 7. @Vania singura problema reala, care ma ingrijoreaza, este ca Vadim, avand ochelari negri, era sa-l calce de doua ori pe Gigi.

 8. @george: tragedia e că băsescu nu își putea face de cap în biserică dacă șefii bor nu îi dădeau voie. m-a șocat o fotografie care am pus-o și pe blog. servantul daniel sunetist de duminică pentru marele preot. nici teoctist în toată micimea sa colaboraționatistă nu a fost în stare de așa ceva.

 9. @Andrei Badin exact Andrei, asta am incercat si eu sa scot in evidenta. Am vizitat, cu zece ani in urma, arhivele securitatii, impreun cu Ticu Dumitrescu si, de atunci, am luat decizia de a comunica cu Dumnezeu direct, fara intermediari. Ceea ce am vazut ieri, ma inversuneaza si mai tare!
  PS: sper sa nu vorbesc cu pacat. In tarile catolice Biserica a fost, nu de putine ori, in fruntea luptei de rezistenta impotriva nazismului, comunismului. La noi, sunt in stare sa se supuna unui saltimbanc netalentat!

 10. De Biserica Ortodoxa numai de bine, cand am zis ce-am zis cu ani in urma s-au pus cu pietre pe mine niste prieteni mai vechi si suparati.

  Pina una /alta , mi-am permis o mica aroganta…
  http://mariusmina.blogspot.com/


 11. codeus41

  ‘neata George

 12. @Cody
  ´neta amice! O zi frumoasa! :)

 13. Domnule Serban,

  dar daca este un meci, adevarat?satana se bate pe altar cu Preafericirea Sa?eu doar asa inteleg…altfel nu are nici o noima…:)Il sustin din tribuna pe Preafericirea Sa ! Sper ca , in cazul in care pierde, Preafericirea Sa, sa nu se distruga altarul vreunui monument istoric sa avem un necaz si mai mare…:)Maxi!

 14. @Maximmouse … sincer, nu ma pricep foarte bine dar am auzit ca satana imbraca diferite forme umane. cand e mic, cu ochelari si vorbeste intr-una, cand e shui si fara par iar, uneori, poate imbraca si straie bisericesti. mai nou, zice-se ca nici ubicuitatea nu i-ar fi straina. asta ar fi groaznic pentru ca pe acelasi altar, s-ar putea ascunde … nici nu vreau sa ma gandesc la asta!


 15. matilda

  Cuviosul Gigi a cazut la piciorele celui pe care-l banuieste responsabil de intomirea unui dosar, doar-doar l-o indupleca…
  In alta ordine de idei, la multi ani tuturor celor numiti Petre sau Paul !

 16. Corect. Groaznic moment…Zici ca sunt Decebal si Deceneu, nu? :-)

Leave a Reply