George Serban

Cu tupeu, la fel ca altii, in domeniul judiciar!

Nu am nici studiile, nici expertiza necesara de a da solutii in domeniul judiciar. Tocmai de aceea, cu acelasi tupeu pe care il au unii, dand solutii, uneori aberante, imi pot permite de a pune intrebari indraznete, le-as numi eu.

1. Exista o teza constitutionala care sa ne impiedice, ca prin lege, sa stabilim ca perioada de imunitate judiciara a unui demnitar – inclusiv a presedintelui – sa fie adaugata la perioada de prescriere a raspunderii penale? Adica prescrierea raspunderii penale a demnitarului sa fie intarziata exact cu perioada in care acesta a beneficiat de imunitate. Ca o aplicatie practica, ma gandesc ca printr-o astfel de reglementare i-ar putea scadea lui Traian Basescu interesul, de fiara incoltita, care il are pentru al doilea mandat, nu?

2. In ce conditii constitutionale si care ar putea fi forma institutionala prin care s-ar putea identifica existenta unui grup constituit pentru favorizarea infractorului, la varfurile magistraturii si, bineinteles, tragerea la raspunderepenala a unui astfel de grup?

Habar n-am, dar ma preocupa!

Leave a Reply