George Serban

Curs aplicativ pentru OMERTA parlamentara sau MUCLES in varianta romaneasca!

Cand veti citi aceste randuri, trebuie sa stiti ca eu am o mare problema. Imi este foarte greu sa accept ca partidul in care eu cred – Partidul National Liberal este partas la Codul tacerii – Omerta! In politica totul se negociaza! Ei bine, nu! Nu se negociaza chiar totul!

Omerta functioneaza in Camera Deputatilor.
Atunci cand l-am sesizat pe presedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, acelasi text l-am transmis prin e-mail Presedintelui Camerei Deputatilor – doamna Roberta Anastase, tuturor vicepresedintilor si secretarilor Camerei Deputatilor, precum si membrilor biroului Comisiei Juridice. Mai mult decat atat, un cotidian central ii ia un interviu dlui. Vasile-Silviu Prigoana exact pe tema sesizarii mele si toate paginile de stiri on-line preiau informatia si raspunsurile fantasmagorice ale susnumitului domn Prigoana. S-a intamplat ceva? Aiurea! Ba, mai mult, a fost sfatuit sa faca ceva cu “hartiile alea”. Daca ceva de genul acesta s-ar fi intamplat unui cetatean roman pe strada, la ora asta ar fi fost judecat, condamnat si raportat la Comisia Europeana ca un grav caz de coruptie solutionat operativ.
In cazul nostru nu este vorba despre un cetatean obisnuit. Ma refer la un om care este membru al unui partid parlamentar – PDL, un om care este protejatul presedintelui Traian Basescu, altfel nu s-ar explica tacerea Parchetului General de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie. Tocmai de aceea, in Camera Deputatilor s-a instituit codul tacerii – OMERTA sau MUCLES, asa cum este cunoscuta legea tacerii pe aici, pe Cheiul Dambovitei.
Ca PSD-ul tace complice, nu ma mira! Ca UDMR-ul nu vrea sa supere pe nimeni dintre cei care i-ar putea aduce la guvernare, nu ma mira!
Intrebarea grava si profunda care ma preocupa este: unde sunt liberalii pe care eu ii vad demni si inteligenti? Poate cineva sa-mi raspunda?

Dl. Vasile-Silviu Prigoana, fiind in “bransa” a inteles perfect mesajul tacerii. Cat timp tac ceilalti, el trebuie sa faca ceva, sa iasa din “rahat”. Si s-a apucat de treaba. Aici “modul operandi” ne spune ca sau dl. Prigoana nu mai are bani de avocat sau avocatul domniei sale i-a soptit: … sefu’ mai mult nu se poate!
Dl. Prigoana, care este un om cu pilde, stie ca … cine nu minte destul risca sa nu moara satul! Uita ca tocmai declarase ziarului Cotidianul ca domnia sa este nevinovat pentru ca una dintre firmele in discutie era in curs de lichidare iar la cealalta isi prezentase demisia consiliului de administratie. Prins in vartejul “Operatiunii Mucles” isi arunca un ochi la Registrul Comertului si constata ca fiind administrator unic, consiliul de administratie nu exista iar cealalta, aia lichidata, era bine-merci in deplina functiune. In limbajul Mucles, dl. Prigoana isi da seama ca situatia este “groasa”. Si, profitand ca si Parchetul General al dlui. presedinte se face ca e ocupat, se apuca de treaba. Ia la mana societatea comerciala cea mai simpla, adica aia unde erau trei asociati “persoane fizice” incropeste o adunare generala care ar fi avut loc la data de 15 decembrie 2009 (exact in ziua validarii sale ca deputat) o duce la Registrul Comertului si … minune!
De unde in informativul original emis de Oficiul Registrului Comertului la data de 6 februarie 2009 se mentioneaza ca nu exista nici o cerere in curs de rezolvare, dintr-o data situatia se schimba si apare fisa pe care o vedeti mai jos:
prigoana-cereriregcom
Care este, de fapt, isprava lui Vasile-Silviu Prigoana? Luat la intrebari pe 9 februarie 2009 in legatura cu situatia domniei sale dl. Prigoana se sforteaza, gandeste, s-o fi sfatuit si cu un avocat si produce o facatura retroactiva din care sa rezulte ca in 15 decembrie 2008, exact la data validarii mandatului sau a cedat administrarea functie. La data de 16 februarie 2009, depune cererea la Registrul Comertului. E ca la prosti! In primul rand ca facatura este vizibila. Dar nu e treaba noastra. Noi, urmare a facaturii lui Stan (Bran urmeaza abia acum!) avem acum dovada materiala, pe care pana acum nu o aveam, potrivit careia, atunci cand a depus declaratia de interese la Camera Deputatilor, in care mentiona ca nu mai este administrator in nici o societate comerciala, dl. Prigoana a savarsit infractiunea de fals in declaratii si uz de fals. Limpede, nu?
declarintereseprig1
declarintereseprig2
declarintereseprig3
Dupa cum se poate vedea mai sus, onorabilul domn Vasile-Silviu Prigoana, avand functia de frigotehnist semneaza la data de 30 noiembrie 2008 Declaratia de interese in care la pct. 2 precizeaza ca nu are interese ca administrator in nici o societate comerciala si, in baza acestei declaratii, este validat deputat. Dupa cum se vede documentul este inregistrat la data de 12 decembrie 2008 si la camera Deputatilor. Daca ar fi sa-l credem – desi facatura este evidenta – chiar si asa, abia la (chipurile!) 15 decembrie 2008 cedeaza calitatea de administrator. Cu doar 15 zile mai inainte, la 30 noiembrie domn’ Prigoana spunea ca e curat! Vorbeam de Stan si … ca vine Bran. Pentru ca tot ce se invarte in jurul lui Vasile-Silviu Prigoana, avand functia de frigotehnist, este ca in Stan si Bran. Ce a facut Stan am vazut. Bran nu stim cine este dar el ar trebui sa fie cel care sa inlocuiasca Declaratia de interese aflata la Camera Deputatilor cu una mai convenabila. Stiti de ce? Pentru ca bomba abia acum vine!
La cea de a doua societate comerciala prezentata de mine, dl. Prigoana este legat (deocamdata, la figurat) de maini si de picioare! A trecut prea mult timp. Priviti mai jos:
prigoana-1a
prigoana-2a

E, aici i-aici! Daca la prima societate, domn’ Prigoana a vut ca asociati “persoane fizice” la a doua firma nu mai sunt decat “persoane juridice”. Doua societati cu raspundere limitata si doua societati pe actiuni. Dupa cum se vede la 6 februarie 2009 societatea era in functiune si nu exista nici o cerere pe flux.
Daca domn’ Prigoana incerca sa produca si aici o facatura, eu zic ca deja miroase a cate o bratara metalica la ambele maini. Sunt societati comerciale care trebuie sa produca niste hotarari, iar doua dintre ele sunt, cum spuneam, societati pe actiuni si lucrurile sunt ceva mai complicate. Daca nu comite o facatura, atunci, mai clar ca niciodata, dl. Vasile-Silviu Prigoana, avand si astazi calitatea de administrator in aceasta societate, nu mai este depuatat si se face vinovat de savarsirea infractiunii de fals in declaratii si uz de fals.
Daca deputatii, indiferent de partid, continua sa taca, sunt complici si inseamna ca in Parlamentul Romaniei functioneaza Codul tacerii – OMERTA!

No Responses to “Curs aplicativ pentru OMERTA parlamentara sau MUCLES in varianta romaneasca!”

 1. Domnule profesor,
  iau notite sau ne dati …suport de curs? ;))


 2. gala

  Omerta,mucles, sau ciocu’ mic….ca sa ne mentinem pe “linia” trasata acum cativa ani… ;)

 3. Am observat o mica schimbare la tine pe blog ;) Includerea sustinerii candidaturilor pentru Parlamentul European.
  Gabriela Savitski este pionera acestui gest! Gest pe care l+am preluat si eu!
  Vad ca gestul a fost de fapt declansator al unei campanii care ar trebui sa surclaseze frontierele de partid. Interesele sunt numai ale ROMANIEI! In Parlamentul European trebuie sa ne reprezinte persoane profesionste, demne, care sa se lupte pentru interesele Romaniei.
  De aceea am preluat si eu!
  …platesc drepturi de autor…;)

 4. @Mihaela
  OK! Merita!

 5. Un primar liberal care stie cu ce se consuma civilizatia :Andrei Chiliman

  http://www.pesurse.ro/2009/03/deci-se-poate-si-civilizatie.html

Leave a Reply