George Serban

Daca deschizi televizorul, parca ai deschide usa unui salon de psihiatrie …

… este, tot mai des, senzatia pe care o am. Incepand cu tonul discutiilor care nu mai are nici o legatura cu “acustica” unei dezbateri si terminand cu temele, asa-zis de actualitate, aflate intr-o dihotomie absurda, televiziunile de stiri devin caraghioase, de neinteles, un mediu nociv si irespirabil. In loc sa participe la un demers firesc si normal de readucere a interesului oamenilor pentru implicare, la o cota normala, televiziunile de stiri maresc categoria majoritara a celor care devin dezamagiti, indiferenti, convinsi ca orice implicare este inutila, nu serveste nici unei cauze.
Este exact ceea ce isi doreste Basescu si camarila lui portocalie. Gunoaiele capata vizibilitate in ape mici. Pentru a castiga, Basescu si portocalimea antinationala au nevoie de absenteism. Televiziunile de stiri, cu un public in scadere, ajunse la audiente de posturi de cartier, il ajuta.
Temele dezbaterii sunt alese cu grija intr-o relatie binomiala. Nu exista zi in care marii realizatori de televiziune sa nu reproseze, altora, bineinteles, ca preiau in prostie temele bagate pe gat ca diversiuni de Basescu pentru ca numai dupa cateva minute sa lanseze in dezbatere nimic altceva decat una dintre ineptiile lansate de Basescu.
Politicienii opozitiei intretin cu talent aceasta stare. Si ei, la randul lor, se intreaba cu patos de ce trebuie sa discute mereu, si mereu, aberatiile lui Basescu. Eu, la randul meu, ma intreb, daca realizatorii televiziunilor si-ar intelege retorica prosteasca si n-ar mai discuta “gandismele prezidentiale”, invitandu-i pe politicienii opozitiei, despre ce s-ar discuta? Despre consistenta si compozitia vidului?

La ce foloseste un Parlament in care nu se mai dezbate nimic, un Parlament al carui rol nu este altul decat acela de a legitima, prin prezenta Opozitiei, o aparenta democratie care nu mai exista?

Ne aflam in plina Perestroika. Gorbaciov ar fi invidios, pentru ca lui nu i-a iesit.

.

4 Responses to “Daca deschizi televizorul, parca ai deschide usa unui salon de psihiatrie …”

  1. George, as fi curios sa stiu punctul tau de vedere despre http://augustinradescu.blogspot.com/2011/06/restringerea-drepturilor-cetatenesti.html

  2. Bună remarcă ! Întradevăr, la ce mai foloseste actualul Parlament dacă nu lui Băsescu, care legitimează spoiala noastră de democrație prin existența Opozitiei ?
    Și totuși, demisia tuturor parlamentarilor Opoziției din Cameră și din Senat nu ar fi o lovitură grea dată puterii ?

  3. @Horatiu Buzatu, in opinia mea singura cale de oprire, inca la timp, a destructurarii a ceea ce a mai ramas din statul de drept ar fi demisia intregii opozitii din parlament si cererea alegerilor parlamentare generale anticipate.

  4. @Augustin, am vazut, ti-am scris.

Leave a Reply