George Serban

De ce NU Basescu? Asta ma intreb si eu! Clipele de sinceritate, din apropirea sfarsitului, sunt derutante …

Am auzit ca oamenii, atunci cand simt sfarsitul – aici, ma refer la sfarsitul politic! – incep sa scoata la suprafata, adevaruri numai de ei stiute, ascunse in adancul sufletului. Am regretat intotdeauna ca, fiind prea mic, n-am surprins ultimele respiratii ale lui Bonaparte sa-l intreb ce dracu’ a cautat la Waterloo, sau sfarsitul lui Vladimir Ilici Lenin sa-l intreb ce a inteles prin “dictatura proletariatului”. Cand l-am vazut ultima oara pe Lenin, cu foarte multi ani in urma, statea culcat pe spate, se odihnea, asa ca l-am menajat.

In schimb, surprind, clipa dupa clipa, sfarsitul politic al lui Traian Basescu. Legenda cu … adevarul ultimelor clipe, se confirma.

Pot spune ca m-a impresionat aceasta declaratie. Daca ar fi vorbit la fel despre Mugur Isarescu, deschizatorul unei perioade de relansare a economiei romanesti, despre Calin Popescu Tariceanu, continuatorul acestei perioade de crestere economica care, insa, s-a infipt si poticnit brusc in fundurile eminentilor specialisti in economie, Boc, Pogea si Vid Eanu, cine stie? Poate m-ar fi determinat sa … ezit! Asa, … e insuficient!

No Responses to “De ce NU Basescu? Asta ma intreb si eu! Clipele de sinceritate, din apropirea sfarsitului, sunt derutante …”


 1. theodora0303

  Domnule Serban,
  Eu vreau sa ii multumesc domnului Basescu. :)
  Vreau sa ii multumesc pentru ca, prin comportamentul lui intolerant, agresiv, incoerent, destabilizator si razbunator a reusit ceea ce nimeni nu ar fi crezut posibil si anume reconcilierea nationala.
  http://theodora0303.wordpress.com/2009/12/01/va-multumesc-domnule-basescu-pentru-reconciliere/
  Cu respect

 2. @Theodora, te inteleg! daca ajungi cumva in preajma lui, transmite-i si din partea mea, desi cred ca a citit “Nici nu stii …”

 3. Da, seamănă a confesiune de final… incompletă, din păcate.
  Dar nu cred că te-ar convinge să… eziţi chiar dacă ar spune numai adevărul şi tot adevărul… ceea nu cred că i se poate întîmpla nici în ultima clipă de viaţă. Viaţă politică, ovcors.

 4. @Lucia, dar sper sa-l vad cu mana ridicata spunand … “jur sa spun adevarul si numai adevarul …”


 5. matilda

  Confesiune ? Mai curînd şmecherie ieftină. Nu-l cred orice ar spune, mai ales dacă ar începe să plîngă…E mai periculos decît cobra care a ucis-o pe Cleopatra, că el a ucis speranţele unei ţări întregi !


 6. codeus41

  George stii bancul cu lupul.nu cred in intentiile bune declarative sau oricum a lui Basescu asa cum nu cred ca as mai putea fi copil odata. orice face face cu un scop ascuns, cred ca-l cunosti muult mai bine decat mine


 7. pastel

  Domnule George Serban,
  Este o bucurie vizita pe blogul Dv. Stiu eu de ce va citesc. Aveti un spirit ascutit. Guta, Ghita… si alti ca el, sint de iertat, dar ce facem cu intelectuaii, cu acestia care misuna in jurul lui TB. Ce-i mina la aberatiile de necrezut? Nu am experienta in analiza fenomenelor ce se intimpla in mintea umana, dar simt, intuiesc ca ceva nu-i in regula, cu sustinerea orbeasca, pina la dicreditare, ridicol, cu toata a lor instructie!
  Am trait sa aud si sa vad o apreciere de la TB cu privire la fostul PM Adrian Nastase! Este adevarat? Ce surprize ne mai asteapta? Impartasesc ideile si gindurile exprimate de Dv. pe blog. Multe urari de bine si sanatate!


 8. alex

  mi-e absolut jena de acest corsar denumit [oare?] fiinta umana si este incredibil ca a reusit sa imparta romania in doua. a dezbinat tara asta si oamenii care o populeaza. mi-e rusine. nici nu am cuvinte. nu au facut nimic. iar despre cei ce il sustin… nu pot sa-i inteleg [poate-s prost!]. sunt absolut fanatici. nu au argumente in afara de iliescu, mineriada si patriciu; lucruri care, sincer, sunt puerile. dar totusi, romani dragi sustinatori ai lui basescu, basescu de unde vine? vine cumva din sua? vine cumva din franta? vine cumva din partidul dreptei de pe luna? un copil de clasa a II-a care invata logica super elementara stie ca din aceeasi clasa politica ca si ion iliescu, petre roman, stolojan, valeriu stoica sau berceanu.

  sustinatori ai lui basescu, va spun sincer: sunteti penibili.

  alex

 9. @pastel, cred ca sunt reflexe ale ale totalitarismului intr-o lume lipsita de instructie, un sistem de invatamant nereformat cu adevat, o societate care nu are inca reflexe democratice consolidate. Este suficient sa apara un cabotin ca Basescu si gaseste o multime pe care sa o prosteasca sau oameni politici gata sa se foloseasca de el pentru a accesa parghiile puterii. Din pacate … Si asta nu se rezolva cu Alianta incheiata acum. Poate fi doar un inceput.

 10. @Cody, asta nu mai are ce scoate pe gura. Ar plange dar stie ca nu-l mai ia nimeni in serios … desi cred ca nu a renuntat inca la idee … Cere scuze “romanilor”, face declaratii lacrimogene sau spovedanii, doar, doar …

 11. @matilda,
  nu mor caii cand vor … javrele :)


 12. pastel

  Am vazut ca filmuletul cu recunoasterea de la OTV l-ati pus si la Adrian Nastase … Asa pe nepregatite? Daca face omul un soc? Abia astept comentariul lui AN. Ceva mai devreme aveam o postare in asteptare. Filmuletul nu era. O surpriza ca aceasta se iveste odata la 20 de ani. Cum am trait-o noi in aceste din urma momente. Semne bune pentru aceste vremuri, in care asistam la reconciliere, la aliante in clipe de un dramatism neasemuit, generat de inconstienta unui singur om. Ar fi momentul ca virfurile societatii, beneficiare ale unei instructii superioare, sa-si dea mina, sa activeze intens, sa consilieze, sa iasa din nepasare sau din indiferenta voluntara, pentru salvarea asteptata de mai toti oamenii de buna credinta.
  Cine incepe? pina nu-i prea tirziu! Aici, pe blog, am intilnit spirite deosebite, cu initiativa si posibilitati.

 13. @pastel, constructia politica, pe cale sa se nasca, ar putea fi inceputul unei perioade de recladire a societatii romanesti. Este o constructie complcata, fragila tipica, mai curand, pentru societati cu o clasa politica matura. Succesul depinde de EI dar si de NOI. Daca nu reusim, inseamna ca nu Basescu si sleahta lui de la PD au fost de vina. Dar eu cred ar putea … sa ne iasa :)

 14. @alex, cu ce vrei tu sa judece? daca ar avea minte n-ar fi acolo! daca nu-s tampiti, ci ticalosi, orice apel, alex, e inutil. Trebuie invinsi prin vot popular, Desprinsi de putere, se disociaza … e singura solutie!

Leave a Reply