George Serban

De vorba cu domnul Dinu Velicu!

La un comentariu mai amplu pe care l-am facut pe blogul meu, dl. Dinu imi raspunde pe blogul lui Adrian Nastase si schimbam urmatoarele mesaje. Astfel de mesaje, exprimand starea sufleteasca si gandurile unor oameni, daca le-ai si impartasit, te fac sa gandesti … sa gandesti! Domnule, Dinu, ma bucur mult ca mi-ati raspuns. Nu vreau sa gandim la fel, vreau sa simtim la fel, pentru ca atunci vom gasi si calea.  

 • Dinu spune:
  februarie 4, 2009 la 7:44 pm @
  George Serban“Pentru ca Traian Basescu asta face in prezent, se sustrage cercetarii penale.”

  Probabil ca afirmatia dvs este cat se poate de corecta. Intrebare: Cand l-ati avut in mana, fara imunitate, or pozitia de forta pe care, in mare parte, chiar Constituia creata de catre domniile voastre i-o da, de ce nu l-ati dovedit, de ce s-a ajuns aici? Sa fi existat complicitati, o discretie interesata, transpartinice, teama ca se va descoperi cat de mare este hora?
  Domniile vostre, demnitarii, ati crea sistemul juridic, Constitutia, Codul Penal si de Procedura Penala, Norme de aplicare a legilor, Legi speciale, din trei-in-trei zile functie de cum batea vantul, pana si cutume, cum a afirmat gazda noastra, in ultimii 19 ani si nu noi, guvernatii.
  Pe cine sunteti de fapt revoltat?

 • George Serban spune:
  februarie 4, 2009 la 8:50 pm@Dinu
  Da, aveti dreptate, perfecta dreptate!
  Pe cine sunt revoltat?
  In primul rand, pe mine pentru ca atunci cand mi s-a facut sila m-am retras din politica si am devenit ¨observator¨. Asta, insa, nu va mai continua.
  In al doilea rand pe Adrian Nastase si Ion Iliescu care avand puterea nu au facut cu Basescu ceea ce face el acum. Basescu nu ar fi fost la Cotroceni ci in alta parte. I-am suspectat, i-am acuzat dar ei au avut decenta de a nu crea un Daniel Morar.
  Mai sunt revoltat pe dumneavoastra (luati-o general nu personal pentru ca nu va cunosc) pentru ca in spatele unor porecle faceti revolutii sau contrarevolutii pe bloguri dar nu va implicati. V-am mai citit pe blog si am toate motivele sa va consider o persoana respectabila. As prefera sa va stiu numele si sa am onoarea de a nu fi de acord cu dumneavoastra.
  Sunt revoltat pe colegii lui Adrian Nastase pentru ca, in opinia mea, doar lacomia i-a impins la acest compromis ticalos.
  Si cel mai revoltat sunt pe colegii mei liberali care au permis sa se construiasca aceasta Coalitie impotriva Romaniei si in favoarea unui singur om.
  V-am raspuns, satisfacator? Oricum, am fost sincer.
 • Dinu spune:
  februarie 4, 2009 la 11:03 pmDomnule George Serban.

  Raspunsul dvs. este mai mult decat elocvent pentru mine iar pentru acest fapt va multumesc sincer.
  Tocmai silniciile la care sunt supus zi-de-zi de clasa politica, de institutiile statului, prea-adesea de proprii compatrioti, m-au determinat sa imi spun punctul de vedere fata ceea ce se intampla in tara mea, in societatea in care traiesc. Probabil, cel mai adesea, punctele mele de vedere sunt subiective, sunt ale unui diletant in materie de politica, insa, intodeauna, au exprimat punctul meu de vedere fara a fi partizan. Sa zicem ca sunt vaccinat impotriva acestei “tare”, partizanatul politic, inca inainte de a ma naste, daca imi este permisa formula.
  In ceea ce-l priveste pe d. Ion Iliescu si buna sa credinta in materie de politica, fata de adversarii politici …am propria parere. …un bolsevic! Orice “traducere” este de prisos. Anii `90 fiind unul dintre argumentele mele, ca sa nu pomenesc de Iliescu anilor `50.
  Basescu, colegii d-lui Nastase, romanii de azi, in marea lor majoritate, sunt pana la urma produsul sistemului politic pe care d. Iliescu l-a slujit si in care crede si azi …”nestramutat”. Nu este o acuzatie, doar o constatare a unei stari de fapt.

  D-le Serban, sunt onorat sa nu fiti deacord cu mine.

  Dinu Velicu Sapca.

 • Leave a Reply