George Serban

Declaratia mea de … independenta!

Incep prntr-o obligatie placuta. Multumesc tuturor celor care pe blog sau prin posta electronica au avut amabilitatea de a ma felicita cu prilejul onomasticii. Le multumesc si ii anunt ca nu voi ramane dator!

Scopul, insa, al comentariului pe care il voi face este altul. Vreau sa raspund unor indemnuri rostite, scrise sau induse de a ma implica politic intr-o anume directie. Am, deja, formata o opinie!

Decizia am luat-o in decembrie, anul trecut. Ceea ce s-a intamplat atunci m-a revoltat profund.

Un partid politic care nu are ca tinta puterea, nu poate fi ceva serios.

Drumul spre putere nu este abstract, nu este o plimbare romantica. Drumul spre putere al unui partid este pavat cu interese ale oamenilor. Oamenii au interese politice si vor puterea pentru a-si realize proiectele. Oamenii au interese materiale si vor puterea pentru a obtine castiguri. Bani, bunuri, averi. Uneori, fara limita.

Viata echilibreaza lucrurile. In orice partid politic exista un raport  intre interesele politice si cele materiale, intre oamenii care au astfel de interese. Cand raportul se schimba si devine suparator pentru societate, partidul pleaca de la putere si vine altul. Asa functioneaza societatea romaneasca de douazeci de ani.

Am trait in acest sistem si mi-a placut. Interesele mele au fost doar politice. Sub ochii mei raportul intereselor se schimba mereu. La putere sau in opozitie!

Cand interesele materiale ale unor oameni au devenit determinante in raport cu politica, am parasit sistemul.

Fiecare om politic are pretul lui. Pretul omului nu are nici o legatura cu pozitia sociala, cu averea sau gradul de instruire. Asa cum este codul de bare la rasolul de vaca preambalat, pretul politicianului este scris in codul genetic al fiecaruia.

Am inteles greu acest lucru, privindu-i pe cei de langa mine. Nici eu nu fac exceptie de la aceasta regula. Am pretul meu, scris acolo, in codul genetic. Este atat de mare incat nimeni nu l-a putut plati. Oricum, este infinit mai mare decat o flota maritima!

 

Mi-a placut politica! M-am retras, regretand. Dar, am devenit independent! Fara prieteni … politici, fara dusmani.

Nu m-am departat de liberali. Nu le-am cerut nimic, niciodata. M-a revoltat usurinta prin care au acceptat sa dea partidul pe mana unui neispravit cu „rating”. M-a revoltat usurinta „strategica” de a se alia si de a subordona partidul unui nevropat. I-am iertat cand am vazut, dupa cateva ezitari, cum l-au lasat pe nevropat sa vorbeasca singur si au guvernat intr-o neobisnuita minoritate.

 

Am devenit un independent … inversunat! Fara implicare directa dar cu un orizont de intensa asteptare.

Doream ceea ce parea realizabil. O Coalitie puternica, rationala, a bunului simt, bazata pe vointa majoritatii romanilor, care sa readuca politica tarii in normalitate.

 

O singura asteptare careia trebuia sa i se subordoneze totul …

Tara trebuia scapata de Traian Basescu si de tot ce insemna el. Mizerie morala, patologia minciunii, coruptie dincolo de limitele imginatiei, aservirea institutiilor statului, calcarea in picioare a Constitutiei, izolarea Romaniei in plan international, in ciuda statutului tarii de membru al Uniunii Europene si al NATO.

 

Am trait sentimentul ca orice miscare politica, orice capriciu sau rasfat politic dorit de cineva sau pentru cineva, de natura sa pericliteze acest obiectiv prioritar, reprezinta o grava atingere adusa sigurantei nationale.

Pentru mine, prezenta lui Traian Basescu in fruntea tarii reprezinta un grav si real pericol pentru siguranta nationala a Romaniei, acum si in viitor.

Raul este atat de mare incat nimeni nu poate fi mai rau decat Traian Basescu. Oricine poate fi mai bun. Fara nici un efort, doar sa respecte Constitutia tarii.

Decembrie 2008 mi-a intarit aceasta inversunare. N-are rost sa repet ceea ce este deja atat de bine cunoscut …

Cu o abilitate perversa, avand complicitatea unor institutii ale statului dar si a unor cartite santajate sau cumparate in interiorul celui mai mare partid politic, Basescu … „si-a vazut visul cu ochii”. A creat premisele politice ale unui nou mandat care sa-l indeparteze de perspectiva obsesiva a puscariei care il asteapta.

 

O actiune nationala care sa mature gunoiul din politica romaneasca nu mai este posibila. Lucrurile s-au complicat. In mod firesc, au aparut candidatii. Cu cat mai multi, cu atat mai bine pentru Basescu. Are alternativa, are pe cine cumpara. Candidatii adevarati il incurca. Are nevoie de veleitari, fara sanse, care sa faramiteze voturile.

 

In raport cu prioritatea mea, de a-l inlatura pe Basescu de la Cotroceni, nu exista concesii, nu exista experimente riscante.

Din perspectiva acestei prioritati nu am angajamente, nu am obligatii. Sunt independent. Voi fi alaturi de acela care va avea meritul de a reduce la minimum riscul.

 

L-am vazut pe Mircea Geoana. Nu mi-e clar, inca, daca este candidatul PSD sau cel de al doilea candidat al PD-ului. De cand si-a anuntat candidatura si, bineinteles, consecinta a „strategiei” geniale a partidului pe care il conduce, intentia de vot scade continuu. Dl. Geoana se afla pe locul trei desi se manifesta vizibil ca un candidat in campanie. Daca Congresul PSD il va desemna candidat pentru alegerile prezidentiale, exista posibilitatea de a nu intra in turul 2 si, foarte posibil, santajat sau cumparat sa-si indrume alegatorii spre Traian Basescu. Il detest dar, din pacate, nu-l pot ignora.

Singurul candidat capabil de a lupta, cu sanse, impotriva lui Basescu este Adrian Nastase. Povestile despre dosarele lui Nastase sunt gogorite vanturate de cei care inteleg ca este periculos. Basescu a intrat in campania din 2004 cu rechizitoriul depus in instanta, avand statutul de inculpat.

 

Crin Antonescu pare sa fie candidatul care va intra in turul 2 al alegerilor prezidentiale. Are calitatile necesare pentru a-l putea invinge pe Basescu. Mai are mult de muncit si timpul este scurt. Trebuie sa reuneasca Partidul National Liberal sa-l energizeze. Trebuie sa se desprinda de retorica parlamentara pe care o stapaneste foarte bine. Are nevoie de discursuri percutante, cu fraze scurte si mesaje dense.

 

Mai avem o candidatura. Pentru unii surpriza, pentru mine, nu. Aflasem cu aproape o luna inainte, ca domnul Radu Duda intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale. Voi repeta pentru ultima oara ceea ce am mai spus si am scris. Si cu asta voi considera subiectul inchis.

Iubesc istoria acestei tari. Nu sunt monarhist! Respect Monarhia si rolul pe care l-a avut in istoria Romaniei. Faptul ca este in viata, prezenta Majestatii Sale Regele Mihai imi creaza o puternica emotie. Cu prilejul unor evenimente oficiale m-am aflat in apropierea Regelui si am avut, pentru o clipa, senzatia ca este insasi istoria vie a tarii. Am in minte multe povestiri ale tatalui meu care si-a facut stagiul militar, la cavalerie, in Regimentul de Garda. Regret faptul ca, din cauza comunismului, apoi din cauza unor angoase stupide, s-a incercat minimizarea si chiar denigrarea Monarhiei. Eu respect Monarhia si pe ultimul ei Rege, in viata! Cred ca, tocmai pentru faptul ca atat de greu si-a redobandit pozitia si respectul cuvenit in societatea romaneasca, Majestatea Sa Regele Mihai trebuie sa ramana in memoria noastra colectiva cu o imagine si o amintire nepatata. Domnul Radu Duda doreste sa candideze in alegerile prezidentiale. Oriunde, in orice tara, o campanie electorala are accente care depasesc un cadru civilizat si aduc atingere imaginii candidatilor. O campanie electorala in Romania, cu un Traian Basescu in centrul bataliei electorale, va fi o campanie murdara si violenta. Domnul Radu Duda nici nu a intrat in batalia electorala si este, deja, tinta unor atacuri a caror principialitate nu avem cum sa o judecam. Fara indoiala ca acesta este doar inceputul. In opinia mea, domnul Radu Duda ar fi trebuit sa nu accepte implicarea Majestatii Sale Regele Mihai in acest demers politic. Din respect pentru familia regala. Din acest moment, ceea ce s-a dorit s-a intamplat. S-a creat o asociere de imagine intre Rege si domnul Radu Duda. Intreg deficitul de imagine pe care domnul Radu Duda il va contabiliza in campania electorala, indiferent de rezultatul final, se va reflecta si asupra imaginii Majestatii Sale. Mi-e greu sa accept un astfel de sacrificiu pentru ultimul Rege in viata al Romaniei. Exista state, printre care si Regatul Unit al Marii Britanii, in care respectul pentru Monarhie este atat de mare incat nici Monarhul nu are dreptul sa decida asupra unor demersuri care-i pot aduce prejudicii de imagine.

In ceea ce ne priveste, consider candidatura domnului Radu Duda la alegerile prezidentiale, in timpul vietii Majestatii Sale Regele Mihai, ca fiind o eroare.

 

Precizez, inca o data, ca ma consider independent in raport cu prioritatea pe care eu o consider obiectiv national. Scoaterea definitiva de la Cotroceni a acestui factor extrem de nociv care se numeste Traian Basescu. Doresc ca la Cotroceni sa ajunga Crin Antonescu. Nu voi ezita sa sprijin orice alternativa daca ar fi singura posibila sa-l inlature pe Traian Basescu. As dori ca PSD sa aiba intelepciunea si puterea de a se desprinde de actuala guvernare si de a forma o opozitie puternica pentru ca, incepand cu anul viitor, sa genereze un guvern de coalitie adevarat, dedicat intereselor tarii.      

 

No Responses to “Declaratia mea de … independenta!”

 1. Merge si retroactiv?
  Sanatate si la multi ani, sai ai parte de tot ce-ti doresti !

  PS: Am fost prea ocupat ieri cu evenimentele princiare care au bulk-versat natiunea.


 2. mihaita

  Intradevar sta bine Radu dupa doar fix 2 saptamani.21.6% la 35.6% e demaraj interesant.Multumim ca imprasti vestea.

 3. Ce suspans! Îmi daţi emoţii! :)


 4. mihai 4

  In maxim o ora iti spun parerea mea fata de ceea ce ai scris.Oricum,stai linistit, mia placut.Doar in cateva locuri nu sunt de acord cu tine.


 5. mihai 4

  Asta ca sa treaca timpul: http://www.youtube.com/watch?v=7MvjzkFvanM I-a spuneti, care e mai tare,Maria Callas sau romanca noastra? http://www.youtube.com/watch?v=PNKWzml7zlY&feature=related


 6. mihai 4

  Doream ceea ce parea realizabil. O Coalitie puternica, rationala, a bunului simt, bazata pe vointa majoritatii romanilor, care sa readuca politica tarii in normalitate——raspuns:Exista,e in curs de formare din acei politicieni care chiar asta fac.Politica profesionista si nu o fuga continua dupa interese materiale.Coalitia poate fi formata inca din vara asta din pnl si jumatatea din psd[severin,ion,adrian,ala de la aparare,etc] fara baronii din el care trag dupa Traian.Practic se asteapta rezultatu la europarlamentare inclusiv in cazul pnl unde Crin a zis ca poate,dar si in cazul psd unde guvernarea ii erodeaza mai mult parese decat pd-l. .Daca va lua mai putin de 18.5% atat zic:sper sa fie intelept si sa se dea deoparte. La cat sprijin a avut parte ar fi un gropar al pnl-ului.

 7. Ai scris enorm dar, iartă-mă, n-am înţeles ce-ai vrut să spui. Care nevropat? Şi care e poanta, de fapt? Că eşti independent, dar nu pricepi că e nevoie de un preşedinte independent? Sau cum? E dreptul tău să susţii orice şi tot ce vrei tu, mai ales pe blogul tău. Nu înţeleg, însă, de ce nu o faci clar.

 8. offtopic @Mihai 4
  Cînd e vorba de muzică la acest nivel, întrebarea “cine e mai tare” nu poate fi pusă nici în glumă. CIne îmi place mai mult e altceva, depinde de gust, de exigenţe. Mai mult, aici sunt două înregistrări făcute la interval de vreo 40 de ani.


 9. mihai 4

  O actiune nationala care sa mature gunoiul din politica romaneasca nu mai este posibila. Lucrurile s-au complicat. In mod firesc, au aparut candidatii. Cu cat mai multi, cu atat mai bine pentru Basescu. Are alternativa, are pe cine cumpara. Candidatii adevarati il incurca. Are nevoie de veleitari, fara sanse, care sa faramiteze voturile.
  In raport cu prioritatea mea, de a-l inlatura pe Basescu de la Cotroceni, nu exista concesii, nu exista experimente riscante.——raspuns:Radu nu e doar veleitar.Coalitia va exista,te pronunti prea devreme iar asta va rezolva problema faramitarii voturilor.E nevoie de multa intelepciune mai ales din partea lui nea Nelu.Fara el nu se va putea construi nimic.El e cheia aici si cat de carierist va fi Crin daca nu trece de procentu ala.Severin deja a vorbit demult despre asta,adica de coalizarea anti chelie si ceilalti de langa el au influenta.Un Vanghelie ii va asculta pe ,,batranii”si il va lasa din poala pe Geoana.


 10. mihai 4

  Nevropatu e chelie,Roxi.Are si George ,,magariile”lui.


 11. mihai 4

  Asa e draga Lucia,dar vroiam sa arat ca exista si e la acelasi nivel.Tu o sti,alti habar n-au.E ca si cum mai intreba care e cel mai bun film din toate timpurile sau cea mai buna piesa,etc.Comparatiile in cazurile astea nu pot fi facute.Da am zis-o din mandrie.Si da ,e mai frumoasa a noastra.Fara discutie.


 12. mihai 4

  Crin Antonescu pare sa fie candidatul care va intra in turul 2 al alegerilor prezidentiale. Are calitatile necesare pentru a-l putea invinge pe Basescu. Mai are mult de muncit si timpul este scurt. Trebuie sa reuneasca Partidul National Liberal sa-l energizeze. Trebuie sa se desprinda de retorica parlamentara pe care o stapaneste foarte bine. Are nevoie de discursuri percutante, cu fraze scurte si mesaje dense.———raspuns:Pare ca va fi in turu doi,dar intuitia mea imi spune ca in vara in ciuda valului imens, nu va trece partidu de un 20%.Asa ca nu ma arunc cu capu in perete pentru la toamna.De muncit ,,cacalau”,externe si alea iar timp ioc.De reunit nu poate caci Orban se ,,ocupa” cu asta.Orban e ratacitu iar felul in care sau ,,ajutat” la congres spune totul.Orban e mai frustrat,Crin nu prea,el gandeste mai mult.Porcaria dinaintea congresului pe la spate a facuto Orban mai mult.I

 13. @George Şerban
  Nu m-a surprins prea mult textul. Sigur că prioritatea este să avem alt preşedinte. Nu sunt de acord că oricine respectă Constituţia ar fi bun. Mai bun decît Băsescu da, fără discuţie. Dar nu ştiu dacă ajunge atît.
  Dacă dl. Crin Antonescu ajunge în turul 2, am să-l votez cu siguranţă. Dar are un drum foarte lung pînă acolo – il-aţi desenat foarte detaliat acum cîteva săptămîni, cînd cu “Ce-aş face eu dacă aş fi în pielea lui…”. Va şti să descifreze desenul? Dacă da, ar putea fi un preşedinte onorabil. Şi sper că va desemna un prim-ministru adevărat.

 14. @mihai
  m-am referit la ceea ce stim acum. dupa europrlam vor fi date mai precise. in rest pe jumatate de acord cu tine. dar jumatatea … cea mai mare :)

 15. @mihai 4
  Dă-mi voie să-ţi spun că România a stat întotdeauna foarte bine la capitolul soprane de renume mondial. Încă din secolul 19. Dacă am avea politicieni de valoarea sopranelor…

 16. @R
  1. nevropatul nu paote fi decat unul singur. nu e epidemica!
  2. nu exista o poanta. nu sunt independent, sunt membru PNL org. sect 1 Buc. cu cotizatia restanta si cu poza pentru carnet inca nedusa. dar sper ca am pile. sunt independent doar in raport cu nevoia imperioasa de a scapa tara de basescu. sunt independent in sensul ca in raport cu aceasta prioritate nu ma atasez de nimeni. vreau sa sustin candidatul care are sansa de a-l da jos. sprijin gratuit dezinteresat si apoi promit sa ma retrag.
  3. un candidat independent cand toate partidele vor tai-tai pe la cotroceni, este o utopie si contraproductiva. asta se negociaza si se stabileste din timp. daca va aparea o astfel de oportunitate o voi sustine.
  4. acum e clar ce vreau?


 17. mihai 4

  Oriunde, in orice tara, o campanie electorala are accente care depasesc un cadru civilizat si aduc atingere imaginii candidatilor. O campanie electorala in Romania, cu un Traian Basescu in centrul bataliei electorale, va fi o campanie murdara si violenta. Domnul Radu Duda nici nu a intrat in batalia electorala si este, deja, tinta unor atacuri a caror principialitate nu avem cum sa o judecam. ———————raspuns:Radu nu se va cobora la nivelul lor de discurs,nu pentru ca nu stie,ci pentru ca asta ii cere blazonul.El sa autoeducat ,decand e sotul ei, si nu-si va mai permite.O sa ai o mare surpriza cu Radu,ai sa vezi.O sa ramai mut.M-am uitat cu atentie la el in emisiunile astea ,si na lasat garda jos niciodata. M-am uitat la mimica lui ,la gestica, si nu se lasa atras in magarii.Stie sa le dea cu flit fara a cobora dupa ei ca si discurs.Doar la Firea in emisiune,duminica, fiind invitata si principesa, a schitat cateva zambete.Iar despre cadrul civilizat ai iar dreptate.Insa romanii tocmai de asta vor fi atrasi,de omu care va face diferenta ca limbaj,adica el.Ideea e ca va fi prea mizer totu, si asta e avantaju lui.Cat despre atacuri,principala bomba a fost lansata prea devreme de gaunosi astia, manati de rautatea lor.Si tocmai asta au gresit.Au facut-o prea devreme,asa ca tema nu va mai avea un impact major in toamna.

 18. @Lucia Verona
  Sunteti de formatie umanista. in matematica exista o valoare denumita simbolic “epsilon” (litera greceasca). epsilon este cea mai mica valoare … mai mare decat zero. basescu, eufemistic spus, e zero (in realitate e mai rau). ei bine, eu ma multumesc si cu epsilon presedinte daca alternativa ar fi tot basescu. nu stiu daca am fost clar?!


 19. mihai 4

  Stiu Lucia,inclusiv Cioroianu e insurat cu una.De aceea si decenta pentru un om ca el,trebuia aratata si nu improscarea lui.


 20. mihai 4

  George spune: sprijin gratuit dezinteresat si apoi promit sa ma retrag.—————-asa o sa fac si eu.E cel mai frumos.

 21. Foarte clar :) Şi sunt de acord .


 22. mihai 4

  In opinia mea, domnul Radu Duda ar fi trebuit sa nu accepte implicarea Majestatii Sale Regele Mihai in acest demers politic.————-raspuns:da,, dar aici e un cerc vicios.Daca nu o facea, se putea spune in continuare ca Radu face cu adevarat rau casei regale.Regele nu e strain de aceasta candidatura.Consider chiar ca la incurajat sa o faca,ia cerut sa se pregateasca.A fost trimis pe afara si nu degeaba.Daca era un om mic ,Radu putea sa-si bea ceaiul linistit si vorba unor rautaciosi:sa pape bine.


 23. mihai 4

  Intreg deficitul de imagine pe care domnul Radu Duda il va contabiliza in campania electorala, indiferent de rezultatul final, se va reflecta si asupra imaginii Majestatii Sale. Mi-e greu sa accept un astfel de sacrificiu pentru ultimul Rege in viata al Romaniei. Exista state, printre care si Regatul Unit al Marii Britanii, in care respectul pentru Monarhie este atat de mare incat nici Monarhul nu are dreptul sa decida asupra unor demersuri care-i pot aduce prejudicii de imagine.————–RASPUNS:Aici nu va fi nici un deficit.Oricum poporu e adormit si mintit de 60 de ani.Mai rau de atat, in ceea ce priveste regalitatea, si insusi Regele nu poate fi.Oricum erau intr-un con de umbra,un muzeu sau chiar un mausoleu asa cum zicea Roxi.E si deaici de jos, de unde am ajuns,se va vedea cine face diferenta.In realitate inainte de candidatura asta,unde mai auzeai tu in public de monarhie si rege?Sa-ti iasa din cap temerea ,,ca va lua”un scor mic[5-10%],ca nu va fi asa.Chiar de -ar fi sa nu prinda turu doi,va lua spre 20% si asta e bine,iar voturile vor merge unde trebuie.

 24. Nu cred că dl. Radu Duda poate lua un procentaj semnificativ. Din ecourile care au ajuns la mine despre vizita Prinţului Albert de Monaco, îmi dau seama în ce hal va fi tratată de presa tabloidizată
  candidatura lui Duda, care nu este descendent al familiei Grimaldi.


 25. mihai 4

  In ceea ce ne priveste, consider candidatura domnului Radu Duda la alegerile prezidentiale, in timpul vietii Majestatii Sale Regele Mihai, ca fiind o eroare.—————–raspuns:Iar aici nu sunt de acord.Regele are 87ani si n-o sa mai poata mult.Trebuia sa mai joace o carte,poate ultima din viata lui si exact cand eram cel mai jos, si aveam nevoie. Gandeste asa;daca nu facea nimic,statea linistit sa-i vina sfarsitul era mai bine?Mai folosea cuiva ideea asta de monarhie fara insusi Mihai?Crezi ca in urmatorii 2-4 ani ar fi fost pus rege ,inapoi de romanii astia zapaciti?Toata candidatura asta va redeschide ochii multor romani.Ai sa vezi.


 26. mihai 4

  Lucia–Aveti rabdare,inca nu va pronuntati.Ar fi o eroare,nu au trecut decat 2 saptamani.Nu ati vazut strategie inca,nu ati vazut campanie,ehe mai e cale lunga pan la toamna.Vorba lu Plesu[obezodenientu].se va pune carne pe os,adica se va construi.


 27. mihai 4

  Sti care e problema ta George?esti prea speriat de chelie ca sa-r putea sa ramana inca o tura,asa ca esti c-am circumspect in loc sa fi idealist.Semn ca ai imbatranit,.si nu mai ai acelasi elan.Ce sa fac,ti-am dat eu vestea.


 28. mihai 4

  Aia de mai jos, a fost concluzia mea despre tine.

 29. @mihai 4
  Eu mă tem că va reduce şansele lui Crin Antonescu şi atît.


 30. mihai 4

  Si le reduce singur ,atunci cand nu poate mai mult.


 31. mihai 4

  Vom trai si vom vedea.Sa vina iunie odata.Aceeasi problema o ai si tu,si e normal.Trebuie lasate lucrurile sa se intample pana prin august.Deatunci se merga in linie dreapta.

 32. @mihai
  eu am incetat sa fiu idealist in momentul in care mi-am dat seama ca sinonimul acestui cuvant in romana este “prost” dar recunosc ca nici pragmatic nu am devenit incat sa ma lipesc la “trenduri”. nu sunt circumspect caut calea intre satisfactia de a vedea de 20 de ani ca sunt suficient de destept incat sa anticipez ceea ce urmeaza sa se intample si imensa insatisfactie de a vedea ca ceea ce spun, chiar se intampla. nu imi place ideea de a-l transforma pe Regele Mihai in jucarie electorala chiar daca din motive personale, poate chiar afective a acceptat acest lucru. astfel de experiente sunt pentru politicieni. cine il pretuieste pe Rege nu face experiente cu el. este o imensa eroare sa-i lipesti niste procente, cate 14%, 18%, 20% pe blazonul regal. este o aventura hazardata si paguboasa. sunt convins ca n-a dorit-o. a fost convins sa o doreasca.


 33. mihai 4

  Regele e suficient de ,,mare” sa zica nu.Aluzia sesizata de mine e fina dar nu e adevarata.Aici spun asta pentru ca sunt poate mai regalist unpic decat tine,habar n-am.Intrebarile care ti le pui te definesc.Asa esti tu si nu e nimic rau in asta,ba chiar imi place.Faptu ca nu esti vehement pana la injuraturi inseamna ca esti chiar si macar unpic intelept.Poate chiar mai mult,dar nu stau eu acum sa iti ridic osanale.Ar fi rau atat pentru tine, cat si pentru mine.


 34. mihai 4

  In concluzie imi placi.

 35. si tu mie :)

 36. Noapte buna. maine voi pregati un nou concurs. reguli serioase ca sa nu mai fiu acuzat de blaturi :)


 37. mihai 4
 38. George , fa-o mai clar sa inteleaga si Roxana de ce Duda e o grava eroare in contextul actual, ca e un ipocrit de valoare minimala care a fost introdus in joc pentru a ciupi din voturile lui Antonescu .De-abia atunci o vei motiva sa-ti faca ea schema sa poti intelege cum stau lucrurile cu Radu de Duda si de ce este omul providential de care Romania ei are nevoie.
  Punctul meu de vedere referitor la acest impostor il stii, asa ca nu voi mai insista asupra lui pentru ca nu merita efortul.Ceea ce pot sa fac este sa stau pe el si sa-l toc marunt cu tot ceea ce imi va intra in maini(informativ vorbind).Pina in in luna iulie o serie de documente ii vor demonta credibilitatea .Dar la tupeul de care dispune s-ar putea sa nu renunte pentru ca asa este ordinul .
  Sincere regrete pentru Regele Mihai dar fortat sa se implice intr-o astfel da blasfemie si-a asumat si riscul de a fi tarat in mocirla din jurul ginerelui sau.
  Pacat, pina ieri aveam o cu totul alta impresie despre Regele Mihai!

 39. in primul rand bine te-am gasit.in al doilea chiar cu intarziere dar sper eu bine primite iti adresez si eu La Mult Ani.referitor la articol si eu imi doresc sa ajunga Crin Antonescu presedinte dar si daca nu va ajunge in turul 2 trebuie sa votam contracandidatul lui basescuindiferent cine va fi.Basescu inca 5 ani la cotroceni ar ficea mai mare greseala a romanilor.ar fi dezastru pt tzara..eu sunt intotdeauan pt competentza si pt vointza politica ceea ce despre cei care ne conduc in momentul asta nu se poate spune asa ceva.Guvernul Boc nu are competentza in marera lui majoritate iar de vointza politica ce sa mai vorbim.e la papucul lui “zeus”

 40. @Codeus
  multumesc pentru urari. iti doresc numai bine. de altfel, ne-am mai intalnit si am dezbatut si prin alte domenii mai placute :)


 41. matilda

  Ieri am fost prin targ, cu treburi pana seara tarziu… Cu intarziere,deci, va transmit un “La multi ani ” sincer,impreuna cu tot binele din univers…Daca intuitia nu -mi face feste, va simt putin trist, sau poate cuvantul potrivit este lehamite.(stim noi de ce si aveti dreptate) Dar tot ea,intuitia, imi spune ca veti trece cu bine peste aceasta stare. Chiar si independent, aveti de luptat, mai ales ca aveti multe atuuri (cultura politica,experienta,etc…) In ceea ce -l priveste pe dl.Radu Duda sunt de acord ca aduce un imens deserviciu casei regale, dar ma face sa-l banuiesc si de arivism. Poate sunt eu prea dura…

 42. @matilda
  multumesc pentru urari. va doresc si eu multa sanatate, zile frumoase si vigilenta politica :)

 43. ne-am mai intalnit dar nu in “casa”ta asa ca se cerea o “bataie”la usa.ne mai auzim

 44. @codeus
  domnule, scuza-ma ca iti raspund abia acum dar de pe la ora pranzului pana acum blogul meu a fost blocat din motive pe care nu le cunosc :) asa ca te salut acum cu placere!

 45. Chiar mă miram că nu sunteţi online! Ciudat cum se blochează blogurile :) Acum o lună, se plîngea Gabriela Creţu pe diferite bloguri că al ei este blocat complet. Oare de ce? :)
  Între timp, am înfiinţat ministerul orgiilor financiare, printre multe altele.

 46. @Lucia Verona
  Chestia cu blogul chiar ma mira! Eu sunt drag … la toti! ca sa ma exprim ca domnu’ presedinte …
  In ceea ce priveste initiativa cu remanierea guvernamentala … in lipsa mea, n-ar fi prima oara. Si daca veni vorba … imi amintesc o remaniere din 1998 la care, in lipsa mea, bineinteles, Babiuc a propus ca eu sa intru in guvern la Turism. Cineva influent, mi se pare prietenul meu Berceanu, a precizat ca ar fi o idee buna dar nu am studii de specialitate. Era adevarat cea de a doua facultate a mea se numeste Economia comertului si turismului :) . Daca Berceanu nu ar fi remarcat ca nu am studii de specialitate nu as fi ajuns niciodata sa lucrez cu SIE … Sincer, ii sunt recunoscator! Dar Ministerul orgoliilor financiare nu l-as fi ratat pentru nimic in lume! :)

 47. Nu e remaniere, abia se face guvernul la mine pe blog :)

 48. Adica vreti sa spuneti ca prind si eu un guvern de la inceput? Dar daca sunt 20 de candidati pe un loc ca la medicina, justitie sau alte profesii banoase nu incerc. nu-s competitiv!

 49. Nu, sunt mult mai multe ministere, oricum eu m-am gîndit la dumneavoastră pentru ministerul orgiilor financiare, îl voia o doamnă, dar i-am spus că nu şi s-a mulţumit cu justiţia. Deci nu mi-aţi citit postările de azi?

 50. N-am citit nimic! m-am enervat, m-am dezenervat, m-am certat la telefon, am dormit si, din cauza asta, am pierdut si cutremurul … ptiu … ptiu … ptiu … Doamne fereste!

 51. Liniştiţi-vă, n-are rost să vă enervaţi acum :) Şi, în general, e mai bine să-i enervaţi pe alţii – asta e o teorie a mea şi cred că e corectă.

 52. @Lucia Verona
  pai asta ma enerveaza! cand vad ca altii nu-i enerveaza pe aia!

 53. stati linistit ca lucreaza piticii.cum care aia care nu ne inghit ca nu-l inghitzim pe baselu.asa ca o sa mai fie din astea blocari de bloguri si cate toate.doar udrea a vrut sa se supuna si blogurile la CNA.ca vezi D-ne ne permitem cam multe vizavi de mandri nostri guvernanti.apropo de studii daca nu ati fost bun cu facultatea aia care ziceti ca ati facut-o ma intreb ce studii are madam udrea de e ministresa.ale ei sunt bune?!!!

Leave a Reply