George Serban

Deosebirea fundamentala …

Bogdan Teodorescu, intr-o emisiune cu un jurnalist profesionist, plin de calitati dar si cu defecte, ca orice om care nu este mediocru. De ce nu avem zilnic astfel de emisiuni, in prime time, nu tampeniile siropoase care abunda ecranul?
Departamentele de marketing din televiziunile de stiri se ocupa numai de taiat chitante si cautat reclame? Eu as avea cateva manuale de marketing pentru cei care vor sa faca studiul pietii celui mai important produs pe acest segment. Interesul si nevoia oamenilor, din toate categoriile sociale, de informatie.
Bogdan Teodorescu a facut-o o lectie de comunicare.

5 Responses to “Deosebirea fundamentala …”

 1. Maestre, impartasesc pe deplin parerea ta excelenta despre profesorul Teodorescu, ale carui iesiri pe sticla nu-mi scapa aproape niciodata.
  Si totusi, imi permit sa spun ca face, chiar in mod repetat, o greseala bizara, avind in vedere exceptionala sa putere de patrundere si analiza.
  Greseala ar fi, dupa parerea mea, ca pleaca la drum, in unele analize ale domniei sale, de la o premisa falsa: aceea ca Basescu ar fi un om (aproape) normal. Ca sa exemplific, l-as cita din memorie, destul de aproximativ:
  “In aceste conditii, T.B. nu va mai avea incotro si va numi un premier al USL”
  Ce greseala face, de fapt, Bogdan Teodorescu?
  Se cunoaste dragostea de putere a lui Traian Basescu, si probabil nici macar nu o putem evalua la dimensiunile exacte.
  Apoi, aceasta dragoste tot creste, ca balaurul din poveste. Sa ne amintim: ministru, iar si iar, sef de partid, primar general, presedinte …
  (Unii, pe care nu vreau sa-i calific, il considera la sfirsit de drum!! Ei bine, NU!)
  Si mai stim, sper ca mai stim, ce ravagii poate face (SI FACE!) puterea dintr-un om, cum si cit il poate schimba. Istoria ne-a dat suficiente exemple, dar istoria e doar stiinta care ne invata ca din istorie nu invatam nimic.
  Cu alte cuvinte, profesorul Teodorescu ne spune ca, in anumite conditii date, Basescu va (re)actiona intr-un anume fel, previzibil!
  Ei bine, aici ma disociez clar de opinia domniei sale, cu tot respectul pe care, repet, i-l port. Fiindca, dupa parerea mea, intr-o situatie limita, ne putem astepta (si TREBUIE sa ne asteptam) la orice, dar ABSOLUT orice.
  Poate vei zimbi, dar te invit sa-ti amintesti ce spunea Mircea Basescu (am analizat la http://augustinradescu.blogspot.com/2011/06/aplecati-urechea-la-mircea-basescu.html), si nu-l parafrazez pe Kipling. (Invata de la …)
  In fine, de parca ar mai fi nevoie de argumente, unii spun ca Basescu isi figureaza potecile pe care le va face catre DNA, dupa pierderea puterii, si-l ia pe sira.
  Eu, unul, nu cred!

 2. Sunt de acord cu Augustin … este o greseala sa pornim de la premisa cca basescu este un om normal… in rest tot respectul meu pentru domnul profesor Teodorescu.


 3. nicole

  l-as vota ;)

 4. @Augustin
  @Theodora
  Suntem de acord! Indiferent de scorul USL, la alegerile din 2012, scor care pe acest comportament al Opozitiei nu poate creste, dimpotriva, Basescu nu va numi prim-ministru persoana desemnata de USL. Se va gandi la doua propuneri de aceeasi valoare pentru el dar nu de la USL. Exista posibilitatea foarte mare ca primul guvern, altul decat cel dorit de USL, sperand ca va avea majoritatea, sa cada la votul in parlament. In 20 de zile, daca imi amintesc bine, trebuie sa vina cu a doua propunere. Cine vorbeste despre posibilitatea suspendarii lui Basescu in aceasta perioada de 20 de zile, este un “poet” al politicii. Tehnic-legislativ si calendaristic este imposibil. In psihologia colectiva a parlamentarilor va aparea o … angoasa. Teama organizarii de alegeri anticipate, in cazul caderii celui de al doilea guvern propus de Basescu. Isi imgineaza cineva ca toti parlamentarii USL vor fi de acord sa-si riste un mandat de senator sau deputat, abia obtinut de o luna, cand lor le este frica sa-l riste, acum, cu un an inaintea alegerilor, printr-o demisie colectiva pentru a maximiza rezultatul USL?

 5. George, scenariul tau e de-a dreptul cuminte! Si este unul in care nici macar n-ai ce sa-i reprosezi, mare lucru, marinelului.
  Mai mult, el permite USL-ului o contralovitura: votarea premierului numit de Basescu, apoi suspendarea presedintelui si depunerea unei motiuni de cenzura.
  Nu, eu ma refeream direct la de-alea nefacute! Gen gasit prin Constitutie o virgula (sau lipsa uneia) care sa “permita” prelungirea mandatului prezidential cu 13 ani, declararea lui boc premier pe viata, repetarea alegerilor pina cind iese scorul dorit (am avut asa ceva in parlament, nu?) etc.
  Si, cu riscul de a da idei, te intreb: unde scrie ca Traian Basescu nu-l poate numi, in functia de premier, pe … Basescu Traian? Asa, ca un Cuza 1859 reloaded …

Leave a Reply