George Serban

Despre bugetul de “dreapta” si … dreapta judecata a nesimtirii!

Vreau sa scriu despre aceasta dezbatere asa cum nu s-a reflectat intr-o mass-media, determinata mai mult comercial decat deontologic, mai mult preocupata de neroziile iesite din gura unui imbecil decat de situatia grava a democratiei.

Romania are un buget … consolidat de “dreapta”! Adica, in buzunarul din dreapta, acolo unde neispravitii, care par pironiti de mai bine de un an in aceasta guvernare nevolnica, isi vor indesa o parte din avutia nationala, atata cat a mai ramas. Si a ramas, pentru ca economia romaneasca, care sub guvernarea unora gaseste resurse, atat pentru furat dar si pentru a-i face pe oamenii acestei tari sa traiasca mai bine, sub guvernarea altora prostia, ticalosia, lacomia si incompetenta reusesc sa adune doar energiile necesare pentru a se fura, oricat fara limite.
Bugetul de “dreapta” nu a acceptat nimic dintre mecanismele propuse de Opozitie, mecanisme cunoscute ca instrumente ale cresterii economice si iesirii din recesiune, mecanisme care, de altfel, au dat rezultate in alte tari. Guvernul si nevolnica sa Majoritate nu accepta nimic din ceea ce i-ar putea diminua … resursa din care sa-si umple buzunarul din dreapta, acolo unde baietii, de regula isi tin maruntisul. Si pentru asta, in ordinea exacta a lucrurilor, pensionarii, bugetarii, oamenii de afaceri si, bineinteles, salariatii lor, intr-un cuvant, “romanii” trebuie sa se sacrifice. Dar astea sunt povesti plictisitoare pentru vreo trei milioane de romani in viata, vreun milion de locatari ai cimitirelor si inca vreun milion de posesori, inca nenascuti, ai unor CNP-uri.
Revoltator, de aceasta data, este ca “Revolutia bunului simt” a fost infranta acolo unde s-a nascut! In Parlamentul Romaniei!
Bugetul nesimtit, bugetul … impotriva romanilor, bugetul hotilor, nu a fost castigat de Putere. Acest buget a fost oferit, pe tava Puterii de catre o Opozitie puternica, aparent inchegata, dar alcatuita din rebuturile marii imbecilitati nationale care se numeste … “alegerile uninominale”. Pentru ca cine isi imagineaza ca Prigoana, Oprea, Iordanescu etc. exista doar in randurile Puterii, se inseala.
Niste oameni, de aceasta data fara interese electorale, s-au “batut” , la propriu, zi si noapte, pentru a putea carpi, pentru a putea scoate ceva “neantiromanesc” din acest buget. Au fost parlamentari liberali si social-democrati, deopotriva.
Puterea, cu toti deputatii si senatorii, unguri, independenti fata de orice morala, furati de la alte partide, pe bani sau prin santaj, s-a dovedit nevolnica. Cel mai mare numar de voturi, pe care l-a putut produce Majoritatea in Parlamentul Romaniei pe care o guverneaza a fost – si asta, o singura data! – de 192 “pentru” la aprobarea Bugetului de stat.
Opozitia, poate cea mai puternica si inchegata, cel putin teoretic, in cei 20 de ani de democratie, n-a putut produce la nici un vot, in Parlament, mai mult de 149 de voturi “pentru”, atunci cand s-a sustinut amendamentul privind aducerea punctului de pensie la valoarea legala, reprezentand de 45% din salariul mediu.
Am selectat mai jos cateva interventii scurte, dar semnificative, din timpul dezbaterii asupra “valorii punctului de pensie”, una dintre temele cu adevarat politice ale acestei dezbateri. Am adaugat si interventia integrala a caricaturii emblematice a acestei guvernari pe care, dincolo de orice repulsie fireasca, merita sa o ascultati. E suculenta!
Amendamentul Opozitiei privind aducerea punctului de pensie la valoarea legala a fost respins avand doar 149 de voturi “pentru” si 186 de voturi “impotriva”.
S-a cerut vot nominal. Adica fiecare parlamentar strigat trebuia sa se ridice in picioare si sa pronunte … tare, sa se auda, daca este de acord sau impotriva acestui amendament … zbierat din toti bojocii, in campania electorala. Acest sistem de vot are doua avantaje: asumarea politica a votului si “tacerea” absentilor de la vot.
Despre semnificatia acestui vot vreau sa stiti adevarul, dupa ce, daca aveti rabdare – si merita sa aveti! – veti privi imaginile de mai jos.

 

 

L-ati auzit pe Ludovic Orban, unul dintre cei mai activi parlamentari liberali, invocand “masinaria de vot” a Puterii care a functionat perfect, spune el. Aici greseste. Am scris ca cel mai mare numar de voturi produs de putere a fost de 192 iar amendamentul, privind valoarea punctului de pensii, a fost respins cu 186 de voturi. Daca veti privi la informatiile notate de mine pe paginile Senatului si Camerei deputatilor, aflate, sus,  pe header-ul blogului, veti constata urmatoarele.

Puterea, in sedintele reunite ale Senatului si Camerei deputatilor dispune de un potential de 241 de voturi din care nu a putut produce mai mult de 192 de voturi la aprobarea Bugetului de stat si 186 de voturi la respingerea amendamentului privind “punctul de pensii”. Asa a functionat masina de vot a Pterii si, cel mai probabil, asa va functiona mereu.

De partea cealalta, Opozitia, in sedintele reunite ale Senatului si Camerei deputatilor dispune de un potential de 229 de voturi din care nu a putut exprima mai mult de 149 de voturi, atunci cand si-a sustinut amendamentul, cu privire la aducerea punctului de pensii la valoarea stabilita de lege. Cu alte cuvinte, daca dintre cei 229 de parlamentari ai opozitiei ar fi fost prezenti la vot 187 – atat doar, 187!!! – amendamentul ar fi trecut. L-as corecta pe Ludovic, spunand ca, in realitate, … masina de vot a Opozitiei, mai puternica si mai motivata decat a Puterii, n-a functionat!

Am fost deputat. Am fost implicat fizic si emotional in dezbaterile parlametare. Nu va puteti imagina cat este de frustrant si dureros sa te lupti pentru o propunere legislativa, pentru un amendament, sa-l treci de comisii, sa ajungi in plenul uneia sau al ambelor camere si sa constati ca ai pierdut pentru simplul motiv ca cei care ar fi trebuit sa te sustina – colegii tai! – nu erau prezenti.

Cam atat am vrut sa va spun si imi cer scuze daca nu ma pot implica in tema favorita a presei, privind mutarea Parlamentului sau ideea nastrusnica a altui imbecil privind reducerea numarului parlamentarilor si numarului de camere sau dependinte. Parlamentul exista si lucreaza! Uneori o face foarte bine! S-a vazut la promovarea si trecerea motiunii de cenzura. Problema nu este la Parlament. Adevarata problema este deficitul de democratie din interiorul partidelor care aduc in Parlament astfel de oameni, lipsa de profesionalism a unora din mass-media si, in opinia mea, cel mai important lucru, lipsa cu desavarsire a societatii civile care sa faca agenda clasei politice.

PS: imi cer scuze! N-am rabdare sa-mi colationez textele. Daca ma apuc sa le colationez, sterg tot. Oricum, raman pe blog … Ca-ntre prieteni :)

21 Responses to “Despre bugetul de “dreapta” si … dreapta judecata a nesimtirii!”

 1. Bataie de joc la unison, pe ambele laturi, sa le fie rusine vandutilor care au jucat “mana moarta” opentru basescu, poti face rost de prezenta ? Sa vedem si noi cine nu a fost prezent din partea opozitiei la votul din parlament?

 2. Se pare ca cineva bine intentionat lucreaza in plin pentru Basescu, o explicatie de la Buble:
  Aseară în dezbaterile dure din cadrul plenului Parlamentului cu privire la majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie s-a derulat un fapt ciudat. Fostul ministru al Muncii şi vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu a venit la tribună şi a criticat dur PNL. Toată lumea a rămas gură cască şi nu le venea să creadă că un lider PSD face acest lucru la un punct din Bugetul pe 2010 unde PNL a susţinut PSD şi mai ales a votat cot la cot cu social-democraţii în Comisiile de Buget, Finanţe, Bănci creşterea punctului de pensie (deşi unii din membrii PSD s-au abţinut la acel vot).

  Instant jumătate din liberalii din sală au părăsit lucrările, iar cealaltă jumătate au cerut explicaţii şefilor PSD din sală, rămaşi şi ei interzişi la ce spunea colegul lor de la tribună. Mai mult, au fost mai mulţi social-democraţi care au venit şi şi-au cerut scuze liberalilor pentru “mişelia unui om care plânge acum pe umărul pensionarilor şi acum 2 săptămâni se gândea dacă să intre în guvernul pdl-ist”.

  Oare o avea cineva interes să transforme bătălia politică dintre Putere şi Opoziţie într-o bătălie PNL vs. PSD pentru cine e mai în Opoziţie? Ar mai fi o variantă… bătălia internă din PSD e aşa de dură încât în acest moment se caută sprijin şi în exterior.

 3. Domnule Mina,
  Nu am stiut ca Marian Sârbu a facut acest gest. Sunt foarte surprinsa si imi pare tare rau. Probabil ca este unul dintre tradatori. Probabil ca o sa emigreze la PDL. As vrea sa se termine odata toata porcaria asta. Sa plece toti care simpatizeaza cu PDL-ul si sa incepem reconstructia PSD-ului.
  Ar trebui sa se descopere cine nu a votat cum trebuie.
  O seara buna!


 4. nicole

  Este foarte rau ca multi “cetateni” considera normale toate mizeriile acestea. DA . Aveti dreptate. Cauza este lipsa de reactie a societatii civile. Si astfel, ajung in posturi importante manelisti si moluste.

 5. @Marius, prezenta in Parlament este ceva extrem de volatil. Parlamentarii se semneaza (uneori, unii pe altii) pe tabele “tip” aflate la intrarea in sala. Tabelele se centralizeaza (sunt facute pe grupuri parlamentare) si datele se comunica presedintelui de sedinta care, in felul acesta, constata existenta cvorumului de lucru, desi, de multe ori, in realitate cvorumul nu exista. Mai nou, nici nu mai trebuie cvorum decat la vot. Atunci cand se voteaza, daca nu este o miza deosebita se numara voturile vizibil mai putine si se scad din prezenta anuntata la inceputul sedintei pentru a se stabili prin diferenta cealalta optiune de vot … majoritara. Daca un sef de grup are suspiciuni si crede ca datele privind prezenta nu sunt reale, are dreptul sa ceara constatarea cvorumului iar presedintele de sedinta este obligat sa faca numaratoarea exacta a celor din sala. Deci, practic, nu se poate afla prezenta reala. Tocmai de aceea, Opozitia a cerut vot nominal pentru ca astfel se stabileste exact prezenta. PD a refuzat si propunerea a fost respinsa prin vot. Intr-un fel,in egala masura, s-ar fi facut de ras si Opozitia.

 6. @nicole, eu nu cred ca este o lipsa de reactie. In Romania, societatea civila nu mai exista, cel putin in forme si structuri institutionale.Cea care exista a fost destructurata, oamenii cumparati …

 7. Apelul lui Crin Antonescu catre toti locuitorii Colegiului # 1 din Bucuresti

  http://mariusmina.blogspot.com/2010/01/impreuna-invingem-nesimtirea.html


 8. BlueEyes

  Am urmarit si eu pe TVR Info, in direct, sedinta de ieri a camerelor reunite ale Parlamentului, ocazie cu care am putut auzi toate discutiile legate de amendamentul privind cresterea punctului de pensie. Socanta a fost intr-adevar interventia lui Marian Sarbu, care si-a inceput si si-a incheiat discursul atacand foarte dur PNL cu trimitere la paternitatea PSD asupra ideii de crestere a pensiilor si manifestand o surprinzatoare nemultumire fata de atitudinea PNL, in contextul in care acesta nu a facut altceva decat sa sustina puternic demersul PSD in acest sens (fapt subliniat ulterior si de Ludovic Orban). Pacat …

 9. @BlueEyes, dl. Marian Sarbu este, prin felul sau un om vanitos. ¨Cel mai convins si consecvent social-democrsat¨, asa cum il numea public dl. Cristian Diaconescu pe Marian Sarbu, are astfel de reactii ideologice fata de dreapta liberala dar s-ar fi dus sa mai … guverneze un pic sub comanda lui Boc!


 10. robert horvath

  Stimate Gheorghe Serban
  Trimit atentiei dumneavoastra o corespondenta oficiala care poate schimba numele Presedintelui Romanie. Sper sa-l cititi cu atentie.
  Vorba dumneavoastra “Speranta moare ultima ” Cu deosebit respect si bineinteles speranta. Robert

  DOCUMENTUL CARE POATE SCHIMBA REZULTATUL ALEGERILOR DIN ROMANIA

  15 ianuarie 2010

  Domnule Horvath,

  In legatura cu mesajele dumneavoastra din 4 si, respectiv, 11 ianuarie 2010, doresc sa va confirm ca Ambasada Romaniei la Washington a inaintat aceste mesaje Ministerului Afacerilor Externe.

  In acelasi timp, va rog sa imi permiteti sa reiterez ca reglementarile incidente exclud trimiterea unor astfel de mesaje sau petitii prin curier diplomatic, fapt precizat in raspunsul nostru din 12 noiembrie 2008 la o solicitare similara.

  Referitor la cererea dumneavoastra privind trimiterea mesajelor catre alti destinatari, institutii publice din Romania, am onoarea sa va informez ca aveti posibilitatea sa va adresati direct acestora, prin accesarea listei de contacte a institutiilor publice din Romania pe urmatoarea pagina de Internet: http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=139&exp2=ro .

  Cu stima,

  Adrian Tudorache
  Secretar III
  Ambasada Romaniei la Washington

  Domnule Tudorache
  Mesajele adresate au fost deosebit de importante pentru democratia Romana. Ele proveneau de la ofiteri superiori din SIE care erau nemultimiti de intrebuintarea servicilor in scopuri politice. Ele documentau fraudarea alegerilor in strainatate si in caz de nereusita declansarea unei lovituri de stat prin ocuparea Pietii Universitatii.
  Ele au fost remise chiar in ziua alegerilor, Am subliniat faptul ca trebue transmise de maxima de urgenta tuturor candidatilor prin cablu diplomatic. Am facut clar ca netransmiterea unor asemenea informatii echivaleaza cu participarea la o conspiratie impotriva statului roman. IN CAZUL IN CARE MESAJELE MELE AJUNGEAU LA DESTINATIE SI LA TIMP, ASTAZI ROMANIA AVEA UN ALT PRESEDINTE. IN CAZUL IN CARE SE TRIMITEAU OBSERVATORI LA ALEGERILE DIN STRAINATATE CUM AM CERUT
  PRESEDINTELE ROMANIEI SE CHEMA MIRCEA GEOANA.
  Faptul cel mai grav este faptul ca intr-un mesaj anterior ma asigurati ca mesajele mele catre candidatii au fost transmise si au ajuns la domnii Geoana si Antonescu. Pana la proba contrarie este vorba de un evident fals, de o minciuna care va duce pe cei vinovati ani grei de puscarie. Acum doua zile am atentionat Ambasada Romaniei ca stergerea unor comunicari prin telefon sau pe internt este extrem de grava.
  Va inprospatez memoria cu unul din mesaje trimise chiar in mijlocul alegerilor prin ofiterul de serviciu al ambasadei, in care am mentionat fraudarea alegerilor in strainatate si necesitatea de a vorbi de urgenta cu ministrul consilier Gaginsky despre aceasta problema. ( Am pronosticat rezultatul de la New York : 90% in favoarea lui Basescu 10% Geoana .)
  Iata un fragment trimis catre cetatenii Bucurestiului in cazul in care nu se va reusi fraudare alegerilor special in strainatate si care apare precis pe si-teul ambasadei.
  Sun, December 6, 2009 9:07:01 AM

  From:
  Robert Horvath

  To: Office
  DOMNILE MINISTRU CONSILIER C GAGINSKY

  TRIMITEREA ACESTUI MESAJ CATRE PRESEDINTELE GEOANA DE URGENTA ESTE DEOSEBIT DE IMPORTANT.
  ATRAG ATENTIA CA NETRIMETEREA ACESTUI DOCUMENT ECHIVALEAZA CU TRADARE.
  IN CAZUL IN CARE MESAJUL NU ESTE TRMIS DE URGENTA SI NU PRIMESC CONFIRMARE
  DECLAR AMBASADA ROMANIEI CA FACAND PARTE LA UN COMPLOT IMPOTRIVA DEMOCRATIEI IN ROMANIA.
  VA ROG FOLOSITI CABLUL DIPLOMATIC.
  ASTEPT TELEFONUL DUMNEAVOASTRA……………………
  …….. MANIFEST CATRE POPORUL ROMAN
  JOS CU DICTATURA MOGULILOR
  VREM ALEGERI ADEVARATE !
  VENITI IN PIATA UNIVERSITATII !
  .
  Acuzam! Campania impotriva lui Traian Basescu si esecul moral al detractorilor sai
  JOS CU GEAONA- ILIESCU-ANTONESCU !
  OCUPATI DIN NOU PIATA UNIVERSITATII!
  Piata Universitatii a fost un moment crucial în viata Romaniei, o manifestare a demnitatii romanesti si a dorintei fierbinti de eliberare pentru totdeauna de comunism. Dupa reprimarea sangeroasa a Pietei Universitatii, mortii si ranitii Mineriadei s-au adaugat mortilor si victimelor Revolutiei.

  JOS ALEGERILE FRAUDATE APARATI PE PRESEDINTELE VOSTRU AL ROMANILOR TRAIAN BASESCU !

  Mentionez faptul ca toate comunicarile verbale sau prin internet au fost transmise AMBASADEI SUA DE LA BUCURESTI SI DEPARTAMENTUL DE STAT INAINTE DE NUMARATOAREA VOTURILOR.
  Nu ramane decat sa ma adresez parlamentului roman.
  Robert Horvath ziarist USA
  http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/
  PS. Domnule Tudorache.
  Acest mesaj nu are nici o legatura cu persoana dumneavoastra. Va asigur intregul meu repect

 11. Buna George. Poate tocmai aceasta lipsa de responsabilitate a unora fata de slujba lor la urma urmei este una din cauzele pentru care parlamentul este privit cum este privit de populatie, nu au nici o scuza nici in sedintele ordinare darminte in cele extraordinare cum este votarea bugetului


 12. robert horvath

  SALVATI CULTURA SI LIMBA ROMANA !
  FASCISMUL ANTINATIONAL IMPOTRIVA LUI EMINESCU SI TOT CE ESTE ROMANESC!
  ( Bugetul Institutului Anticultural Antiroman creste vertiginos )
  Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.

  Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman.Sub regimul Basescu desfintarea culturii nationale este institutionalizata devenid politica de stat.

  Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol si este interzisa la toate cenrtrele culturale din jurul lumii, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism,impotriva ICR-ului, sau au putina demnitate sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati.
  Se interzice participarea mea la activitatea la orice ativitate culturala organizata de statul roman doar datorita faptului ca am cerut reintroducerea limbii romane la centrul anticultural si antiromanesc condus de Patapievici.
  In cursul zilei de ieri o mare manifestare dedicata Luceafarului nu a primit aprobarea de a fi tinuta in cadrul centrului sus amintit, Eminescu fiind cosiderat ca un “poet depasit cu o ziaristica antisemita” de directoarea Corina Suteu.
  Ca o rasplata pentru activitatea antinationala bugetul de anul acesta al mafiei rasputinului Patapievici este cu 4 a milioane de euro mai mare dacat anul trecut.
  Robert Horvath- DEVA cineast New York
  http://www.devagallery.com/
  ttp://devanewyork.blogspot.com/

 13. [...] exprimat nemulţumirea că unele lepşe de aici au fost prea lungi, uite şi una scurtă )şi lui  George Şerban( datorită locului ocupat în Parlamentul României, cred că răspunsul lui este mai mult decât [...]

 14. Buna dimineata George, vezi sa-mi lasi si mie o felie de cake :)

 15. @Cody, buna dimineata, amice, dar de unde cake?


 16. ROBERT HORVATH

  Domnule George Serban.
  
Deranjez cu cateva precizari la un mesaj anterior .

  Conversatia cu Ambasada Romaniei reprezinta un document oficial care probeaza fraudarea alegerilor din strainatate si in caz de nereusita declansarea unei loviturri de satat. Doi ofiteri SIE au documentat prin telefon , precizind exact rezultatul voturilor de la New York 90% Basescu si detalile unui atac la adresa statului roman cu cateva zile si chiar in ziua alegerilor, Pentru a proba seriozitatea probelor si identitatea lor ,au dat informatii precise despre activitatea sosiei mele Kiyoko care era in acel moment in Japonia si chiar amanunte despre spargerea cu un an inainte al studioului meu de film. Cunoscand faptul ca sunt ziarist de investigatii acestia au rugat sa instintez oficialitatile americane cu care sunt in legatura, Am facut acest lucru tinand contactul cu Romanian Desk al Departamentului de Stat si informand zilnic chiar si in ziua alegerilor, Ambasada USA din Bucuresti. Am fost sfatuit sa informez prin diplomatii romani pe toti candidatii la Presedentie. Datorita eforturilor mele autoritatile Americane cunosc exact pericolul in care este democratia in Romania, Sunt mereu intrebat de americani cum reactioneaza oamenii politici ,special cei din opozitie. Faptul ca Alina Gheorgiu si George Serban publica mesajel si probele mele incurajeaza. Este deosebit de inportant ca un membru important al opozitiei si vietii publice sa cunoasca anumite lucruri. Incerc in limita posibilitatilor sa fac tot ce este posibil pentru apararea democratiei.Sper sa acordati atentie randurilor mele. Cu consideratie si deosebit respect.

  Robert Horvath Deva ziarist USA
  
http://devanewyork.blogspot.com/

  datelele de contact personal inclusiv telefonul pe si-te ul de arta http://www.devagallery.com/

 17. lasa ca o sa vezi dupa masa de unde :)

 18. @Cody, am vazut!

 19. Buna dimineata George tot la postarea asta, scuze dar mi se pare o impietate sa-mi pun buna dimineata la ultimul post. o zi buna sa ai

 20. @Cody, buna dimineata! Dar … era buna si la ultima postare. :)

Leave a Reply