George Serban

Despre colaborarea cu Partidul Conservator

ASTEPTAM ASTA!

Asteptam aceasta declaratie, cu emotie. Chiar cu teama. Presiunea exercitata asupra lui Crin Antonescu este mai mare decat ne dam seama. Din afara partidului. Din … preajma partidului. Din interiorul partidului.

Presiunea, din afara partid…ului, este fireasca. Disperarea celor din PD, in frunte cu Basescu este justificata. Ei stiu ca scimbarea puterii, nu va insemna numai pierderea puterii. Sunt in stare de orice pentru a-si salva pielea.

Presiunea din preajma partidului este normala. In jurul oricarui partid, mai ales in jurul celor care se indreapta spre putere, se formeata grupul de chibiti. Chibitul nu este inregimentat politic pentru ca niciodata … nu se stie. Dar chibitul trebuie sa se faca simtit. Si cel mai lesnicios mod de a se face simtit este rumoarea, zumzetul. Chibitul are de spus unele lucruri. Si pentru ca nu are propriile idei, prinde, din zbor, ideiile altora. De regula, chibitul adopta pozitii legate de etica si puritate doctrinara.

Presiunea din interiorul partidului este absolut fireasca. Cand atitudini distincte de ale majoritatii vin de la un Ludovic Orban, nu pot decat sa-l ascult cu atentie si sa reflectez la ceea ce spune. Ar putea avea dreptate. Nu de putine ori, Ludovic a avut opiniile sale si, uneori, a avut dreptate. Ca in 2004, cand s-a opus aliantei PNL cu PD si a fost impotriva promovarii lui Basescu. Este adevarat, insa, ca nu a ezitat sa beneficieze de avantajele (nu ma refer la avantaje materiale) prezentei PNL la guvernare. In ceea ce-l priveste pe Varujan Vozganian, ma abtin pentru ca nu stiu, niciodata, cand e om politica si cand incearca sa fie armean.

Adriana Saftoiu, a carei prezenta in PNL nu am inteles-o niciodata, a pierdut cel mai bun prilej din cariera ei politica de … “a face ciocul mic”.

In rest, ma regasesc in fiecare cuvant al lui Crin Antonescu. Astept, cu emotie, momentul cand vom incepe sa si facem ceea ce spunem si poate chiar mai mult decat atat.

5 Responses to “Despre colaborarea cu Partidul Conservator”

 1. Adriana Săftoiu e o traseistă politică ceva mai discretă. Principala sa caracteristică e egoismul. N-a intrat în PNL fiindcă rezona cu principiile liberale, ci fiindcă, în momentul în care a decis să schimbe mijlocul de locomoţie / ascensiune şi a părăsit vaporul , singura bărcuţă vizibilă la orizont era o deputăţie prahoveană, penelistă. Acolo avea ea şmenul făcut şi a devenit mai liberală decât înainte. Femeia vrea o carieră politică, cu orice preţ. Nu contează sub ce culoare.
  În locul lui Crin, eu nici n-aş fi pomenit-o…

  p.s. George, te rog, dă-mi un link la tot discursul lui Antonescu. Mulţumesc!

 2. @renata
  Ai dreptate Crin nu trebuia sa-i raspunda Adrianei Saftoiu. Dar, cateodata, se umfla pipota in el si asta nu e bine pentru un lider de partid desi, recunosc, e greu sa te abtii la tupeul si obraznicia acestei doamne. Un lider de partid nu trebuie sa se apere el ci partidul.

  http://www.youtube.com/watch?v=iq4M8r7vaAQ&feature=youtube_gdata_player

 3. Pentru numele Domnului, de ce e rău Voculescu, în vreme ce Băsescu, Silvian Ionescu & comp. ar fi buni? Ajutati-mă să pricep cum de PD a fuzionat cu partidul lui Măgureanu, în vreme ce PNL nu are voie să colaboreze cu partidul lui Voiculescu.


 4. matilda

  De fapt nu este vorba despre PC şi Voiculescu, ci teama portocaliilor de trustul de presă al lui Voiculescu. Care trust promovează liderii USL şi critică biata putere.

 5. Televiziunile mogulilor au suplinit disparitia Societatii Civile.
  Abia astept plecarea portocaliilor comunisti de la putere. Poate atunci se reface si Societatea Civila, ramasa in aer dupa deplasarea cu avionul lui Basescu spre Neptun.
  S-o indura Videanu sa le dea cateo parasuta ca sa-i repuna cu picioarele pe pamant?

Leave a Reply