George Serban

Dincolo de privirea fixa si halucinanta


Am citit fara surprindere, editorialul din Gandul, scris de domnul Cristian Tudor Popescu. Desi nu-l citesc de mult timp, am regasit acelasi talent, aceeasi inteligenta si dibacie in promovarea unui mesaj. Dar citindu-l, am regasit, neschimbat, si motivul pentru care am renuntat sa-l mai citesc. Din cuvintele domnului Cristian Tudor Popescu, razbat, in egala masura, privirea fixa a lui Catalin Avramescu Cotrocenistul, inconsistenta vorbelor, fara sir, ale europarlamentarului cotrocenist Cristian Preda dar si naftalina din vorbele, parca gafaite, ale celui care tine mortis sa prefateze filmele de la Procinema.
Repet, inteligenta si talentul domnului Cristian Tudor Popescu, sunt incontestabile.
Faptul ca dumnealui are un ziar in care se poate exprima, poate injura sau isi poate promova nestingherit opiniile, este o realitate.
Ca eu nu sunt avocatul domnilor Crin Antonescu sau Ludovic Orban, este o alta realitate. Tot asa, cum nu-mi apartine tribuna Partidului National Liberal. Deci, nu ma pot exprima altundeva decat aici, pe blogul meu. Deocamdata!
De aici, de pe acest blog, pentru cei care ma citesc, – si nu sunt cu mult, cu foarte mult, mai putini decat cititorii ziarului Gandul! – vreau sa precizez ca, din perspectiva acuzatiei aduse domnilor Crin Antonescu si Ludovic Orban, suntem trei.
Il contrazic pe domnul Cristian Tudor Popescu care, nu de putine ori, cu talent si inteligenta, ne-a aratat cat poate vorbi sau scrie, doar pentru a “auzi” … cum se exprima.
Memoria oamenilor este scurta. Daca in decmbrie 1989, la balconul CC al PCR nu apareau Petre Roman si Ion Iliescu, in locul lor aparand, de brat, Gigi Becali si Vadim Tudor, cu notorietatea lor de astazi, spunand ca l-au dat jos pe Ceausescu, ar fi devenit eroii multimilor. Poate, si ai mei. Sigur, atat eu cat si multimile, am fi ignorat faptul ca Becali si Vadim l-au agresat verbal – cred ca si fizic! – in repetate randuri, pe domnul Cristian Tudor Popescu. Miza era mult prea mare!
Probabil ca domnul Cristian Tudor Popescu, evident suparat pe cei doi eroi, Becali si Vadim, va spune ca situatiile, din 1989 si de astazi, nu se compara. Domnule Cristian Tudor Popescu, tocmai scriam ca sunteti un om inteligent. Evident ca nu se compara. Astazi, prin similitudine, ne aflam cu putin timp inainte de decembrie 1989. Vreti, cu orice pret, sa ajungem la situatia din decembrie 1989, pentru a avea satisfactia … narativa ca situatiile ar fi comparative?
Ei bine, eu nu vreau! Daca va fi nevoie, voi vota pe oricine ajunge in turul doi, impotriva lui Basescu. Chiar si pe Vadim sau Gigi Becali!
Nu-mi fac probleme. N-am auzit ca domnul Cristian Tudor Popescu sa fi recunoscut, vreodata, ca a gresit. Sa-si ceara scuze, nici atat! Sunt gesturi care vin de dincolo de privirea fixa si halucinanta.

CTP

No Responses to “Dincolo de privirea fixa si halucinanta”


 1. theodora0303

  Toti care s-au saturat de situatia existenta, toti care nu mai suporta comportamentul lui Basescu vor “vota pe oricine ajunge in turul doi, impotriva lui Basescu, chiar si pe Vadim sau Gigi Becali”
  Probabil ca dl CT Popescu se simte bine cu Basescu presedinte, ii place acesta situatie sau inca nu s-a saturat.
  Cat timp ii mai trebuie ca sa se sature? sau Ce trebuie sa mai faca Basescu ca sa il aduca in stare pe CT Popescu sa voteze Vadim sau Becali?
  Vadim este un intelectual, nu sunt o admiratoare a omului politic CV Tudor, dar nu pot sa nu recunosc valoarea publicistului CV Tudor, este un om credincios…. uite cel putin trei motive pentru care il votez pe el daca ajunge in turul 2 cu Basescu.
  O zi buna domnule Serban!

 2. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jMzXGlZRnjQ&hl=en&fs=1&rel=0]

Leave a Reply