George Serban

Dl. Melescanu si-a gasit locul …

‎”Sfarsitul democratiei incepe odata cu denigrarea, subminarea institutiilor fundamentale ale statului de drept si destructurarea partidelor politice opozante”
Asta scrie pe headerul blogului meu, vizand, odata cu venirea lui Basescu la Cotroceni, inceputul drumului Romaniei, spre un stat de tip fascist.
Destructurarea institutiilor statului este in plina desfasurare, incluzand Parlamentul Romaniei.
Destructurarea partidelor politice, opozante lui, a impostorului Basescu, a inceput odata cu PNTCD, a continuat cu PSD si PNL. Cu mai mult sau mai putin succes.
Atragerea lui T. Melescanu in “noua sa aventura” cu SIE, nu face decat sa continue jocul fatarnic al lui Basescu, privind “deschiderea” lui pentru regulile democratiei. In realitate, incearca sa reconsolideze majoritatea la Senat, unde Opozitia controla aceasta camera a parlamentului. Demonstreaza opiniei publice ce valoare morala si ce “pret scazut” au politicienii opozitiei, in special ai PNL – ului. Catalin Predoiu, Mihai Razvan Ungureanu si, acum, Theodor Melescanu.
Daca ar fi avut un dram de demnitate, Melescanu ar fi facut public faptul ca accepta dar cu schimbarea intregii echipe de la SIE, pentru o minima garantie a scoaterii Serviciului de Informatii Externe de sub influenta politico-personala a lui Basescu. Fara un asemenea gest, pentru mine, Melescanu este o noua marioneta, in slujba lui Basescu, pentru a crea aparenta unui control civil asupra institutiilor aservite politic acestuia.

Dl. Melescanu si-a gasit, in sfarsit, locul dupa ani de cautare. Nu in fruntea SIE, pentru ca nu pot crede ca nu are inteligenta necesara sa-si dea seama ca nu va conduce niciodata SIE, cum nu l-a condus nici Mihai Razvan Ungureanu. Prin urmare, dl. Melescanu si-a gait locul, nu de sef al SIE ci de preș al lui Basescu.

9 Responses to “Dl. Melescanu si-a gasit locul …”


 1. Mariana

  Rusine,Domnule Melescanu! Unde va este coloana vertebrala?! :(

 2. Maestre, chiar crezi ca a avut de ales?

 3. Augustin Radescu – vreti sa spuneti ca a fost obligat?!


 4. Gabriela

  cred ca ii place sa fie presul nemernicului!
  altfel nu-mi explic decizia domniei sale!!! sau poate ca o fi primit sfatul ginerelui… desigur, sa accepte!

 5. @Augustin
  Sunt sigur ca a avut de ales. Eram in mijlocul evenimentelor si imi amintesc perfect imprejurarile plecarii lui din PDSR ul de atunci, apoi Paranoia candidaturii lui la prezidentiale, facandu-se de ras si “cariera” in PNL, datorita lui Valeriu Stoica. N-are convingeri, are doar un simt, nu foarte bun, al … oportunitatilor.

 6. La ceas de rastriste si jale, cum e acum Basescu, sunt chemati la ordin cei acoperiti. “Marele fluviu isi aduna apele” la http://mirceahamza.com/?p=1905


 7. matilda

  George, am nevoie de ajutor !
  Cu ani în urmă, Meleşcanu a creat un partid care se numea, dacă nu greşesc, APR. Problema este următoarea : chiar nu-mi amintesc exact numele acestui partid, deci te rog, luminează-mă !
  Ceea ce-mi amintesc exact că preşedintele filialei Prahova al acestui partid era… tatăl Robertei Anastase !

 8. @ matilda
  Se numea Alianta pentru Romania. Multa lume necajita a trecut pe acolo.


 9. matilda

  Aşa, da, mulţumesc !

Leave a Reply