George Serban

Dlui. deputat Sergiu Andon – membru al Comisiei de validare a Camerei Deputatilor

Buna ziua domnule deputat. Incep prin a va spune ca imi amintesc cu mare placere despre dumneavoastra. Numele meu este George Serban si intr-o noapte, prin 1990, cand erati inca la Adevarul, ati oprit editia de a doua zi pentru a publica, pe larg, stirea cu privire la modul in care incerca sa-si faca aparitia pe scena politica Partidul Socialist al Muncii. M-ati ajutata mult atunci, oamenii au devenit atenti si dupa un an am reusit sa obligam Partidul Socialist al Muncii sa se reinregistreze corect ca un partid nou. Din pacate pentru ei, nu au putut participa pe liste proprii la primele alegeri pentru administratia locala. Apoi, am intrat eu insumi in Parlament si am povestit multora despre acest moment in care ne-am intersectat in activitate.
 
De aceasta data va scriu in calitatea dumneavoastra de jurist si membru al Comisiei de validare a Camerei Deputatilor pentru a va ruga sa va aplecati cu atentie asupra situatiei dlui. deputat Silviu Prigoana care, desi validat la data de 15 decembrie 2008, ar fi trebuit sa-si clarifice in termen de 30 de zile starea de incompatibilitate, aparuta in momentul validarii, ca urmare a faptului ca domnia sa este administrator al doua societati comerciale, calitate pe care nu a precizat-o in declaratia de interese dar figureaza in evidenta oficiala a Oficiului Registrului Comertului actualizata la data de 30 ianuarie 2009. Pentru mai multe detalii va pun la dispozitie urmatorul link:  http://gserban.wordpress.com/2009/01/29/incerc-sa-l-ajut-pe-silviu-prigoana-sa-nu-devina-infractorpartea-ii-a/ si sper sa va fie de folos.
 
As dori, sa aveti amabilitatea de a considera aceasta scrisoare ca o sesizare oficiala. De altfel, aceeasi problema am prezentat-o si domnisoarei deputat Alina Gorghiu, membru al Comisiei de abuzuri.
Desigur, am luat in calcul si posibilitatea ca dl. deputat Silviu Prigoana sa fi facut demersurile necesare renuntarii la calitatea de administrator in cele doua societati comerciale inaintea datei de 11 decembrie 2008 cand a completat Declaratia de interese pentru ca acolo dumnealui nu a mentionat nicaieri calitatea de administrator.
Aici, insa, apar doua aspecte.
Primul, am luat legatura cu cei de la Reg Com si mi-au confirmat ceea ce stiam, adica faptul ca modificarile si mentiunile se fac in timp real. Deci este greu de crezut ca daca dl. Prigoana ar fi renuntat la calitatea de administrator, modificarea nu ar fi aparut pana astazi, 30 ianuarie 2009. Oricum, daca la data de 11 decembrie cand a completat Declaratia de interese si apoi la data de 15 decembrie 2008 cand a fost validat ca deputat, dl. Prigoana nu avea un certificat constatator care sa ateste ca dumnealui nu mai are calitatea de administrator in cele doua societati comerciale, ar fi fost obligat, in opinia mea, sa mentioneze acest lucru in declaratia care apare pe pagina oficiala a Camerei Deputatilor. Mi-e teama ca s-ar putea interpreta ca un fals in declaratii si, eventual, uz de fals. Avand in vedere ca au trecut cele 30 de zile prevazute in Regulamentul Camere Deputatilor, fara ca incompatibilitatea in care se afla dl. Silviu Prigoana sa fie solutionata se intelege in mod imperativ ca domnia sa a renuntat la mandatul de deputat si trebuie informata conducerea Camerei in prima sedinta in plen.
Al doilea aspect poate fi acela ca dl. Silviu Prigoana a indeplinit toate formalitatile si, implicit, avea ceritificatul constatator datat inainte de 11 decembrie 2008. Asta inseamna ca, neintarziat, conducatorul Oficiului Registrului Comertului trebuie demis iar Ministrul Justitiei sa-si prezinte demisia de onoare.
Las in seama dumneavoastra aceasta sesizare avand convingerea ca, asa cum v-am cunoscut, cu amabilitatea de a o lua in considerare, veti face o analiza obiectiva.
Cu deosebita stima,
George Serban

No Responses to “Dlui. deputat Sergiu Andon – membru al Comisiei de validare a Camerei Deputatilor”

 1. Dragă Domnule Şerban,
  Vă întorc vizita cu plăcere şi vă mulţumesc pentru aprecieri. Preţuirea este reciprocă. Vă aştept oricând, mi-aţi făcut o surpriză plăcută. Cum plăcută a fost şi surpriza de a descoperi blogul dv. Succes!


 2. Camelia Malea

  Stimate Domnule Serban,
  Simt in tot ceea ce afirmati aici, ca sunteti un om onest! Daca sunteti si sensibil la problemele oamenilor (nu la cele ale Domnului Prigoana!) , asa cum imi inchipui eu, atunci Romania nu este pierduta! Nu mai aveam nici o speranta ca mai exista cineva, care te-ar putea ajuta, asa, pur si simplu, din spirit de justitie, si nu pentru vreun interes material sau ca relatie, cunostinta, ruda etc.
  Asadar, am fost manager de spital timp de 2 ani, interval in care am facut multe lucruri bune! Am avut si greseli, recunosc si cea mai mare a fost increderea in oameni, fara discernamant. Datorita unor “prieteni” , cand mai aveam 1 an de contract cu MS, am fost revocata din functie in 24.11.2008, cu putin inainte de debarcarea fostului guvern!Totul a fost instrumentat de directorul fin.contabil al spitalului Dezna, de directoarea ASP Tarle Gabriela si de directorul Directiei de audit din cadrul MSP, d-l Radu Valentin, cu concursul ex-ministrului Nicolaescu. Raportul comisiei de control starneste cel putin rasul, pentru ca acuzele care mi se aduc sunt cusute cu ata alba.Am actionat in instanta fireste, pentru suspendarea Ordinului de revocare dar Curtea de apel Timisoara, unde am formulat cererea si-a declinat competenta. Am facut si la actualul domn Ministru o solicitare de anulare a Ordinului de revocare, dar nu am primit nici un raspuns. In acest moment am inteles ca se doreste numirea unui manager interimar (altul decat cel existent), politic , fireste, iar situatia de provizorat, se va prelungi, fiind de natura sa creeze prejudicii nu numai mie ci si angajatilor si pacientilor. Nu stiu din ce motiv, desi am apelat si la presa, nu este dispus nimeni sa mediatizeze cazul meu, in afara ziarului local Glasul Aradului, nu a publicat nimeni nimic. Am muncit mult pentru acest post, si daca timp de 15 ani am muncit in aceesi institutie pe un post de executie cu studii medii, resudin sa devin managerul acelei institutii, nu cred ca e putin lucru. Iar acum, sa fiu revocata in chip rusinos, tocmai de ciurucuri si de cei care nu fac nimic! As pleca din tara, sunt legata de familie si de copii si nici varsta nu-mi mai permite. Daca vreti mai multe informatii si aveti aplecare pentru problema mea, tastati Camelia Malea pe Google.
  Cu stima,
  Camelia Malea
  http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/malea-si-t226rle-se-acuza-reciproc/cn/news-20081121-03170242
  http://www.huon.ro/stiri/im:aradon:news-arad/articol/mentinere-fara-reevaluare/cn/news-20080523-12345986
  http://www.caleidoscop.org.ro/Members/Marius/stiri-caleidoscop/jurnalisti-premiati-de-delegatia-comisiei-europene/

Leave a Reply