George Serban

Doamnei Lucia Verona

Ma refer la doamna Lucia Verona, o persoana deosebita. Pe langa toate celelalte calitati mai are una. Un blog, frumos, reconfortant, spiritual. In ultimele saptamani, am gasit chiar si cateva accente usor cochete … a la parisien. Imi place!


Dar azi, sau ieri – la ora asta, nici ca mai stiu! – am gasit o postare pe cat de dulce, pe atat de amuzanta. Desigur, n-am rezistat si i-am prezentat imediat punctul meu de vedere, avand expertiza in domeniu. Iata!

Lucia Verona:                                                                       15 martie 2009
E cineva specialist în orgii?

Poate mă lămureşte cineva: ce sunt acelea “orgii financiare”? Precizez că expresia completă folosită în text era “orgii sexuale şi financiare”. Nu mă interesează scandalurile mondene, nu ştiu cine are dreptate şi cine e ticălos şi nu am nicio părere în cazul respectiv. Telenovela nu este genul meu preferat.
Dar “orgii financiare” este o sintagmă pe care o aud prima dată şi vreau să aflu exact sensul ei. Dacă are sens.
Poate are legătură cu criza. Poate cu acele “nameless orgies” despre care am citit într-un roman englezesc.
Simplă curiozitate.
…………………………………………………………………………………
15 martie 2009 23:16

George Serban ( adica eu, expertul) spunea…N-am auzit dar cum mintea ma duce la toate cele, as putea sa ma gandesc cam asa. Seara, pe o ploaie mocaneasca, cand nici n-ai ce si nici nu-ti vine sa faci ceva, te aduni cu mai multi prieteni … domni si doamne, laolalta, cateva sticle de bautura buna pa masa. Atmosfera-i placuta. Unii tac si ceilalti asculta…
La un moment dat, cel mai priceput in … orgii financiare zice: … ‘tui mama masii, ce de bani au unii!
Cam asta cred eu ca ar putea fi o orgie financiara. Daca e asa, eu am fost la mai multe :)

 15 martie 2009 23:57
Lucia Verona spunea…

@George Şerban
Da, cred că şi eu :)

PS: (adica eu, expertul) Nu cred ca este o sintagma noua … un neologism. Fac chestia asta de foarte multi ani dar nu stiam ca se numeste asa.

No Responses to “Doamnei Lucia Verona”

  1. Văd că a fost o idee bună să cer părerea specialiştilor! :) Pînă la urmă vom afla ce voia să spună autoarea sintagmei… dar pînă atunci ne distrăm :)
    Iar eu am să vă ofer un exemplar din cartea mea, cu prima ocazie.

  2. Multumesc mult, anticipat!

Leave a Reply