George Serban

Doamnei Procuror General Laura Codruţa Kovesi (Gheorghe Pogea)

Aceasta sesizare a fost transmisa astazi, 16 februarie 2009, doamnei Laura Codruţa Kovesi Procuror General al Parchetului General de pe langa ICCJ, prin posta electronica la adresa sesizare@mpublic.ro mentionata pe pagina oficiala a Parchetului General.

Doamnei Laura Codruţa Kovesi                                                     16 februarie 2009
Procuror General
Parchetul General de pe langa ICCJ

Stimata doamna Procuror General,

doresc sa va aduc la cunostinta fapte care, in opinia mea, intra sub incidenta legii penale, fiind de competenta Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Uitandu-ma pe pagina oficiala a Guvernului, la declaratiile de interese ale ministrilor mi-a atras atentia declaratia domnului ministru Gheorghe Pogea. Am verificat apoi acelasi lucru si pe paginile oficiale ale Ministerului de Finante si ANAF constatand acelasi lucru. La data de 4 ianuarie 2009, sub semnatura sa, dl. Pogea declara ca nu face parte din nici o structura de conducere sau administratie a unei societati comerciale. In acelasi timp, dintr-un Informativ oficial eliberat de Registrul Comertului la data de 11 februarie 2009 cu nr. de inregistrare 55388 rezulta ca dl. Gheorghe Pogea este membr al Consiliului de administratie al S.C. Titan Mar S.A. avand calitatea de administrator si director general, lucru care contravine cu Declaratia de interese depusa la Guvern odata cu investirea domniei sale in functia de ministru. Am verificat si la data la care s-a depus Declaratia de interese nu era depusa nici o cerere de renuntare la calitatea de administrator si director general al S.C. Titan Mar S.A. In opinia mea, dl. Gheorghe Pogea nu avea dreptul sa omita aceasta calitate din Declaratia de interese chiar daca ar fi depus, eventual. o cerere la Oficiul Registrului Comertului atat timp cat nu avea confirmata modificarea si publicitatea prevazuta de Legea nr. 31/1991.

Ca urmare, va rog, Doamna Procuror General, sa aveti amabilitatea de a dispune inceperea cercetarii asupra posibilei savarsiri a infractiuni de fals in declaratii, uz de fals, a masurii in care o eventuala infractiune a fost savarsita cu complicitatea unor functionari publici precum si a masurii in care pozitia dlui. Gheorghe Pogea, aflat evident intr-un conflict de interese, intra sub incidenta legii penale.

Cu stima,
George Serban

Anexe: Declaratia de interese a dlui. Gheorghe Pogea din data de 4 ianuarie 2009 si Informativul Of. Registrului Comertului din 11 februarie 2009


declarintereseghpogea_a

pogea1a

 

pogea2a1

 

pogea3a

No Responses to “Doamnei Procuror General Laura Codruţa Kovesi (Gheorghe Pogea)”

 1. stimate domn,
  multumesc ptr informatie. imi desfasor activitatea in presa si incerc sa o folosesc. imi puteti lasa o adresa de email unde sa putem coresponda mai putin public?

 2. Foarte interesante dezvaluiri. Sper ca le va prelua si presa. :)

 3. @Karina
  Eu nu cred ca le va prelua. Puteam sa aleg calea de a le scrie direct si i-as fi pus in incurcatura. Nu cred ca m-au uitat chiar toti. Puteam sa dau si cateva telefoane. Nu vreau sa fac nimic ostentativ. Nu candidez la nimic si nu ma intereseaza publicitatea. Ma intereseaza cum se vor comporta prietenii mei politici liberali (trebuie sa stiu in permanenta cine-mi sunt prietenii), ma interseaza cum reactioneaza fraierii de social-democrati care se sinucid on-line, la televizor. Aproape ca am ajuns sa ii privesc cu duiosie! Ii vad cand intra pe blogul meu. Deci afla ce scriu. Ma intereseaza cat de vanduta e mass media, in ciuda aparentelor. Intra pe blogul meu si ii vad. Ma intriga si vreau sa vad pana unde merge iresponsabilitatea celor care accepta ca alaturi de ei, in Parlamentul Romaniei, sa voteze un om care, potrivit legii, nu mai este parlamentar. Si nu in ultimul rand am deschis acest blog intr-o joaca de Craciun. Nu mi-am imaginat ca ma va prinde atat de mult si, acum, am o problema. Sa nu dezamagesc prea multa lume si, in special, pe cei care ma cunosc. Si blogul tau e neobosit si mereu ma intreb cine e in spatele lui. Succes!


 4. Mihaela

  Este un veritabil ”TEST AL DEMOCRATIEI”!
  Ma uimesc si reactiile oamenilor, nu numai lipsa de reactie a institutiilor statului si a politicienilor fata nerespectarea legii pornind din varful piramidei politice!
  Personal, nu cunosc reactii similare ale unor state cu democratie istorica, dar intuiesc ca, cel putin reactia unui politician, aflat cu adevarat in varful piramidei politice, intr-un veritabil stat democratic, intr-o cauza similara, ar fi fost o demisie de onoare! (Si, cu siguranta, ar fi speculat pe deplin acest lucru la urmatoarele alegeri!)
  Cred ca in Romania totul se gandeste pe termen scurt sau foarte scurt, atat cat tine… ”scaunul”! …cine ti-l tine!!! …
  Eu consider ca aceste PETITII au o calitate indubitabila!
  Vor fi hartia de turnesol a democratiei romanesti!
  Iar tu esti precursorul acestui test …din hartie!
  Ramane sa vedem culoarea …hartiei! SUCCES!
  Cred ca suntem multi cei care gandim la fel si te sustinem!

 5. @G. Eşti fraier dacă nu candidezi. Serios, chiar l-ai trimis pe Băsescu în p.t.? Te pup pentru asta! :lol: Cred că l-a secat pe mârlă de furie, pt că de obicei asta le spune el altora. Nu, cu mine a fost mereu extrem de politicos. Extrem de agresiv şi extrem de politicos. :mrgreen:

 6. @G. Corectează tu acolo la mrgreen, ca să iasă emoticonul. :lol:

 7. @G. Adică am vrut să zic, să iasă ăla verde: :mrgreen:

 8. @Mihaela
  Multumesc

 9. @Toti
  Ma scuzati dar am inceput sa adorm la Sinteza Zilei ceea ce inseamna ca nu-l vad bine pe Mihai Gadea. Sau asta e ordinul sau de cand a plecat Cristoiu si-a pierdut busola:(

 10. @Roxana
  Nu te-ai prins! Am candidat si am castigat prietenia ta si a altor oameni buni:)
  Lu ala nu i-am spus d.i.p.m cum zici tu. O respect prea mult. I-am zis d.i.p.mti:mrgreen: pe o scara din Modrogan. Apoi pe o alta scara de la Hanul lui Manuc unde Sorin aniversa Ziua, m-am intalnit cu Ala pe o scara foarte ingusta. M-a luat de umeri si m-a rugat sa nu plec (din PD). M-am uitat la inaltimea scarii, era mult prea jos, asa ca mi-am dat seama ca nu puteam servi Tara. N-am zis nimic si am trecut maideparte. De atunci, nu ne-am mai revazut decat pe blogul meu:roll:

 11. @Roxana
  Am executat:)

 12. @ :lol:

 13. @Roxana :lol: :lol: :lol:


 14. gala

  Se pare ca in guvernul asta, e o moda ! Sau cine stie,poate ca aceste “omisiuni” sunt chiar obligatorii?!? :P

  http://www.realitatea.net/elena-udrea-nu-a-mentionat-in-declaratia-de-avere-opt-firme-ale-sotului-ei–dorin-cocos–cum-comentati_462326.html

 15. @Gala
  Interesant link ul tau. Multumesc, am sa-l folosesc. Se pare ca falsul in declaratii este trendy pentru o parte a guvernului Romaniei.


 16. gala

  Amuzanta declaratia procurorului general al Romaniei! Dar a uitat sa spuna, daca si ea se incadreaza in cei 10% (procurorii care incalca legea)… :P

 17. @Gala
  Daca se afla sau nu in cei 10% stie deja toata lumea. Curiozitatea mea este unde sunt cei 10%: in partea de sus a parchetului sau in partea de jos. :) In felul asta as putea sa-mi dau seama daca jumatatea plina e sus sau jos :)


 18. gala

  Lasand gluma deoparte,tocmai m-am intors de la un miting, organizat de romanii care au inceput sa fie din ce in ce mai persecutati de italieni.Si nu-mi pot retine cateva intrebari! Ce fac responsabilii cu politica externa a Romaniei?Oare n-ar fi mai indicat, ca basescu sa se ocupe de problemele pe care si le-a asumat odata cu depunerea juramantului,in loc de scandalurile continue pe care tot el le provoaca? Cum de s-a ajuns la o relatie asa de tensionata,cu o tara recunoscuta ca vechi partener si prieten?!? Chiar nu intereseaza pe nimeni soarta romanilor din afara tarii? Sau mai corect ar fi sa intreb: noi cei din afara ne numim romani,doar cand contribuim la…echilibrarea balantei economice?!?
  Problema e clar politica,pt ca procentul delincventilor romani,raportat la numarul total de romani de pe teritoriul Italiei,nu este foarte mare (ba chiar mai mic decat al celorlalte nationalitati)…

 19. @Gala
  Te afli intr-o tara de romani(?). Suntem o apa si un pamant. Eu lucrez cu ei, dar aici. Sunt condusi de un fel de Basescu dar, spre deosebire de al nostru, cult si inteligent deci mult mai abil. Al lor are carisma si da bine nu ca al nostru, doar la “tambalagii” si manelisti. Are o doctrina politica de tip “varza” ca si al nostru care si-o schimba in functie de sondaje. Al lor, spre deosebire de al nostru, are o mare influenta in media pentru ca el insusi controleaza media italiana. Tot ce se intampla in Italia este o mare diversiune electorala starnita si intretinuta de media influentata de Berlusconi si ai lui. Al nostru nu poate face mare lucru pentru nu-l baga nimeni in seama. Daca incearca sa faca ceva mai rau strica pentru ca nu e simpatizat. Este deasteptat intalnirea de maine a lui Cristian Diaconescu care, insa, in opinia mea nu are suflul unui ministru de externe. Ca sa ai succes ca ministru de externe trebuie sa ai in spate un prim-ministru si un presedinte, nu caricaturi. Faptele unor scursuri sociale se rasfrang asupra romanilor si pentru ca romanii, spre deosebire de alte natii sunt dezbinati, nu sunt uniti, au interese divergente si nu pot actiona pentru a se face cunoscuti in mod inteligent in fata autoritatilor, in media. Tu ce faci de ce nu militezi activ? Sau poate o faci?


 20. gala

  Intr-o vreme ma gandeam ca sunt prea batrana sa ma mai inscriu in vreo organizatie care sa militeze pt ceva… :P
  Oricum astazi mi-am schimbat optica.Intorcandu-ma de la miting, m-am hotarat s-o fac…

 21. @Gala
  Vezi tu pe cineva batran pe aici :)
  Ai un avantaj mare! Cine trece pe la PD invata un lucru foarte important, relatia binara: asa, da; asa, nu.

Leave a Reply