George Serban

Domnule presedinte interimar al Romaniei, Crin Antonescu …

…  aliatul nostru, prim-ministrul Victor Ponta, care, pana acum, a functionat intr-un tandem ireprosabil, are nevoie de sprijin.
O mare parte din tara e incremenita.
Tabloul unui chip de om, la pupitrul prezidential, de la Cotroceni, dupa ce, timp de aproape opt ani, chipul acela grobian ne ingretosase, este un tablou incredibil.
O mare parte din tara isi tine rasuflarea. Este un amestec de emotie si autolinistire. Multi cred ca butoanele se afla la dumneavoastra si planul de reechilibrare a deficitului mare de democratie, de reinstaurare a normalitatii in tara merge inainte.
Mi-e teama ca nu este asa.
Instalarea dumneavoastra la Cotroceni, asteptata de atati oameni, atitudinea dumneavoastra, anuntata ca va fi in termeni constitutionali de implicare decenta, creaza pericolul de “a rupe frontul”.
Adversarul nostru, care nu este un adversar politic, in termeni conventionali, si este, in fapt, asa cum chiar dumneavoastra l-ati definit, adversarul Romaniei, face ce stie cel mai bine. A coborat lupta politica in subteran, in canalele din care, probabil, isi are obarsia. El considera ca, asumandu-va un mandat constitutional, ati devenit captiv la Cotroceni iar aliatul nostru, premierul Victor Ponta, a ramas singur si vulnerabil. In acest moment, veriga slaba a frontului pentru schimbarea Romaniei este Victor Ponta. Se afla sub tunurile complicilor lui Traian Basescu, strecurati in sau chiar la conducerea unor institutii ale statului, aflate, acum, in subordinea dumneavoastra.
Am sentimentul unei scene ridicole. A unui front aflat in plina ofensiva, unde, in prima linie, apare o patachina cu voce de cucuvea spunand …
“Stop, stop, opriti razboiul, opriti ofentiva ca am citit CV ul generalului si a comis o eroare jenanta. Vreau sa fie trecut in rezerva”
Avem datoria, fata de acest popor, alcatuit din oameni plini de speranta, sa le luam pe aceste patachine sa le tragem in spate, sa ne continuam razboiul, sa nu-i dezamagim pe oameni. Sa le spunem ca dupa victorie generalul nostru va da sooteala ca un adevarat barbat pentru ceea ce a gresit.
Dar patachinele, cu fusta sau pantaloni, cu sau fara epoleti, platite de Basescu Traian sau de Traian Basescu, trebuie sa stie ca nimic nu ne mai poate opri.

Domnule, presedinte Crin Antonescu, va rog sa convocati urgent o sedinta a CSAT si sa transmiteti un mesaj ferm institutiilor de forta ale statului.
Dumneavoastra intelegeti sa-i respectati (desi multi nu merita respectul dumneavoastra), intelegeti sa aveti o implicare decenta daca ei se scufunda intr-o deplina si constitutionala tacere, pana la 29 iulie 2012.
DACA NU, NU!
Butoanele sunt la dumneavoastra, parlamentul este alaturi de dumneavoastra si ceea ce este cel mai important oamenii sunt alaturi de dumneavoastra.

Leave a Reply