George Serban

Din suflet, domnului Judecãtor Viorel-Virgil ANDREIEŞ – Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Aceasta scrisoare a fost transmisa astazi 27 februarie 2009

Domnule Presedinte,
incep prin a va asigura de bunacredinta si seriozitatea demersului pe care il fac, adresandu-va aceste randuri.
Am convingerea ferma ca Romania se gaseste intr-un proces evident, involutiv, in planul democratiei. Cred, insa, cu tarie ca o Justitia corecta poate fi, in acest moment, un factor decisiv pentru normalizare in timp ce Injustitia va degrada si mai mult starea natiunii. Sunt extrem de ingrijorat de modul in care functioneaza institutiile sistemului judiciar. Pentru mine, ca cetatean al acestei tari, Consiliul Superior al Magistraturii este o speranta. Prin atributiile sale constitutionale, prin magistratii care alcatuiesc aceasta institutie.
Domnule Presedinte, nu-mi inselati aceasta speranta. Va rog! Profesionalismul si reputatia dumneavoastra si al celorlalti colegi, este pentru mine dincolo de orice indoiala. Pe langa tot ceea ce faceti, mai trebuie foarte putin pentru ca totul sa fie asa cum trebuie.
Am aici, luata de pe pagina oficiala, a CSM ordinea de zi a sedintei de astazi, 26 februarie 2009, care era programata sa inceapa la ora 10:00. Presa era anuntata ca sedinta va incepe la ora 10:00. Fiind vorba de institutia cea mai reprezentativa a Justitiei din Romania, nimeni, dar absolut nimeni, cu exceptia dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra, nu poate schimba ora de incepere a sedintei si ordinea de zi a CSM. Cine face acest lucru sfidand cea mai inalta Magistratura a Tarii, este un nesimtit. Nu lasati sa se intample asa ceva!
Pentru mine, sunteti garantul actului de justitie. Dumneavoastra ma veti apara atunci cand voi fi inselat, umilit sau nedreptatit de institutiile statului de la presedinte in jos, pana la ultimul functionar. Pentru a-mi da curaj, incredere si siguranta, va rog domnule Presedinte, cu cel mai deplin respect, nu-i mai tineti si nu-i mai aranjati scaunul presedintelui tarii cand vine sa faca campanie electorala la Inaltul Consiliu al Magistraturii. Dumneavoastra nu meritati asa ceva, domnule Presedinte!
Cand de fata cu dumneavoastra, domnule Presedinte, un om umileste o femeie, un inalt magistrat, dati-i peste mana cu blandete, cu intelepciune si demnitate pentru ca dumneavoastra sunteti barbat, domnule Presedinte!
Si daca veti face toate aceste lucruri, veti face nebanuit de mult pentru Justitia Romaniei. S-ar putea sa pierdeti o functie dar veti castiga respectul definitiv si admiratia romanilor. Respectul meu il aveti, oricum!

Cu inalta consideratie,
George Serban

ARTICOLUL 80
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

ARTICOLUL 133
(1)Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei
………………………………………………………………………………………………………………
(6)Preşedintele României prezidează lucrările Consiliului Superior al Magistraturii la care participă.

ordine-de-zi-csm

No Responses to “Din suflet, domnului Judecãtor Viorel-Virgil ANDREIEŞ – Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii”

 1. @G. Eşti cârcotaş. :) Dar la mine n-ai avut curaj să răspunzi, ce te faci tu fără el? :lol: Cred că se cinsteşte pe chestia-asta. :lol:


 2. krudus

  Domnule George Serban, va asigur ca nu sunt membru de partid, nu am fost si nici nu voi fi vreodata dar,….am cateva intrebari pentru dumneavoastra.

  Ati fost si ati ramas un om cu verticalitate in politica romaneasca, cel putin asa va stiu.

  De ce ii solicitati domnului Presedinte Iliescu, sa intervina pentru dl. Nastase?Este oare, domnia sa, chiar atat de neajutorat?
  Un profesor de drept, nu are de ce a se teme mai ales ca este vorba despre “facaturi politice”.Dl. Nastase ,asa sustine in presa, tot la fel de bine poate dovedi acest lucru si in fata instantei.

  Justitia, este oarba in general dar cand vine vorba despre oameni bogati, tine cont sa fie ceva mai blanda din pacate.Are toate sansele sa iasa basma curata chiar daca, fie vorba intre noi, a comis-o.

  De ce nu interveniti de exemplu si pentru batrana Maria Chis sau pensionarul de 80 de ani, bagat la puscarie pentru o palma de pamant?

  Pe acesti romani, ca si dl. Nastase cine ii apara?

  Pt. ei, cine trebuie sa intervina?..sunt oare acestia mai putin romani decat dl. Nastase?

  Ani de zile, dl. Presedinte Iliescu, a fost atacat din toate partile, cine a intervenit pentru domnia sa?…… NIMENI, domnule Serban !

  La vremea cand dl. Iliescu, il ruga pe dl Nastase sa fie ceva mai atent cu smekeriile, dl. Nastase il privea deja de sus.Nu cred ca este corect ca de fiecare data, dl. Iliescu, sa fie salvatorul celor care au comis greseli in mod intentionat si cu buna stiinta.Politica de stanga nu se face cu opulenta si lux sau legand amicitii cu bivolari care au fraudat statul roman.

  “Fiecare cum isi asterne asa sa doarma”, spune un proveb vechi.

  “Sarac si cinstit” parca e mult mai confortabil.

  In acesta situatie deloc confortabila, nici eu, nici dumneavoastra si nici dl. Iliescu, nu l-am adus pe dl. Nastase.A fost decizia domniei sale si a sotiei.

  Sa lasam totusi Justitia sa isi spuna cuvantul, parlamentarii au alte prioritati nationale.S-au tocat prea multe hectare de padure cu articole despre dl. Nastase.

  Cu respect si consideratie.

 3. @R
  Fac altu’ mai urat! :lol:

 4. Off topic(cu scuzele de rigoare)
  Dragii mei combatanti va ofer o mostra de tupeu la mana a doua daca sunteti curiosi din cale-afara:

  http://mircearoman.blogspot.com/2009/02/cristian-preda.html

 5. @Marius
  Am citit. La ce te asteptai? Toti oamenii care au onoare si au acceptat ca au facut o grava eroare au parasit cu demnitate Palatul Cotroceni. Unii au plecat mai devreme, altii mai tarziu, dar au plecat. In ceea ce-l priveste pe dl. Preda eu cred ca a facut o alegere buna. Pacat ca nu-l poate convinge si pe Basescu sa mearga la PE. Eu i-as vota pe amandoi. Ar fi un castig pentru toata lumea. Ei s-ar simti bine impreuna. Ar fi printre oameni, multi ca si ei. Ma refer la grupul polotic al PPE. Ar fi un castig si pentru noi. Am scapa! Sper ca nici tu nu ai suferi desi, cu siguranta, solutia nu ar fi cea optima. Sau cum ar spune presedintele nostru nu ar fi ¨foarte optima¨. :)

 6. @G. De-asta mă temeam! :shock:

Leave a Reply