George Serban

Doua zile pierdute, in Parlamentul Romaniei din cauza unuia care nu stie, nu poate si nu vrea sa faca altceva decat campanie electorala penibila

Recunosc, pregatisem, pentru ambianta un clip, prezentand-o pe doamna ANastase, facandu-se de ras atat pe domnia sa cat si Camera deputatilor. Nu stie nici ce sa faca cu “bilele”, nici daca le inmaneaza chestorii sau secretarii. La mai mult de un an, de cand niste iresponsabili au desemnat-o in aceasta inalta functie. Astazi, a aratat, intr-un mod si mai penibil ca nu stie cand trebuie sa coboare la tribuna, sa vorbeasca in nume personal, si cand trebuie sa vorbeasca de la microfonul presedintelui Camerei deputatilor. Doamna ANastase a prezentat mesajul presedintelui Romaniei, adresat presedintelui Camerei deputatilor, coborand la tribuna de la care vorbeste deputatul Roberta ANastase si nu presedintele Camerei.
Nu voi mai posta astfel de clipuri sau, daca o voi face, le voi posta direct la pagina … specifica “Romanelia”. Cu alte cuvinte, incerc, prin ceea ce scriu aici, sa respect institutia Parlamentului Romaniei si nu sa o persiflez, chiar si pentru a ne distra pe seama unor personaje ridicole si inepte. Am observat, inca dinainte de Craciun, ca blogul meu este tradus si citit – nu stiu cine sunt aceia – de prersoane din mai multe tari. Se distreaza suficient de mult europenii pe seama liderilor nostri urmare comportamentului acestora. Nu este cazul sa le dam noi motive.
A fost, prin urmare, o zi pierduta pentru Camera deputatilor. Domnul prim-ministru Emil Boc a preluat locul lui Basescu fiind, vizibil, pregatit pentru o rocada la presedintia Romaniei astfel incat Basescu sa poata prelua functia de prim-ministru in conditiile unei majoritati parlamentare de nadejde. Premierul, aflat in campanie electorala, singurul lucru pr care il face de aproape 10 ani, a venit in Parlament sa prezinte un program legislativ alcatuit din 2 (doua) pozitii mari si late. “Smechereste” ne-a anuntat ca programul legislativ este mult mai amplu dar nu vrea sa rapeasca timpul parlamentarilor. Eu zic ca, de fapt, programul legislativ nu exista, asa cum nu exista nici programul de guvernare sau programul anticriza. Dupa modelul de ieri, din Senat, Emil Boc a venit si in Camera deputatilor sa vorbeasca fara sa spuna nimic. Spre deosebire de Senat, in Camera deputatilor a primit o replica pe masura.

Am apreciat interventia lui Calin Popescu Tariceanu. N-am auzit-o in intregime, dar cred ca am prin esenta.

Si un reprezentant al minoritatilor, altele decat cea maghiara, care lamureste populismul ordinar al lui Basescu si al lui Boc, privind … “romanii”. Maghiarii n-au reactionat vreodata …

16 Responses to “Doua zile pierdute, in Parlamentul Romaniei din cauza unuia care nu stie, nu poate si nu vrea sa faca altceva decat campanie electorala penibila”

 1. Domnule George Serban
  Acum zece minute am fost anuntat ca cererea mea “se bucura de toata consideratia si atentia posibila.”

  TRAIAN BASESCU PUS SUB ACUZARE DE TRAFIC DE ARME IN USA.
  Intr-un document notarizat trimis catre MICHAEL J. GARCIA, United States Attorney,UNITED STATES DISTRICT COURT
  SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
  am cerut punerea sub acuzare a cetateanului roman Traian Basescu.
  Administraţia americană Antidrog (DEA) a anunţat că Monzer al-Kassar, liderul unei reţele internaţionale de trafic de arme, cărui , a fost condamnat în SUA, la 30 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.
  El a fost gasit vinovat de conspiratie în vederea vânzarii de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor columbiene FARC.
  In declaratia prestata sub juramant al agentului DEA. William Brown se spune ” KASSAR A PLATIT PRODUCATORUL DE ARMAMENT ROMARM 3.5 MILIOANE EURO.” In aceiasi declaratie se arata: ” IN POSESIA LUI KASSAR IN MOMENTUL ARESTARII SALE ,SA GASIT CONTRACTUL INTRE INTREPRINDEREA STATLUI ROMAN ROMARM . A FOST DEASEMENEA GASIT LICIENTA DE EXPORT (Romanian export licence C32.7515 issued to Romarm )
  Expertul Uniuni Europene OSCE Peter Danssaert intreaba fara sa primeasca raspuns.” Cum este posibil ca sub presedintia lui Traian Basescu ,companiile de armament sa aiba legaturi cu Bout si Kassar. Cum este posibil ca acestia sa se intalneasca in lumina zilei cu cu oficiali si ministrii din guvernul Roman?
  Raspunsul este simplu. IN ROMANIA EXISTA O EXTREM DE PUTERNICA MAFIE A ARMAMENTULUI. ACEASTA INSTITUTIE ESTE SPRIJINITA DE DIFERITE INSTITUTII ALE STATULUI. IN FRUNTEA ACESTEI ORGANIZATII DE TIP CRIMINAL SE AFLA TRAIAN BASESCU.
  DACA KASSAR A LUAT 30 DE ANI DE PUSCARIE , CATI VA LUA BASESCU?

  Corespondenta by Robert Horvath ziarist USA
  VEDETI DOCUMENTE EXTRAORDINARE PE :
  DESCHIDETI
 http://www.myspace.com/val2002
  URMARITI : http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 2. NEGUSTORII MORTII BOUT- BASESCU


  Filmul este gata. Documentarul facut pentru N.H.K Japan se cheama ” Fratii de arme Bout-Basescu ” .EL va fi preluat de statiile de televiziune americane. Este interesat si statia franceza Chanel 5 ( international ). Urmariti interviul meu luat cu Victor ( Bout pe blogul meu http://devanewyork.blogspot.com/.) in inchisoarea din Bangkok.


  Cititi: THURSDAY, NOVEMBER 26, 2009
  FRATI DE ARME VICTOR BOUT TRAIAN BASESCU !
INTERVIUL LUI ROBERT HORVATH CU VICTOR BOUT


  Off camera Bout spune ca in cazul extradarii in SUA el ai va baga pe multi la apa, inclusiv pe ” fratele de arme.
  Documentele lui V.Vasilescu http://www.myspace.com/val2002 transmise de americani autoritatilor Tailandeze fac foarte posibila ca Traian Basescu sa fie chemat martor si mai tarziu inculpat in procesul de la New York

 3. Mi-a placut astazi discursul lui Tariceanu. Astazi a fost asa cum ar trebui sa fie tot timpul.A fost anti Basescu.

 4. @Theodora
  Tariceanu a avut un discurs bun, de lider de grup. A transmis mesaje clare si ferme. Eu nu l-am suspectat vreodata ca ar fi ¨pro Basescu¨ ci mai de graba prea concesiv fata de ideea intrarii la guvernare. Nu toate ideile unui om sunt bune.

 5. DECESUL POLITIC AL PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU
  ( PROTESTUL EVREILOR AMERICANI CATRE GUVERNUL ROMANIEI )
  Domnule GEORGE SERBAN
  Transmit prin intermediul dumneavoastra o veste extrem de proasta pentru presedintele reales. Poate sa fie o veste fatala sau mai precis finala.
In cursul zilei de ieri la 6 / 30 ora New York a avut loc prezentarea filmului meu
” Desecrarea Menorei ‘
despre expozitia antisemita organizata de ICR al carui Presedinte de Onoare este Traian Basescu. Filmul a fost vizionat la Anti Defamation League, cea mai puternica organizatie evreiasca din lume . Aceasta considera ca organizarea unei expozitii de tip propagandist Al Queda la colt cu cladirea organizatiei si la cateva minute de sediul ONU, de catre statul roman ca o provocare la adresa lumii civilizate.
Filmul incepe prin venirea politiei americane la sediul institutiei anticulturale romane in miez de noapte. Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/
Cautati articolul Expozitia Patapievici deschisa dupa doi ani de zile ! Uluitor
,Incredibil, Senzational ,Dement !
( Vedeti politistii privind prin vitrina Romanian Galerii la o uriasa menora simbolul sacru al evreilor manjita cu cuvantul Fuck )
In legatura cu aceasta prima expozitie antisemita, organizata oficial de un guvern ,dupa incheierea celui de al doilea razboi mondial . (Exceptand Iranul ) am primit un telefon important.
DIRECTORUL SECTIEI EXTERNE AL ANTI DEFAMATION LEAGUE IONATHAN VICK ,ANUNTA TRIMITEREA UNUI PROTEST CATRE GUVERNUL ROMAN PRIN AMBASADA USA DE LA BUCURESTI.
Mentionez ca la cateva minute distanta redactorul ziarului New York Magazin
G. Culian a primit un mesaj similar.
Robert Horvath DEVA cineast New York
  PENTRU CONFIRMAREA STIRII FATALE PENTRU REGIMUL DE LA BUCURESTI SUNATI:
GRIGORE CULIAN
NEW YORK MAGAZIN TEL 7I8 896 8383 http://www.nymagazin.com
ROBERT HORVATH DEVA
TEL 212 463 8074
  http://devanewyork.blogspot.com/
DATE PERSONALE DE CONTACT
http://www.devagallery.com/

 6. Domnul Boc vorbeşte mereu fără să spună nimic. Băsescu tace cam profund în ultima vreme, îşi trimite rudele şi/sau marionetele la evenimente mondene şi tot numărul prea mare de parlamentari se pare că e cauza tuturor problemelor. Nu contest că şi în Parlament sunt unii care ar trebui să plece acasă. Dar nu toţi sunt la fel. Şi-aşa m-am săturat de nemernicii care ne execută, sub pretextul că ne conduc, de diversiunile lor care, culmea, încă prind. Cel mai tare între toate, mă deranjează însă adunătura de dobitoace care formează poporul român. Şi conform unor sondaje europene, 49% din acest popor e mulţumit de felul în care trăieşte. Suntem buni de pus în manuale de zoologie…

 7. @Ada, nimic nu este intamplator. Capetele plesuve … gandesc. Pe termen lung. S-au prins ca in opozitie sunt multe domnisoare, au evaluat forta si vulnerabilitatile opozitiei si, cum spuneam, gandesc …

 8. Două zile pierdute le-aş suporta, dar cînd mă gîndesc că după cinci ani pierduţi ne mai aşteaptă cinci…

 9. @Lucia, asta se numeste deformatie profesionala. Dramatizezi! Eu gandesc pozitiv. Oricat de rau ne va fi, nu ne poate fi atat de rau cat le va fi retardatilor care l-au votat cuprinsi de furie si frustrare :) ))))) In plus, daca Vadim nu este la fel de ¨dus cu mansarda¨ ca si el, imi amintesc o declaratie in care spunea ca mai dureaza cateva luni, maximum un an pe (Doamne fereste!) o boala foarte grava. Asta chiar n-as dori … Dar, pana la urma, Dumnezeu le randuieste pe toate! Be happy, don´t …


 10. Toni

  Credeam că doar la tribunalul este “sala paşilor pierduţi”…
  Nu-mi spune că s-a mutat la Parlament, că nu te cred, oricum!
  Tot ce se petrece sub cupola Democraţiei are o semnificaţie, are o importanţă şi are o consecinţă.
  De exemplu, să determine căderea măştilor!
  Dar nu numai…
  Se aud vocile pro şi vocile contra, se aud vocile imparţiale, avem ce judeca… Şi decide.
  Cu propria noastră minte, nu chiar cea de pe urmă, dar nici foarte departe…
  Din tot acest aparent derizoriu se naşte Legea, din toată acestă aparentă debandadă se naşte Ordinea, din toate aceste aparente futilităţi se naşte Viitorul naţiei!
  Cu hăis, cu cea, cu futu-i, cu băga-mi-aş, cu fir-aş al dracului să fiu (să fie, să fiţi! ), cu toată scremerea şi cu toată lentoarea, Parlamentul împinge societatea înainte!
  Cu condiţia să existe, să funcţioneze, să supravieţuiască.
  Distorsionat însă, mutilat de referendumuri aberante, redus la turma de behăitori la unison pe care o ştim şi pe care am văzut că poate transcede timpul şi spaţiul (U.R.S.S., Coreea de Nord, Iran, Argentina, Angola etc.), Parlamentul poate, la fel de bine, împinge societatea înapoi…
  În preistoria Democraţiei…
  Aşa că mai bine plictisiţi, decât oropsiţi!

 11. buna dimineata George. o zi buna
  @Toni bravo pentru ultimul comentariu. chiar mi-a placut… scrierea

 12. @Cody, hai sa traiesti! O zi frumoasa! :)

 13. @Toni, cand am citit, prima oara, comentariul tau eram obosit si am preferat sa-l recitesc dimineata. Tu nu scrii “intamplator”. Ar fi doua lucruri de lamurit. Opinia ta este sa-i lasam pe cei din Parlament sa-si vada de treburile lor, in voia lor pentru ca, oricum, lucrurile merg inainte? Credibilitatea lor publica si cultura civica a acestui popor pot fi un “scut” de nadejde in apararea democratiei. Cand spun “acest popor”, ma refer la 13 milioane care aritmetic se compun din 8 milioane de indiferenti, vreo 200. 000 de morti care se ambitioneaza sa voteze, aproape 1 milion de nenascuti, cu o asemenea putere de convingere incat li s-au alocat CNP anticipat si la care se aduga balastul firesc al oricarei natiuni. Crezi ca suntem in siguranta? Eu impartasesc opinia ta privind “esenta” activitatii democratice din Parlament, mai ales ca am trait-o exact cum o descrii atat de plastic :) Dar, ceea ce se intampla, in prezent, in Romania, seamana, tot mai mult, cu “procesele democratice” din Germania, de la inceputul anilor ’30. Sigur, intr-o lume actualizata la acest inceput de secol, cu o UE, un PE dominat de un partid varza, fara doctrina, mult mai preocupat de a-si pastra suprematia decat de a-si gasi propria cale politica. Dar “realitatea” se furiseaza printre noi hipnotizandu-ne. Sunt convins ca stii, din istorie, ca cele mai convingatoare sunt … creierele bolnave. Daca n-am inteles eu bine mesajul tau, imi cer scuze! Chiar m-ar interesa!


 14. Toni

  Nu, nu asta era! Câinii de pază ai Democraţiei trebuie să existe, să latre, să muşte!
  Eu ziceam doar că ceea ce pare pierdere de timp în Parlament, discuţii, controverse etc., în realitate se poate dovedi un câştig, Totul depinde de cum se face decodificarea şi interpretarea, adică de cine se constituie ca interfaţă între Parlament şi opinia publică.
  Presa, în primul rând, dar şi toţi ceilalţi interesaţi şi pasionaţi de apărarea Democraţiei, cu o tribună de la care se pot face auziţi. Şi ascultaţi…
  Cum altfel să separi grâul de negură, decât lăsând negura să iasă la suprafaţă, pentru a o putea identifica mai uşor.
  Nu ştiu dacă sunt clar…
  Fiecare pasăre pe limba ei piere, parcă…
  Câteodată mi se pare că Parlamentul este ca o turmă de bivoli în care cei mai puternici se iau în coarne, pentru a stabili o ierahie vremelnică, în jurul căreia aleargă doi, trei căţei lătrători care o conduc spre pajişte sau spre apă, în urma căreia vine ciurdarul, cel care esta beneficiarul, adică poporul suveran…
  Nenorocirea intervine atunci când ciurdarul rămâne prea în urmă, câinii pierd cărarea şi bivolul cel mai şi preia conducerea…
  Mda, un fel de-a spune…
  În orice caz, Parlamentul nu este la adăpost de erodare, dimpotrivă, de aceea este vitală existenţa altor forţe în societate, pentru a interveni în cazul, foarte probabil şi posibil, de grav derapaj spre delăsare, spre abuz, spre dictatură, în final.
  Cam asta era…


 15. Toni

  Hai că tot pare confuz.
  În cazul celor două zile “pierdute” din Paralment, poate că abureala emisă de primul ministru şi comentariile iscate par a fi o ilustrare a zicerii “Un nebun aruncă o piatră în lac şi 10 înţelepţi se reped s-o scoată”, dar eu zic că:
  1. Răspunsurile primite, cum foarte bine le-ai evidenţiat pe blog, mai ales cel dat de Tăriceanu, constiruie un câştig, nu o pierdere.
  2. Expunerea demagogiei de doi bani a aceluiaşi PM, de asemanea, se constituie la câştiguri, nu la pierderi.
  Deci, ceea ce, pe termen scurt, pare o pierdere din timpul de lucru efectiv, mă refer la procesul de legiferare propriu-zis, se poate transforma într-un câştig pe termen lung, dacă opinia publică recepţionează corect sensul celor întâmplate.
  Şi, dacă cineva chiar a pierdut ceva, acela este Bocănilă, cu condiţia, desigur, ca cei din public să nu fie suporteri fanatici…
  Ceea ce, desigur, nu se poate spune că nu există…
  Per global, însă, cine are urechi de auzit şi ochi de văzut a auzit şi a văzut!
  Direct, prin intermediari, într-un fel sau altul, se află!

 16. @Toni, nu mai e nimic confuz. Sunt de acord!

Leave a Reply