George Serban

Dupa 20 de ani – Partea IV-a – Ceauşescu se reîntoarce mai spăşit, usor întinerit, complet chel, vizibil mai prost, pus pe şmenuri, urâţel foc şi ceva mai decis să evite răcoarea usturătoare a glonţului patriei. Şi … se termină cu aniversarea nemeritată a Revoluţiei române!


Cu 20 de ani in urma, in jurul de 12:30, Ceausescu fugea, cu un elicopter, de pe acoperisul sediului C.C. al P.C.R.
Acesta a fost punctul de intensitate maxima al Revolutiei romane care a facut posibil ca principalele structuri politice si de putere ale regimului comunist sa fie desfiintate.

Dupa 20 de ani, in sala de sedinte, in fata camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei, un impostor, ales in unanimitate de membri Curtii Constitutionale, s-a proclamat presedinte, potrivit regulilor democratiei – o democratie resemnata in fata fraudei si imposturii – in pofida fraudarii evidente, dovedite de partidele politice. I-am vazut pe judecatorii Curtii Constitutionale. Pe unii, ii cunosc. I-am revazut, surpins cat de urata este batranetea pentru unii. M-am intrebat daca oamenii aceia, mai au discernamant asupra propriilor decizii?!

Am asistat, in fata televizorului, la ceea ce as putea numi “INJURAMANTUL”
Nu pot spune decat un singur lucru. De acord! … asa, si nu altfel, sa-ti ajute Dumnezeu!

Astazi, 22 decembrie 2009, la o distanta de 20 de ani, se contureaza un guvern aproape caricatural, daca n-ar fi trist, format din oameni cu grave suspiciuni de coruptie, fapte penale si dovezi de incompetenta. Pe scurt, se contureaza ceea ce s-ar putea numi, cu adevarat, un guvern … “PENAL SI SECURIZAT”!

In baza unei constitutii, gandite prost si superficial, comisiile permanente de specialitate ale Parlamentului, fac misto de “proaspetii” si penibilii candidati pentru fotolii ministeriale. Avizul comisiilor fiind … consultativ, parlamentarii dau impresia ca la optiune de a-si vedea de treburile lor, au o alternativa: votul la misto. Si o fac cu prisosinta.

Iata doar un “exponat” al galeriei de ministri ai “guvernului penal si securizat”!

Armata Romaniei, aflata sub autoritatea Ministerului Apararii Nationale, va asculta de cuvantul plin de intelepciune al … eroului necunoscut. Militar in rezerva, un adevarat exemplu pentru inaltii ofiteri afaceristi ai armatei. Ceilalti ofiteri, de cariera, cum se spune, par a fi coplesiti de … democratie.

Dar asta nu este totul! Competentul general, gata sa-si sacrifice timpul liber pentru treburile armatei si, nu in ultimul rand, pentru interesul national, explica cum i s-au deformat umerii de la … ploaia de stele cazuta, pe neasteptate, fata de care nu s-a putut apara. Ce-o fi prost? La cum arata … “interesul national”?!

Si, in sfarsit, a trecut si aceasta aniversare rotunda – 20 de ani! – a Revolutiei romane, fara de care multi dintre acesti saltimbanci politici, fara nimic in urma lor, ar fi ramas ceea ce sunt, in realitate … Niste “nimeni”!

PS:
Fara nici o legatura, dintr-o data, o intrebare mi se infige in creier. De ce, oare, toate “tarfele nationale” ale acestei tari trebuie sa se numeasca Elena? Cunosc atatea femei admirabile, onorabile care se numesc Elena!
- Pai, d-aia … aud vocea lui Miki – Miki e mose-ul meu! … astea n-o s-ajunga acolo, sus!
- Taci, dracu’ din gura! Te-am intrebat ceva?
- Vezi – continua Miki, obraznic – ai inceput sa ai accente autoritare! Imi inchizi gura …

6 Responses to “Dupa 20 de ani – Partea IV-a – Ceauşescu se reîntoarce mai spăşit, usor întinerit, complet chel, vizibil mai prost, pus pe şmenuri, urâţel foc şi ceva mai decis să evite răcoarea usturătoare a glonţului patriei. Şi … se termină cu aniversarea nemeritată a Revoluţiei române!”


 1. theodora0303

  Domnule Serban,
  Si eu mi-am pus intrebarea de ce judecatorii Curtii Constitutionale au imbatrinit urat?
  In ceea ce priveste Oprea Gabriel… mie imi face rau fizic cand il vad. Cred ca ar trebui sa merga la un consult la psihiatru, sigur nu este normal la cap. Ati observat cum priveste si cum clipeste cand vorbeste?
  Salutari lui Miki, mose-ul dumneavoasta. :)
  Are dreptate….. este periculos cu “accentele autoritare” :)
  Cu drag si respect


 2. codeus41

  deci ai inceput sa ai dispute chiar si cu…”miki”. e da rau :)

 3. @Cody, accentele autoritare sunt virale. Ai mare grija :)


 4. pastel

  Cine este “in spate”? Ce interese au ? Chiar vor pe gratis Romania? Cum altfel se explica “marea vinzare” prin imprumutul la FMI?
  PS.
  Ce va spuneam eu? Cosasul sef e la mare cautare.
  Vrea reconciliere. Simte dezastrul ce-l asteapta. Minte in continuare, fara nerusinare, cu dezinvoltura. Afiseaza mirare linga tradatori si-i consulta, le cere compasiunea. Ei cred ce spun? Pina unde vor sa amageasca cu “interesul national”?
  Adeptii lor inca mai au rabufniri, mai flutura cirpa nevinovatiei ascunzind hotia, frauda si etalind smecheria, in sustinerea fraudatorului presedinte.
  Dumnezeu e mare, slavit sa fie! Vede tot si poate le va “da” dupa merite si credinta, sa se sature!
  Sarbatori fericite!

 5. @pastel, a fost o vreme in care inca mai credeam in acel … “dupa fapta si rasplata!” Si acum, mai cred dar ceva mai rezervat!


 6. Dan Profiroiu

  http://www.youtube.com/watch?v=cLlNX9rZLok
  Pe 22 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu şi soţia sa Elena au parasit puterea politică, fugind din ţară la bordul elicopterului prezidenţial. În acel moment, Revoluţia Română a învins. Tot masacrul ce a urmat, a fost înscenarea diabolică a putchistului Ion Iliescu, o minte de o mie de ori mai bolnavă şi mai periculoasă decât cea a dictatorului detronat. Neo-comunistul Iliescu a angajat pe cunoscutul regizor de film Sergiu Nicolaescu să îi regizeze cea mai mare epopee a tuturor timpurilor – transmisă în direct pe toate canalele de televiziune din lume… Un film macabru, în care figuranţii au căzut sub ploaia de gloanţe reale, spre satisfacţia unui singur om: Iliescu.
  20 de ani mai târziu, acest om deosebit de periculos este încă liber şi continuă să sponsorizeze noi masacre odioase în propria sa ţară genocide intelectuale şi spirituale, adevăratei spălări de creiere în masă… Dovadă stau rezultatele incredibile şi fără nici o logică ale recentelor alegeri prezidenţiale din sărmana noastră ţară. Însuşi fostul dictator s-a întors din morţi pentru a condamna acest nou genocid!…

Leave a Reply