George Serban

ELEFANTUL SI PORTELANURILE

Politica externa a unei tari este unul dintre domeniile cele mai sensibile. O armonie deplina intre cultura, inteligenta, abilitate diplomatica, munca informativa si capacitatea de a valorifica informatiile. Adica un set de calitati care lipseste aproape in totalitate Romaniei pentru ca totul este subordonat intereselor unui om si nu in interesul unei natiuni.
Cand un om incult, primitiv, cu o inteligenta modesta, disimuland un excesiv instinct de conservare a unui animal haituit, cand un astfel de om se amesteca intr-un domeniu atat de fragil ca cel al diplomatiei, am imaginea elefantului printre portelanuri.
Cand iresponsabilul personaj, la care ma refer, intra, in scop strict electoral, cu bocancii lui plini de zoaiele propriei imoralitati intr-un capitol al istoriei inca plin de sensibilitati, atat pentru Romania, cat si pentru actualii ei aliati, dezastrul diplomatic pare iminent. Istorici reputati ai lumii abordeaza aceste subiecte cu manusi si bisturie extrem de fine. Nu e loc de minti aburite de alcool, ranjete si hahaieli grobiene, angoase “penale”.
Iar cand lumina in acest incident, incearca sa faca Mihai Gadea, Lucian Mandruta si Mircea Badea, totul pare sa prinda conturul unei farse proaste. Prezența atat de binevenita, pana la un moment dat, a domnului academician Dinu Giurascu incepe sa ma contrarieze tot mai mult.
Rusii nu ne-au jignit. Ne-au tratat ca pe o chestie jenanta care-i pisca. Vi se pare ca au sarit marile puteri, marii nostri aliati sa ne apere? Ce-s prosti?!

One Response to “ELEFANTUL SI PORTELANURILE”


  1. ani

    Esti f delicat cand zici de elefant in magazinul de portelanuri; asa e expresia dar elefantul e inocent si neindeminatic. Eu ma gandesc mai mult la babuinii aceia tembeli care intra in case si distrug totul amuzandu se – HAHAIND adica. Uneori se bat intre ei .

Leave a Reply