George Serban

Foarte pe scurt, despre declaratiile … de seara

Cat se poate de scurt.

Azi dimineata, cei mai importanti lideri politici ai Romaniei democrate, presedintele PNL, Crin Antonescu si presedintele PSD, Victor Ponta, proaspeti si cu mintea limpede. dadeau declaratii presei. Despre natangul guvern al tarii si ideile sale imbecile. Dar si despre propriul destin, precum si viziunea asupra relatiei cu celalalt partid de opozitie.

Spre seara, aceeasi lideri, intr-o interventie telefonica la Stirea zilei abordeaza mai nuantat problema relatiei dintre cele doua partide aflate in opozitie.

De fapt, primul vorbeste dl. Victor Ponta care se refera la nevoia de pozitionare mai clara a PSD ca partid de stanga, cu o ideologie clara si care, va avea in PNL si Crin Antonescu un adversar puternic. Pentru ca PNL este un partid de dreapta iar PSD este un partid de stanga.
Dl. Crin Antonescu, mai nuantat decat dimineata dar mai favorabil, ii da dreptate dlui. Victor Ponta, spunandu-i ca si noi liberalii vrem sa existe si sa se consolideze un adevarat partid democrat de stanga. Se declara intru-totul de acord cu ceea ce afirmase anterior dl. Victor Ponta, in legatura cu pozitionarea celor doua partide, unul in raport fata de celalat.

Ok! As vrea sa le strig prin televizor ca astept sa-mi spuna ceva ce nu stiu.

Primul pas il face dl. Victor Ponta care afirma ca intre cele doua partide, aflate in opozitie, nu va putea exista apropiere decat in scopul apararii democratiei si a statului de drept. Dl. Crin Antonescu il aproba si afirma ca este de acord.

Iata noutatea pe care o asteptam! Partea proasta a televiziunii este ca nu poate asigura un dialog direct cu telespectatorii. Daca domnului Crin Antonescu as avea sansa de a-i adresa direct o intrebare, domnului Victor Ponta, nici gand.
Asa ca ma trezesc vorbind singur, in fata televizorului, intreband:
de cand vreti, domnilor sa incepeti sa aparati democratia si statul de drept?
In Romania, democratia si statul de drept nu sunt in pericol de … maine. Domnilor, nici de o cafea nu mai aveti timp! Statul de drept si democratia, in Romania, sunt in pericol de cativa ani buni si se erodeaza, incetul cu incetul, pe nesimtite dar din ce in ce mai vizibil.
Spre deosebire de cetatile medievale, statul de drept nu se apara din interiorul zidurilor ci din afara, atacand dusmanul si preluand initiativa politica. Astazi, prin vocea moluscai de la Camera deputatilor am aflat ca s-a dat primul atac. Aceasta initiativa trebuia sa ne apartina noua, domnilor. Ca la carte, cu o cerere din partea grupurilor parlamentare ale PNL si PSD prin care, pe obiective precise, sa se declanseze atacul pentru modificarea Constitutiei si modernizarea statului, adica pentru ceea ce ar insemna, cu adevarat, nu doar declarativ, apararea democratiei si a statului de drept in Romania.
… Ma opres aici, pentru ca vreau sa incerc sa dorm linistit, sa ma odihnesc. Trebuie sa-mi justific salariul!

9 Responses to “Foarte pe scurt, despre declaratiile … de seara”

 1. Maşina lui Frunzăverde, de fapt proprietatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, respectiv autoturismul de teren Volkswagen Tuareg a luat foc pe Str. Țarcului din Reșița, în jurul orei 21.
  S-a întâmplat… duminică. Arde banul public, arde…
  Autorităţile au concluzionat că sursa PROBABILĂ de aprindere a incendiului este un scurtcircuit la un cablu electric. ( ??!! )
  Voi ce părere aveţi, o întâmplare, un accident, neglijenţă, avertisment, reglare de conturi sau o … fentă, pentru Muc cel Mic care zise el răspicat că se interzice cumpărarea de… ori poate flacăra violet/portocalie, sau… ?
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/23/masina-lui-frunzaverde-a-cj-c-s-a-luat-foc-avertisment-intamplare-sau-altceva/
  Sibilla

 2. Avem un partid de dreapta, PNL. Avem şi unul de stânga, PSD. În mijloc, avem un partid de dreapta, stânga, centru-dreapta, centru-stânga, în funcţie de cum îi convine. Adică un PD-L, care teoretic, ar trebui să stea în picioare, nu la masă.
  Ce face PSD-ul, cu proaspătul preşedinte, ca să dea bine la electorat? Opoziţie? Amendează problema pensiilor, a alocaţiilor, a… orice, pusă de Guvernul marionetă a lui Băsescu? Nu, e prea greu.
  Se lansează în declaraţii care dau de înţeles că Adversarul e PNL. Bravo opoziţiei actuale din România. Aplauze, osanale şi plecăciuni…

 3. @Ada, este foarte corect! Dl. Ponta, inca il privesc cu incredere, sper ca dupa ce a rezolvat problema intrarii cu masina in curtea partidului, s-a pozitionat ideologic in raport cu “cel mai puternic adversar”, se va apuca de problemele grave ale tarii, incepand cu … cauza si nu cu efectele. Pentru ca cretinismul guvernamental este o consecinta si nu o cauza. Sper ca dl. Ponta va delega cuiva, cu experienta, problemele de strategie parlamentara, cat timp se va ocupa cu organizarea (lucru de inteles) a partidului. Altfel, vom ajunge sa aparam statul de drept, certandu-ne care e de “stanga” si care e de “dreapta” – lucru esential pentru romani! :) – baricadati in interiorul cetatii, cocotati pe ziduri si strgand din toti bojocii ca … vrem democratie.

 4. @victor i
  Ti-am raspuns, domnule coleg :)

 5. Acum i-a apucat si pe astia cu doctrinele. :(
  Sigur ca suntem diferiti.
  Cand naiba or sa inteleaga ca in momentul asta, lupta pentru apararea democratiei este mai importanta?
  Parca traiesc pe alta lume. :(
  O zi buna!

 6. @Theodora, incearca sa vezi partea pozitiva a lucrurilor. Substantivul “partid” este neutru. Cand e un partid, e … masculin. Cand … sunt doua, e … feminin. iti dai seama daca nu era neutru?!

 7. Nu e momentul acum pentru lupte intre PSD și PNL. Are dreptate Theodora. Și încă ceva – m-am bucurat că a căștigat Ponta deși pentru PNL ar fi fost mai bine să rămână Geoană. E momentul însă pentru o concertare a eforturilor opoziției. Cu șefi puternici în ambele tabere (PNL și PSD). Dar să treacă odată la luptă ! :)

 8. @Chat Noir, mi-e greu saspun, inca, daca era mai bun Geoana. Deja noncombatul lui, din motive poate de inteles, devenise de netolerat. Pe unii ii socheaza atitudinea mai distanta a lui Ponta fata de PNL. Eu zic ca asa trebuie sa fie in politica. Eu imi doresc o Romanie guvernata de liberali si social-democrati, intr-o alternanta si confruntare onesta si democrata. Mi-ar placea chiar Ponta si cu Antonescu sa fie prieteni. Asa am vazut eu in Europa si crede-ma ca am vazut multe. Dar Romania trebuie sa ajunga acolo prin izolarea si minimizarea fortelor nedemocratice de tip molusca. Si, vorba ta, sa inceapa odata!

Leave a Reply