George Serban

FRACTURA LOGICII

Unde nu inteleg logica domnului prim-ministru sau imi pare a fi o fractura a logicii domniei sale.
Mie, ca sustinator al Guvernului Ponta …

“Numirea procurorilor sefi nu este o decizie politica, nu se discuta in USL. Este atributia ministrului Justitiei si el trebuie sa faca nominalizarile. Altfel, ar insemna sa facem si noi ca Basescu, sa avem acelasi comportament” – declara domnul primi-ministru, temporar ministru interimar al Justitiei. Si declara public, in repetate randuri.

Ce nu-i in regula in aceasta declaratie?
In primul rand, desi neesential, merita precizat faptul ca actualul ministru interimar al Justitiei nu este un “tehnocrat”. Este un politician, presedinte al PSD si co-presedinte al USL si imi este greu sa cred ca in gandirea unui astfel de om, investit cu increderea mea, o decizie poate fi altfel decat politica. Deci, o eventuala numire a unui procuror sef, chiar avand la baza criterii de competenta, va fi o nominalizare politica. Chestia cu politicienii care iau decizii, altfel decat politice, poate fi spusa la o emisiune de televiziune, inghesuit fiind de realizator. Atat!
In al doilea rand, spunand ca nominalizarea procurorilor sefi nu va fi o decizie politica pentru ca ar insemna sa facem la fel ca Basescu, este o afirmatie directa, explicita, a faptului ca Basescu a numit procurori sefi, prin decizii si criterii politice. Cred ca nu poate nimeni contesta logica mea, pana aici.
Prin urmare, pe firul acestei logici, inseamna ca numirea procurorului general Codruta Kövesi a fost o numire, determinata printr-o decizie politica. Afirm asta, urmarind logica domnului prim-ministru, de a carui inteligenta si capacitate de a avea proprietatea cuvintelor, nu amnici o indoiala.
Si, atunci, ma intreb …
Oare, nominalizarea, in continuare, a unui procuror sef, numit de Basescu pe criterii politice, o doamna acuzata ca a subordonat Parchetul general unor interese politice, nu ar insemna … continuarea unei decizii politice, cu efecte grave pentru deteriorarea Justitiei romane, cu alte cuvinte, ar insemna ca o eventuala renominalizarea doamnei Codruta Kövesi nu ar fi altceva decat o noua decizie politica, continuand una luata deja de Basescu, cu cativa ani in urma?
Si, decat sa luam, in continuare, o decizie politica cu efecte deja grave, dovedite, n-ar fi mai bine sa spunem adevarul si sa nu ne ascundem in spatele unor false argumente?

Leave a Reply