George Serban

Fragment … deschis


Dragii mei prieteni – voua, ma adresez, in primul rand! -,
domnilor Crin Antonescu, Adrian Nastase, Victor Ponta si alti lideri, care credeti ca da bine sa repetati ce spune seful, stimati comentatori tv, mai mult sau mai putin neaveniti,
incercati sa ascultati, timp de 7 zile, cum se aude … tacerea si veti fi surprinsi sa vedeti ce alianta puternica, durabila si eficienta, mortala pentru criptofascismul portocaliu, vor face PNL, PSD si PC. Daca asta vreti, cu adevarat?!
In multe imprejurari, tacerea nu este doar inteleapta, este si odihnitoare. Si, este o realitate, multi dintre noi sunt foarte obositi
Fiti siguri ca avem aceleasi interese. Diferenta este ca eu cunosc mult mai bine dusmanul.

Liniste

11 Responses to “Fragment … deschis”

 1. Maestre, din nefericire, atit Antonescu, cit si Ponta, ne dau mult prea putine motive de a fi optimisti.
  Antonescu, la fiecare aparitie publica mai lanseaza cite un apel la unitate, de tipul:
  Bai hahalerelor din PSD, toata lumea stie ca ati facut si-ati dres, ce pramatii si ce penali sinteti, dar eu sint bun, inchid ochii la toate astea si va chem la unitate!
  Cu Ponta, e inca si mai rau:
  Cine, noi, oameni de stinga, am putea avea ceva comun cu aia, de dreapta? Niciodata!
  (Chit ca Ponta s-a cam inghesuit la guvernare alaturi de PDL, desi seniorii partidului au fost, transant, de alta parere)
  Asa ca, degeaba sint ei, la nivel declarativ, anti, daca nu cumva si contra, cind faptele lor nu prea confirma asa ceva.
  In timpul asta, undeva, intr-un deal intunecos, cineva isi mai pune un cub de gheata linga stacana cu Johnny be good, ba chiar Johnny be very good, isi freaca multumit miinile si hahaie piezis: “Ai mei sinteti, puilor, pe urmatoarele 4 septenale!”

 2. Bună dimineaţa, George!
  Toate acestea se întâmplă fiindcă noi avem un singur duşman sau cel puţin ne-am ierarhizat duşmanii şi ştim care e cel mai periculos, în timp ce domnii pe care-i enumeri au cel puţin doi duşmani pe care-i consideră egali: Băsescu şi Orgoliul Personal.


 3. codeus

  buna dimineata


 4. Florin Matei

  Nu ştiu dacă poate fi deşteptată o societate amorţită cu tăcerea, fie tăcerea asta şi de şapte zile. Cred, mai degrabă, că populaţia are nevoie de o surpriză. Da’ de una de proporţii… Întrebarea e: cine e capabil să i-o facă?

 5. @renata, :) give me 5!!!

 6. @Cody, buna dimineata! Te-ai pregatit pentru cenaclu? Vor fi 38 de grade Kelvin

 7. @Florin Matei, categoric, nu! O societate amortita nu poate fi desteptata prin tacere. Dar in cazul nostru, nu este vorba de acea parte a societatii. Exista o alta parte, mai putin numeroasa, mai putin amortita, galagioasa, paranoica, dornica de “afirmare”, isterizata de comunicatori parasutati … pe langa profesie, animata de oameni care doresc mai mult sa se auda vorbind decat sa exprime idei folositoare. La aceasta parte a societatii ma refer in care exista si lideri, si personaje politice pe care, daca ar vorbi mai putin si doar cand trebuie, i-am putea respecta mai mult. In politica romaneasca nu exista tacerea inteligenta, nu exista acel … “nu comentez” care, in alte parti, au creat oameni politici autentici.

 8. @Augustin, foarte corect! Si … ce-i de facut? … vorba poetului

 9. Pai, maestre, eu zic sa-i tragem de mineca!


 10. lucia

  Eu repet intrebarea pe care am mai pus-o pe acest blog- toleranta de unde vine, din prea multa cunoastere, intelegere sau din indiferenta?

 11. @lucia, toleranta vine din inteligenta sau indiferenta

Leave a Reply