George Serban

FUZIONAREA PARTIDELOR

Cum pot fuziona doua partide?
Raspuns: pe doua cai.
Prima, prin hotarari ale congreselor celor doua partide, potrivit prevederilor statutare. A doua cale, descoperita de PD, se infaptuieste prin invadarea de catre un partid a altui partid. Este o metoda incercata cu succes de-a lungul istoriei, un exemplu relativ recent fiind “Stolojenizarea” Partidului National Liberal, prin invadarea sa discret…a de ApR, in … timp util. La congres, pupaciosii se cunoscusera demult.
Invadarea blanda a unui partid de catre altul se face, de asemenea, tot pe doua cai. Oamenii de “maaaare calitate” din partidul capusa demisioneaza pentru a se alatura partidului capusat, ei aflandu-se in situatia ingrozitoare de a nu mai putea suporta … ceva, orice. Oricand, se poate gasi ceva de nesuportat, aparut in ultima clipa.
Cand oamenii de “maaaare calitate” au “demnitate” si … procesul de verticalizare a lichelelor produce oarecare sfiala, pentru a nu se intarzia fuzionarea prin invadare, invadatorii sunt … exclusi – ei, da, exclusi. Si atunci, in mod logic, exclusul unde se va duce? In opozitie? E, pe dracu! Se va duce la echipa victorioasa …
Auziti? Ce va spun eu voua toate astea? Parca nu ati sti?! … Doar tampitii nu invata din greselile altora si nici din propriile greseli.
Si, vorba unui clasic in viata, … “cititorii mei sunt mult mai destepti decat scriitorii altora”

Leave a Reply