George Serban

Gata cu mistoul!

Cat timp, de cate ori,  poti pleca ochii ca militarul din montajul facut de mine? Ma bucur ca Victor Ciutacu mi l-a reamintit postand videoclipul pe blogul lui. Retinusem de prima oara privirea acelui militar.
Exagerand, asa cum am avertizat din prima clipa a existentei acestui blog, gestul de rusine si neputinta al acelui militar ma duce cu gandul aiurea …
In fiecare zi, din momentul in care Dumnezeu ne-a luat mintile si ne-a lasat sa construim si sa acceptam, pe cale democratica, aceasta panarama de administrare a Romaniei, imi vine in minte, obsesiv, avertismentul pe care istoria ni l-a transmis prin vocea unui om inteligent: “… atentie, Hitler a venit la putere pe cale democratica!!!”
Un bufon agramat, viclean, cu o inteligenta mediocra, inconjurat de niste slugoi libidinosi, ne spune aproape zilnic, ipocrit si mincinos, cu o voce gajaita, un sir de truisme si aberatii crezand paranoic ca ceea ce spune el intereseaza pe cineva. Televiziunile, in mod democratic, in loc sa ne menajeze ne asasineaza cu aceasta prezenta. De fapt, exista oameni care ling ecranul indiferent ce spune personajul. Exista o categorie de oameni pe care ii intereseaza ceea ce face personajul si nimic din ceea ce spune el. Si, in sfarsit, exista oamni vinovati pentru ca nu-i intereseaza nimic.
Revad videoclipul, ascult melodia foarte frumoasa – imi place foarte mult – revad chipul militarului care isi pleaca privirea si ma gandesc la oameni, mai mari sau mai mici, care pot schimba viata semenilor.
Imi amintesc de Ecaterina Andronescu si Marian Sarbu care dadeau din umeri a neputinta, sau poate cu indiferenta atunci cand dl. Ion Iliescu le-a atras atentia ca sunt partasi la o mare gugumanie.
Ma gandesc la dl. Ion Iliescu care, dincolo de toate lucrurile mai mult sau mai putin adevarate, spuse (inclusiv de mine) impotriva dumnealui in campaniile electorale, a fost si este omul cel mai reprezentativ pentru constructia democratica a Romaniei. Daca Ion Iliescu, care este emblema PSD, da chemarea, se aduna intreg partidul - ma refer la partid nu la ciolanari. Mai mult, daca da chemarea, se aduna si cei care s-au indepartat de PSD pentru ca sub ochii lor, cu un Ion Iliescu resemnat, partidul se va dezintegra. Ce va face dl. Iliescu, va pleca privirea ?…
Ma gandesc la Adrian Nastase, la inteligenta si cultura lui. Ma gandesc la experienta lui in fruntea Diplomatiei, la conducerea Camere Deputatilor, in fruntea Executivului. Are ce spune, are ce scrie, ai ce citi! Trebuie sa faci mari eforturi ca sa intelegi printre fraze nemultumirea lui, preocuparile lui legate de partidul pe care l-a condus. Cand vrea sa-si ascunda preocuparile are subiecte de politica internationala. Le citesti cu placere. Dar sub ochii lui se desfasoara, una dupa alta scene de penibil si umilinta pentru partidul care a castigat toate alegerile din Romania. Sunt convins ca stie! Daca in cateva saptamani nu se intampla ceva semnificativ, alegerile din 2008 vor fi fost ultimele pentru PSD. Multi ii vor cauta atunci privirea! …

(ACTUALIZEZ ACEST POST CU MESAJUL PE CARE TOCMAI I L-AM LASAT LUI ADRIAN NASTASE

Tocmai postasem pe blogul meu un comentariu referitor la atitudinea dumneavoastra politica. Nu-l voi retrage dar, poate, il voi modifica. Ma bucur ca statistic, dintre cei 195 de cititori ai blogului meu, aproape jumatate sunt membri sau simpatizanti ai PSD.
Referitor la ceea ce ati scris mai sus vreau sa corectez o eroare. Va citez: “cand constientizezi enorma responsabilitate ce-ti revine in calitate de prim-ministru si cand preiei prea repede sugestile venite de la Cotroceni (cel putin asa se spune)”. Va asigur ca nu este asa. Cunosc, in buna masura personajele. De la Cotroceni rar se transmite ceva. Celor alesi nu e nevoie sa li se transmita pentru ca multi sunt niste maimutici haioase care imita comportamentul, uneori pana la gesturi. Vezi demiterea urgenta si “live” a celor 14500 de directori si sefi de agentii pentru ca aveau salarii prea mari. Vezi dramatismul anuntului “live” cu privire la comandamentele pentru dezapezire. Pana si fata de la meteo ne anunta ironic ca au cazut doi fulgi, etc
In comunism se dadeau telefoane chiar si judecatorilor. comenzile politice erau clare, limpezi. Ti se lua gatul sau mergeai la inchisoare.
Azi nu se mai dau telefoane. Unii magistrati (multi, din pacate) citesc ziarele sau privesc sedintele CSM la televizor. Este de sute de ori mai periculos si mai odios. Unii, mai tembeli, nici macar nu inteleg ce citesc sau vad pe ecran. Credeti ca Morar primeste telefon cand sa va cheme la DNA. Nici vorba, are instinct politic! De exemplu, a stiut exact cand sa-i “lucreze” pe Miron Mitrea si pe Daniela Popa in timpul negocierilor pentru alcatuirea majoritatii parlamentare.
Deci, de la Cotroceni nu se dau telefoane. Este anul maimutarelii nationale. “Imiti si castigi”!)

Ma gandesc la europarlamentari, la ”exilati”.  Adrian Severin, Puiu Pascu, Ramona Manescu, Corina Cretu, Daniel Daianu, Renate Weber si altii pe care nu-i stiu. Majoritatea foarte activi si reprezentativi pentru Romania. Au ales sa mearga acolo pentru ca si-au dorit asta. Altii au fost “trimisi” acolo pentru a fi dislocati din structurile de conducere ale  partidului. Atat Puiu Pascu cat si Corina Cretu au fost vicepresedinti ai PSD. Ma intreb dac ei ar fi acceptat drumul PSD? …

No Responses to “Gata cu mistoul!”


 1. Aya

  Boc a iesit din nou pe posturile TV spunand ca mizeria aceea de Ordonanta (legata de cumulul salariu- pensie) nu lezeaza drepturile populatiei (?!?), ca nu incalca dreptul la munca (?!?), ca nu este anticonstitutionala si nu lezeaza proprietatea (?!?). Legat de ultimul aspect, am de facut un singur comentariu: daca mai aveam nevoie de vreun argument ca Boc a analfabet in materie de drept constitutional (desi e profesor) si, ca, probabil, acel manual pe care l-a scris (unde da solutii corecte) a fost o “sclipire” care s-a pierdut, dovada a aparut acum. Atat salariul cat si pensia sunt proprietate, iar aceasta este garantata prin Constitutie. Stim asta cu totii, mai putin Boc.

  Acelasi Boc, dand dovada ca este total analfabet in materie de legislatie, pe de o parte si, pe de alta parte, ca este meschin si dispretuitor (imi pare rau sa o spun: este ca majoritatea personajelor care au complexe fizice) a afirmat ca pensionarii iau pensia- si salariatii (la stat), salariul, pe spatele statului.
  Asa ceva este inacceptabil!
  Pensionarul nu ia nimic “pe spatele statului”: respectivul a platit sume importante, pe perioada in care a fost angajat, pentru aceasta pensie.
  Salariul nu se ia “pe spatele statului”, ci este plata pentru activitatea prestata de cineva.

  Incalificabilul Boc a mai spus ca prin aceasta Ordonanta se doreste a se pune capat (citez) “dezmatzului” pe seama statului.
  Pentru asa ceva, Boc ar trebui sa fie destituit in regim de urgenta- din pacate nu exista cadru legal pentru asa ceva (poate da el vreo OU!)!
  In viziunea premierului Romaniei, cei care primesc pensie si/sau salariu de la stat, sunt “dezmatzatzi” si “fac dezmatz” pe socoteala statului!

  O alta problema: cei iesiti la pensie in baza unor legi speciale SUNT, LEGAL, beneficiarii corecti ai acelor norme.
  Ei nu sunt nici “dezmatzatzi”, nici infractori si ar trebui sa-l actioneze in judecata pe acest personaj de joasa extractie venit de la Cluj sa-si bata joc de toti cetatenii romani (cadrul Primariei de acolo nedandu-i posibilitatea sa se “manifeste national”).
  Mai lipseste sa dea jalnicul Boc o OU prin care sa li se ia acelor oameni pensiile (eventual, sa trebuiasaca sa le restituie) pentru ca, oricum, pentru el, principiul retroactivitatii legii nu exista (iar respectul fata de lege este un fel de “dezmatz”).

  Ca si guvernul 3C, Ordonanta lui Boc este o rusine nationala, care calca in picioare atat Constitutia cat si drepturile cetatenesti (despre legi nici nu mai are sens sa discutam- e clar ca lui Boc nu ii pasa de ele).
  Daca nici dupa aceste declaratii Parlamentul nu ia atitudine (iar partidele reprezentate in Legislativ nu depun o motiune de cenzura care sa si fie votata) s-ar putea ca, maine, printr-o OU, acelasi penibil Boc o sa-l dizolve.
  Afirmatia precedenta poate starni zambete (vezi Doamne, cadrul legal!), dar ii invit pe cei care stiu istorie sa-si aminteasca: asa a pornit la drum si Hitler!
  Daca se mai indoieste cineva, amintesc si faptul ca Boc arata mereu cu degetul catre “pensiile mari”, catre “pensionarii de lux”.
  Asa proceda Hitler in momente dificile, de criza, instigand, pe acelasi principiu, unele categorii de populatie impotriva altora.

  P.S.
  De la Boc nu am nici un fel de pretentie: este un tip cu spirit mocirlos.
  Am fost uimita, insa, sa-l aud pe Marian Sarbu venind cu “argumente” (penibile!) in sprijinul acelei mizerii numite OU.
  Cum si de ce ajung sa se “livreze” (ca sa nu spun altfel!) unii?
  Imi e mie rusine de ceea ce vad si de lipsa de rusine a celor din 3C!


 2. George Serban

  Aya, ai perfecta dreptate! Acest personaj e jalnic, e penibil. Cred ca aduce imaginea Romaniei, atat pe plan intern cat si extern la cote neintalnite. Totusi, faci o eroare! Boc (imi vine sa rad cand ii scriu numele) nu este analfabet. Daca ar fi analfabet ar fi un prostanac in plus care se preumbla prin Palatele Romaniei. Boc, nu este un analfabet! El este cu atat mai ticalos pentru ca este jurist constitutionalist si face ceea ce face in deplina cunostinta de cauza. In spetele penale, infractiunea savarsita cu premeditare de un profesionist in exercitarea profesiunii sale are o definire aparte. Se numeste fals intelectual Ceea ce face Boc, probabil, nu este o infractiune in acest sens, dar o mare ticalosie savarsita de un profesionist care stie exact ce face. E libidinos!

Leave a Reply