George Serban

Hormoni in … Camera!


roberta

 Azi a fost o zi nebuna. La un moment dat, mai spre pranz, am avut impresia ca asist la  „Invazia hormonilor” – episodul 1, in Camera Deputatilor. Tonul l-a dat Duduia careia, asa dintr-odata, zumzetul hormonilor lui Adrian Nastase i-a limpezit mintea tulbure. Destul de greu, dupa aproape trei luni, dar bine ca s-a intamplat! Ma gandesc la binele ei. Ar putea fi un prim pas catre cariera politica!

roberta-roman-base1

Iata ce s-a intamplat! Informatiile sunt sigure, le-am am aflat pe … surse, ce naiba?

Cum statea, ea, Duduia, absenta dar crispata si stramtorata toata, langa Adrian Nastase, simtind frisonul apasator al grijilor celui de al treilea om in Stat, a fost strafulgerata de un gand. Un gand inspaimantator! Instinctul ei, mic, mic, mic dar atent ii spunea ca pericolul vine dintr-o parte. Ceva nu era in regula cu cele doua nume, al ei si al vecinului. Adica Nastase si … Anastase. Deja, nu se mai putea concentra la nimic. Si asa se concentreaza greu! Mai erau si hormonii vecinului … N-avea in minte decat cele doua nume care-i bubuiau in ureche: Nastase … Anastase, Nastase … Anastase, Nastase … Anastase. Simtea pericolul, simtea frisonul fricii dar mintea ei de viitor om politic nu o ajuta deloc. Era coplesita …

Si in linistea aceea, cum numai in Biroul Permanent al unei Camere se mai poate asculta, brusc s-a auzit o voce, o voce puternica barbateasca care a rostit tare, pe un ton taios, aproape ca o injuratura … basescu! Era … vocea ei interioara. In clipa urmatoare Duduia s-a dezmeticit, s-a inviorat, s-a dilatat toata, si-a luat scaunul si s-a trezit cu el, in mana, in mijlocul incaperii. Toti o priveau ca pe al treilea om in Stat iar ea coplesita, cu scaunul in brate in mijlocul Camerei… Se uita cand la usile masive, cand la locul pe care tocmai il parasise si unde pe un carton era scris numele ei, Anastase. Alaturi, pe un carton identic, numele lui, al dusmanului, Nastase. De acolo, din mijlocul Camerei cu scaunul in brate, mijindu-si ochii inteligent, asa cum numai al treilea om in Stat poate sa faca, a inteles din ce pacoste tocmai iesise.

Isi imagina cum ea, Duduia, coplesita de povara demnitatii sale, aciuita langa dusmanul de o viata al FMI-istului, statea acolo pe scaunul cu pricina, cu acele pacatoase de cartoane in fata … Nastase… Anastase. Daca ii venea Marelui FMI-ist, sefului ei iubit, ideea de a conduce si el un pic o Camera – ca d-asta nu condusese, inca – si dadea buzna peste ei uitandu-se cu privirea lui inteligenta, fix in toate partile, cautand cartonul potrivit si … si, Doamne, in loc sa se aseze in bratele ei se aseza in poalele lui Nastase?! Cand a inteles pe deplin tragedia a apucat-o tremuratul, acolo, in mijlocul Camerei, cu scaunul in brate. Nu stia ce sa faca, cu tot ce avea pe umeri si in brate, ea, al treilea om in Stat.

Salvarea a venit tot dintr-o parte, dar din cealalta. A auzit un glas suav de soprana care i-a spus, tremurator: … vino dracului, aici, intre mine si Daniela de la pece, ca ne faci iar de ras! Era Nelu Olteanu, vicele, care, in mod intelept, a pus capat … acivitatii de ieri a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Nu ma credeti? Dar chiar a fost o stire de la Camera deputatilor! N-aveti decat sa cititi ziarele!

No Responses to “Hormoni in … Camera!”


  1. gala

    Ar trebui sa ne mai mire ceva?!?Respectivei domnisoare nu i s-a explicat ca parlamentul are alt “obiect al muncii”?? Fitzaraia de fata mare, s-o lase pt alcov!
    Oricum suntem de rasul…rasului ! Mi-ar placea sa mai apara in presa internationala si alte articole despre “anomaliile” din politica romaneasca,poate om reusi sa ne desteptam (sensul din imn) odata !!!!

Leave a Reply