George Serban

I-am transmis, pe e-mail, doamnei Gabriela Vranceanu-Firea scrisoarea adresata lui Mircea Geoana

Afland ca aseara l-a avut invitat pe Mircea Geoana, la emisiunea Stirea zilei, i-am adresat doamnei Gabriela Vranceanu-Firea, pe e-mail, rugamintea de a-i transmite adresantului scrisoarea noastra, avand in vedere ca se fereste de orice contact public, necontrolat cu grija sau, eventual, sa-i adreseseze direct lui Mircea Geoana intrebarea asupra subiectului care ne intereseaza pe cei care am semnat scrisoarea. Nu s-a intamplat nimic. Poate adresele de e-mail, de pe site-ul Antenei 3 sunt de pamplezir. Poate, in nota generala de “menajare” a carierei lui Mircea Geoana (pe care nu i-o atribui doamnei Firea), intrebarea noastra era nepotrivita. Poate, in discursul ipocrit al lui Mircea Geoana, incurajat cu cateva dulcegarii de domnul Radu Tudor, o asemenea intrebare perturbatoare nu era de dorit.

Daca unii dintre voi aveti legaturi in mass media, poate reusim sa-l scoatem pe Mircea Geoana din starea de autohipnoza pe care o traieste, convins fiind ca cei cativa “bisnitari de stanga”, botezati lideri locali, ii aduc sustinerea social-democratiei din Romania.

—– Original Message —– From: George Serban To: gabi.firea@antena3.ro Sent: Monday, February 15, 2010 1 7:51 PM Subject: Stirea zilei

Stimata doamna Gabriela Vranceanu Firea,

gabi.firea@antena3.ro

au vazut un promo, la Antena 3, din care am inteles ca in aceasta seara il aveti invitat pe domnul Mircea Geoana.

Ma numesc George Serban si va adresez aceste randuri, atat in numele meu, cat si in numele unor prieteni, blogeri ca si mine.

Am decis, zilele trecute, sa-I adresam o scrisoare domnului Mircea Geoana prin care sa-l intrebam cand are – si daca mai are? – intentia de a incepe demersurile pentru constituirea Comisiei speciale parlamentare pentru anchetarea modului in care s-a desfasurat votul si numaratoarea voturilor la turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie 2009?

Am aflat ca maine va avea loc o prima sedinta reunita a birourilor permanente ale Senatului si Camerei deputatilor, adica locul in care se poate demara acest demers.

Din pacate, cu toate eforturile noastre, nu am reusit sa gasim o adresa de contact a domnului Mircea Geoana, nici la Senat, nici la sediul PSD.

Exista multe angajamente publice, asumate inca din campania de la parlamentarele din 2008, de domnul Mircea Geoana, neonorate.

Acest angajament privind constituirea comisiei de ancheta a fost anuntata public de cateva ori iar domnul Crin Antonescu, la randul sau, a anuntat ca PNL va sustine acest demers.

Va transmit, mai jos, textul integral al scrisorii noastre, cu rugamintea de a-l ruga pe domnul Mircea Geoana sa aiba bunavointa de a ne raspunde cu prilejul acestei aparitii publice.

Confirmarea textului si al autenticitatii semnatarilor le puteti gasi la adresa: http://www.georgeserban.eu/2010/02/10/domnului-mircea-geoana-presedinte-al-partidului-social-democrat/

Cu speranta ca veti avea amabilitatea de a da curs solicitarii mele si a prietenilor mei, va multumesc!

George Serban

Domnului Mircea Geoana – presedinte al Partidului Social Democrat

Domnule presedinte,

am urmarit cu atentie, dupa 6 decembrie 2009, declaratiile dumneavoastra publice, atitudinile in structurile de conducere ale Parlamentului si ale P.S.D. Am facut acest lucru cu un scop anume. Acordandu-va prezumtia de seriozitate si buna-credinta, am luat in considerare declaratia dumneavoastra, dupa validarea alegerilor prezidentiale, de catre Curte Constitutionala. Ati spus, atunci, alaturi de alti lideri ai P.S.D., ca neintarziat, veti initia procedurile de constituire a unei comisii parlamentare de ancheta asupra modului de desfasurare, centralizare si numarare a voturilor la turul al doilea, al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie 2009.

Recent, intr-o declaratie publica, domnul Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal, si-a exprimat sprijinul si vointa de implicare a partidului intr-un demers privind anchetarea de catre Parlamentul Romaniei a alegerilor prezidentiale, in turul doi, din 6 decembrie 2009.

Cu siguranta ca, in spiritul demnitatii si onoarei unui demnitar al statului, parlamentari ai UDMR, participanti, alaturi de PSD si PNL, la un proiect politic comun care isi propunea sustinerea dumneavoastra, la turul doi al alegerilor prezidentiale, se vor alatura demersului de a clarifica suspiciunile asupra rezultatului alegerilor prezidentiale si pentru a da o legitimitate actualului presedinte al tarii.

Domnule presedinte, pe masura ce trece timpul, fara a se initia demersul pe care l-ati anuntat public, situatia incepe sa semene cu aceea din 2004, cand Traian Basescu acuza public fraudarea alegerilor iar cand, in sfarsit, a avut posibilitatea sa clarifice lucrurile, a trecut la inlaturarea celor care, luandu-i in serios declaratiile, se apucasera de treaba.

V-am adresat aceasta scrisoare pentru ca indepartandu-ne de momentul alegerilor, interesul opiniei publice se va diminua, se va instala indiferenta, conditiile tehnice de desfasurarea a anchetei se vor schimba si – daca acest lucru va intereseaza?! – seriozitatea angajamentului dumneavoastra va fi pus sub semnul indoielii.

In ceea ce ne priveste, ne datorati un raspuns, un punct de vedere, pentru ca, indiferent de optiunea politica, v-am sustinut candidatura la alegerile prezidentiale, in al doilea tur de scrutin, pe care l-ati castigat in Romania iar asupra corectitudinii rezultatelor numaratorii voturilor in afara tarii, avem, asemenea dumneavoastra, temeinice suspiciuni.

Asteptam din partea dumneavoastra o reactie la aceasta scrisoare.

Cu stima,

George Serban
Lucia verona
Nicoleta Mirica
Ioan Usca
Şălariu-Surdei Nicoleta
Farcas Valeriu
Theodora Marinescu
Matilda
Diana Maria Usturoiu
Marius Mina

4 Responses to “I-am transmis, pe e-mail, doamnei Gabriela Vranceanu-Firea scrisoarea adresata lui Mircea Geoana”

 1. @Lucia, asa e, ai dreptate!

 2. La naiba…. nu m-am gandit sa ii trimit si eu scrisoarea mea prin care il rugam sa isi retraga candidatura.
  Asa cum am spus ieri…. sunt un om de stanga fara partid.
  Am scris azi un articol pe care vad ca domnul Adrian Nastase l-a acceptat la publicare.
  Daca aveti timp, mi-ar face placere sa imi spuneti ce parere aveti despre ce am scris.
  O zi buna!

 3. Buna ziua.Sunt o d-na din CLUJ-NAPOCA,cadru didactic sunt o persoana cinstita si corecta si acum doresc sa fac un bine sa ajut o biserica si doresc sa stiu nr de telefon al d-nului GEORGE BECALI,il caut de luni intregi si nu il gasesc si acum auzind la televizor intr-o seara de d-na GABRIELA VRANCEANU FIREA care este deosebita ptr mine,doresc sa ii trimit si dansei un e-mail legat de aceasta problema si nu am gasit nici adresa dansei si mai stiu ca d-nul BECALI ii este nas,dar nu stiu daca stiu bine si m-am gandit poate ma ajuta dansa in acest sens,ar fii mare nevoie.Va multumesc si astept raspuns din partea dumneavoastra.

 4. Bun ziua.Sunt o d-na din CLUJ care o apreciaza foarte mult pe d-na GABRIELA VRANCEANU FIREA,sunt cadru didactic si doresc sa fac un bine sa ajut o biserica care are mare nevoie de ajutor si doresc sa o contactez si pe dansa si apoi sa o rog sa ma ajute sa dau cumva si de d-nul BECALI care ajuta bisericile,caut de luni imtregi sa dau de dansul.Va multumesc si astept raspuns din parte dumneavoastra.

Leave a Reply